X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kubaj
    Początki nałogu
    • 2008
    • 280

Mnie zastanawia fakt ze ten sklep istnieje tak dlugo,
    psioczycie jak mozecie pewnie niejeden wyslal zawiadomienie do prokuratury, przenicowali go we wszytkich urzedach pewnie bardziej niz constar i ich kielbasy, ostatnio leszcz narzekajacy jak widac po cenach ze skapca zaoszczedzil 260pln ale czekal 3tyg. Akurat przed swietami to sie dziwie ze dostal sprzet w 2008 ... moze oni poprostu zamiawiaja na bierzaco z niemiec i tyle.

Mysle ze o wiele wiecej by zyskali poprawiajac szate graficzna i piszac na poczatku szczerze cos ale "kochani klienci jestesmy tani ale cos za cos - bedziecie czekac 3 tygodnie ale zaoszczedzicie 200pln"

Komentarz

• Cień
      Coś już napisał
      • 2008
      • 66

Jak dla mnie duża wada, to brak polskiej gwarancji i instrukcji (to drugie podobno sprzeczne z polskim prawem, a to pierwsze być może też).

Komentarz

• jeklaskaMM
        Coś już napisał
        • 2008
        • 91

jeśli ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości:

Komentarz

• Yoshitaka
          Uzależniony
          • 2006
          • 585

Zamieszczone przez jeklaskaMM
          http://www.opineo.pl/index.php?sklep=2249
          Zastanawia mnie, co kieruje ludźmi, że widząc takie opinie nadal składają
          w JF zamówienia ??
          Canon 50D + dodatki

Komentarz

• Slider
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 1052

Zamieszczone przez jeklaskaMM
            http://www.opineo.pl/index.php?sklep=2249
            Przyznam, że mam baaardzo mieszane uczucia co do tego..
            Po pierwsze zdziwienie, że ludzie jeszcze kupują w tym sklepie widzac takie opinie o nim.
            Po drugie zdziwienie skąd się wzięły tak wysokie oceny dla tego sklepu, (6.52, choć wcześniej byla jeszcze wyzsza) skoro krążą tam same niepochlebne opinie
            Po trzecie współczucie dla oszukanych klientów
            Po czwarte śmiech za żenujące (i czasem niegrzeczne) odpowiedzi pracowników JP (jak np ta napisana przez dystrybutorkę prosząc klienta o skasowanie niepochlebnej opinii, wzamian za "prezent" na gwiazdkę:grin: btw na który trzeba pewnie czekac 3 tygodnie)

Napisana przez: JAPANFOTO.PL (2008-12-04 12:24:16)Witam
            W zwiazku ze ida swieta i nastepuje czas wybaczania i prezentow mam ogromna prosbe do Panstwa. Jestesmy nowym sklepem uczymy sie na swoich bledach. Wiem ze mozecie miec Panstwo do nas pretensje, ale naprawde staramy sie jak najlepiej obsluzyc naszych Klientow. Bardzo prosze o usuniecie swojej opini. Bedzie to naprawde mily prezent na mikoloaja dla nasc. Oczywiscie Mikolaj nie zapomni o Panstwu tez. Prosze podac swoj adres jeszcze raz a kurier Dhl dostarczy milo niespodzanke do Panstwa. Nie jest to przekupstwo tylko ogromna PROSBA
            Ela Tarasewicz

Komentarz

• piast9
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 3267

6.52 to bardzo niska ocena. Porządne sklepy mają oceny np 9.7
              650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• Slider
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 1052

Zamieszczone przez piast9
                6.52 to bardzo niska ocena. Porządne sklepy mają oceny np 9.7
                We wzglednym rozrachunku (porównując z konkurencją) pewnie niska, ale patrzac po opiniach to mogłbym sądzic, że będzie miał poniżej 3.0, a jednak tak nie jest. Czy to JF zatrudnia klakierów, którzy zawyżają im ocenę, czy opinie piszą jedynie osoby niezadowolone z transakcji..?

Komentarz

• piast9
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 3267

Wystarczy, że co druga opinia jest dobra. To równie dobrze mogą być nieliczni szczęściarze, którzy dostali towar w terminie, albo też fałszywe oceny.
                  650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• Slider
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 1052

Zamieszczone przez piast9
                    ..albo też fałszywe oceny.
                    I tak i nie.. Zauważ, że jesli chodzi o opinie to ludzie piszą zazwyczaj tylko uwagi do danego sklepu. Dlaczego? Bo jesli wszystko bylo ok, transakcja się udała i bylo jak nalezy to sprawa zamknięta, sklep ok i koniec,bo to normalne i tak powino być. natomiast jesli sa jakieś problemy, coś nie bangla, to doszukują się błędu, dziury w ustawie budżetowej i poszkodowani są czasem gotowi nawet uganiac sie po sądach.
                    Jesli chodzi o sondy to jest prościej. Mamy do wyboru sklep "dobry" i "zły" w zależnosci od powodzenia zakupu zakreślamy odpowiedni wariant i już jest opinia..:wink: większośc klientów, którzy dostali towar bez problemu wystawia tylko notę bez komentarza, stąd pewnie "tak niska" a jednocześnie "tak wysoka" ocena..:-)
                    Ostatnio edytowany przez Slider; 19413.

