X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • noeee
    Bywalec
    • 2008
    • 146

We Wrocku jest cienko ....

Jest Odrzańska (ale te ceny z kosmosu) .... i małe sklepiki w centrach handlowych (np. fotojocker Galeria Dominikańska, Carefour) ...
    ale tam raczej nic sensownego nie ma (białe L ) - tylko kity/itp ....

Ogólnie polecam Towersa ... z Krotoszyna ... (80km od Wrocka - można podjechać) - ceny ok i dogadać się można ....

To też jest dziwne, że nie ma nic sensownego na Dolnym Śląsku

Ja cały sprzęt kupiłem poprzez to forum i ... jestem zadowolony.
    Ostatnio edytowany przez noeee; 16366.
    5D MK2, 450D, 10-22/3.5-4.5, 28/1.8, 50/1.4, 100 IS, 70-200/4 IS, 24-105/4 IS, 18-55 IS, Kenko 1,4x, Metz 58 AF-1 i inne
    100 2.8 macro - sprzedam

Komentarz

• piast9
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 3267

Jest foto-raj. Ja jestem zadowolony z tego sklepu.
      650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• x-mac
        Początki nałogu
        • 2009
        • 285

Zamieszczone przez piast9
        Jest foto-raj. Ja jestem zadowolony z tego sklepu.
        Ten przy Krakowskiej? Pamiętasz może jak oni stoją z asortymentem Manfrotto* lub czegoś innego, lepszego niż tzw. first, opticam lub podobne chińskie wynalazki? No chociaż chińskie Benro zbiera całkiem niezłe recenzje użytkowników...

*)oczywiście mam na myśli stan sklepowy, a nie "do ściągnięcia". z góry dzięki za info!

1 2 3

Komentarz

• piast9
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 3267

Zamieszczone przez x-mac
          Ten przy Krakowskiej?
          Kiedyś przy Grabiszyńskiej, obecnie na Wybrzeżu Wyspiańskiego. Asortymentu sklepowego nigdy nie obserwowałem. Dzwoniłem czy mają coś tam, mieli to przyjeżdżałem kupić.
          650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• x-mac
            Początki nałogu
            • 2009
            • 285

Z informacji na ich stronie to niedawno (2tg temu) zmienili adres na: Wrocław ul. Krakowska 98, czyżby już nieaktualne?...
            Czyli zasadniczo trochę podobnie jak z FJ - zamówić można, ale na stanie niewiele. Może chociaż coś się u nich znajdzie lepszego niż Opticam... Dzięki.

1 2 3

Komentarz

• piast9
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 3267

A to widać ponownie zminili siedzibę. Z Grabiszyńskiej na Wyspiańskiego jakiś rok temu się przenosili.

Komentarz

• donpedros

Zamieszczone przez piast9
                A to widać ponownie zminili siedzibę. Z Grabiszyńskiej na Wyspiańskiego jakiś rok temu się przenosili.
                Na Wyspiańskiego był na 99,9% Fotoakces. i oni przenieśli sie na Krakowską.
                P.S są autoryzowanym przedstawicielem Tamrona na wrocek.
                Powiem wam tak musze coś zakupić w niedalekim czasie bo co dzień mam inna koncepcję teraz myśle ponownie o T 17-50 i zakupie jakiegoś błysku np 580. pewnie juto znowu bede bardziej skierowany na C 17-40....Czemu nie wygrałem w Lottka

Komentarz

• darecky
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 256

Fotoakces to "sklepik" prowadzony (tak na 99% z porównania danych kontaktowych i mailowania) przez pracowników Foto-raju. Teraz przeniesiony do Krakowską
                  Kolesie są może i fajni, jednak mi nigdy nie chcieli dać pomacać obiektywu przed zakupem więc raz kupiłem i więcej nie kupię. (Później 3 tygodnie czekania na powrót z żytniej) itp.
                  Niedawno pytałem się o sigmy 70-200 i też mogli ściągnąć z centrali z poznania lecz tylko do zakupu, za błędy bf/ff nie odpowiadają.
                  pod tym względem dużo lepsi są koledzy z No1 i FMz odrzańskiej. W sumie niby to to samo na odrzańskiej jednak cyba dwie różne firmy.

Komentarz

• caveman
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 239

Kiedyś w Foto-raju na grabiszyńskiej kupowałem obiektyw Sigma 17-70. To co usłyszałem było chore: przy zapłacie kartą płatniczną chcieli doliczyć mi 2% ceny obiektywu. Miejcie to na uwadze.

Komentarz

• wojkij
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1915

Zamieszczone przez caveman
                      przy zapłacie kartą płatniczną chcieli doliczyć mi 2% ceny obiektywu.
                      Normalna sprawa, firmy oferujące transakcje bezgotówkowe mają chore prowizje - w skrajnych przypadkach nawet do 10%. Dziwisz się że sklepy, mając marże na poziomie 10-15%, bronią się jak mogą przed tego typu forma płatności?
                      Ostatnio edytowany przez wojkij; 11622.
                      www.kwapisz.org

Komentarz

• MacGyver
                        Cenzor
                        • 2006
                        • 7043

Uporządkujmy:
                        Foto-Master na Odrzańskiej - sklep foto, który jest od dawna, stosunkowo dużo towaru na półkach, ceny różne, ale można się dogadywać. Prowadzą również Sigma ProCentrum.
                        No1 w Arkadach - występują pod szyldem fotolabu, znajdującego się w tym samym lokalu co Foto-Master, nie wnikam na czym to polega, ale coraz więcej osób chwali sobie ten sklepik. Nie wiem jak jest teraz, początkowo prowadzili go dwaj panowie, sprzedający wcześniej w "Canonie" (czyli MJ Foto/AB Foto przy Widoku)
                        Sklep "Nikona" - są dwa, jeden przy Dubois, drugi w Mongolii. Są to sieciowe sklepy AB Foto (wcześniej jak MJ Foto). Długie lata sklepy oznaczone były szyldem "Canon" (firma MJ Foto była największym detalicznym dystrybutorem sprzętu foto pochodzącego z Canon Polska) ale czasy się zmieniły. Nie są to sklepy przypisane do marki Nikon, Canona i Sony tez się tam kupi.
                        Fotopajac - bez komentaża, każdy wie co to za sklepy, eLek tam raczej nie ma. No i sprzedawcy, istnieje duże prawdopodobieństwo że jeszce miesiąc wcześniej handlowali bielizną :-)
                        MM, Saturn - sprzętu Canona raczej mało, ceny rzadko kiedy atrakcyjne
                        Foto-Raj/FotoAkces - sklep internetowy, dość dobrze zaopatrzony, miewają różne rzeczy na stanie (filtry, statywy, szkła etc) ale reguły nie ma. Najpierw Grabiszyńska, potem fajny lokal na Wybrzeżu Wyspiańskiego, obecnie znów w "podziemiach" czyli w lokalu na Krakowskiej, do którego cięzko dojechać. Można odebrać osobiście i przetestować przed dokonaniem zapłaty ale nie jest to miejsce, do którego chodzi się pomacać. Patrząc po obecnej ofercie na stanie jest niewiele.
                        Techmarket - typowy sklep internetowy, magazyn gdzie indziej niż biuro. Można zamówić i odebrać osobiście... i tyle. Miewają ciekawe ceny.

Podsumowując: jeśli pomacać, pooglądać, pozastanawiać się to do No1 lub Foto-Mastera, ale z zakupem w dobrej cenie może się już tam nie udać (choć ostatnimi czasy nie jest to regułą).
                        Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• caveman
                          Bywalec
                          • 2007
                          • 239

podsumowując we Wrocku ze sprzętem Canona jedna wielka bryndza...

Komentarz

• MacGyver
                            Cenzor
                            • 2006
                            • 7043

Nie tylko we Wrocku. U nas są przynajmniej jakieś sklepy, w których stoi coś więcej niż 450D z KIT-em.
                            Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• TomS
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 880

Ostatnio w Foto-Master na Odrzańskiej mają coraz mniej canona a więcej sigmy. Ale o dziwo posiadają 5D mkII

Komentarz

• darecky
                                Początki nałogu
                                • 2008
                                • 256

O ile dobrze pamiętam w uzupełnieniu MacGyvera to w Fotomastrze jest też komis używanego sprzętu można kupić taniej z rachunkiem komisowym, ew. wymienić.
                                A co do fotoraju to mi nie chcieli przed zapłatą dać do sprawdzenia. Owszem biorę płacę i wtedy sobie testuję. No chyba, że są tam tzw. "swoi" i "reszta"

Komentarz

Pracuję...