Komentarz

• andrzej_z

Witam ponownie, widzę, że mimo strzeżeń wielu się nabrało. Moja obserwacja jest taka, sklep się uwiarygodnił i chętnie pobiera pieniądze od klientów, obraca nimi a potem oddaje (a przez minimum 14 dni je ma), czasem coś komuś dostarczy nawet dokładając do interesu - takie mam wrażenie, że o to chodzi. Tym dziwniejsze, że wszyscy podnoszą ceny a oni mają niesamowicie tanio, wręcz absurdalne są różnice. Aż dziwi mnie pazerność i naiwność ludzi którzy tam zostawiają pieniądze. Swoją drogą ktoś sobie to nieźle wymyślił, uwiarygodnił się kilkoma transakcjami i nagle zniknie. Jeżeli dziennie sprzedawał powiedzmy 10 przedmiotów o wartości 1000 zł każdy to miał okrągłe 300 tys kasy na koncie non stop którą mógł obracać lub robić cokolwiek. żyć nie umierać. Ciekawe kiedy to się skończy. Właściciel po prostu pożycza kasę od naiwniaków.

Komentarz

• yogi-bear
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 366

Nie bardzo jestem w temacie, ale znajomy znajomego () prosił żeby to wstawić, więc zamieszczam jego opowieść nt. Japanfoto.

EDIT: przepraszam za rozwalenie forum po szerokości, takie dostałem linki do IMG.

Mój znajomy prosił mnie, aby przestrzec wszystkich przed zakupami w sklepie JapanFoto.

Otóż zamówił aparat 15 grudnia zachęcony ceną i tym, że w ciągu 48 godzin miał być wysłany. Wszystko przebiegało elegancko, zaraz po zamówieniu dostał e-mail o tym, że jest dostępny w magazynie i na drugi dzień wykonał przelew. Musiał czekać 3 dni na informację o tym, gdzie znajdują się jego pieniądze. Ostatecznie zostały zaksięgowane na koncie sklepu 19 grudnia. W dzisiejszych czasach to chyba przesada, gdzie przelewy dochodzą najpóźniej na drugi dzień. No ale trudno, pieniądze zostały zaksięgowane, więc pewnie teraz już nastąpi wysyłka (specjalnie wziął wysyłkę kurierem, żeby było szybciej). I tu z każdym dniem napięcie rosło wprost proporcjonalnie do liczby straconych nerwów i ilości wysyłanych maili. W międzyczasie na stronie sklepu pojawiła się informacja że 23 grudnia pracują normalnie, aby wszystkie paczki doszły do klientów przed świętami. Świetnie, a więc jednak się uda. Ale nagle minął 23 i status zamówienia nie zmienił się na: wysłano. Tak więc poszedł kolejny mail, tym razem jedyny, na który przyszła odpowiedź.

Czytając później opinie innych klientów na Opineo.pl, którzy zamówili sprzęt w tym samym okresie, okazało się, że każdy otrzymał maila tej treści. No ale trudno, przynajmniej otrzymam sprzęt na święta prawosławne. Jednak nadzieja kolejny raz była złudna. 8 stycznia sklep na swojej stronie wcisnął bajeczkę o awarii, w którą chyba żaden zdesperowany klient nie uwierzył. Od tej pory znajomy żąda od sklepu zwrotu pieniędzy, którego do tej pory nie otrzymał.

Strona zamówienia:

Komentarz

• kubaj
                          Początki nałogu
                          • 2008
                          • 280

Od tej pory znajomy żąda od sklepu zwrotu pieniędzy, którego do tej pory nie otrzymał.
                          mail o zgloszeniu do prokuratury podobno skutkuje, nastepnym razem niech znajomy nie bedzie za przeproszeniem zydem i albo zaplaci wiecej w sklepie drozszym albo czeka 3 tygodnie, skads sie ta cena bierze co?

Komentarz

• mariusz11
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 113

zuważyłem , że jednak kupując w tym sklepie mozna duzo zaoszczędzić

PS
                            ciekawe skąd biorą "cenę katalogową"

Komentarz

• czehoo

Witam
                              Mnie też zrobli w balona ale nie bede was zanudzał moja historią. Jest taka jak wszystkie. Jeżeli są jakieś osoby które otrzymały towar od Japanfoto po świetach to niech sie pochwalą.
                              Osobiście nie wiem czy to oszyści czy poprostu są nieodpowiedzialni i olewają klientów.
                              Pozdrawiam

Komentarz

• czehoo

Hmm....brak odpowedzi czyli nikt nie dostał zamówionego przedmiotu po świętach. Trzeba bedzie zatem zgłosic sprawe gdzie trzeba. Szkoda:/

Komentarz

Pracuję...