X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MacGyver
    Cenzor
    • 2006
    • 7043

Zamieszczone przez darecky
    O ile dobrze pamiętam w uzupełnieniu MacGyvera to w Fotomastrze jest też komis używanego sprzętu można kupić taniej z rachunkiem komisowym, ew. wymienić.
    Tyle że w komisie ceny są niezmiennie nieatrakcyjne, zwłaszcza na szkło.
    A co do fotoraju to mi nie chcieli przed zapłatą dać do sprawdzenia. Owszem biorę płacę i wtedy sobie testuję. No chyba, że są tam tzw. "swoi" i "reszta"
    Ostatni obiektyw kupiłem tam ponad dwa lata temu, może się zmieniło. Jak brałem w zeszłym roku statyw to najpierw wyciągnęli mi go z pudła.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez caveman
      podsumowując we Wrocku ze sprzętem Canona jedna wielka bryndza...
      Hemm? W Warszawie wcale nie lepiej. Uogólniłbym to do całej Polski, jeśli chodzi o macalność sprzętu na miejscu.

Komentarz

• dj_drops
        Coś już napisał
        • 2009
        • 84

Zamieszczone przez MacGyver
        Nie tylko we Wrocku. U nas są przynajmniej jakieś sklepy, w których stoi coś więcej niż 450D z KIT-em.
        Hehe, no u mnie stoi jeszcze 40D - bo 450D dzisiaj poszło

Żeby nie było OT:
        wystarczy nawet popatrzeć na alledrogo gdzie jest najwięcej handlowców i można powiedzieć że nie jest to południowo-zachodnia polska

I ostatnio sobie pogadałem chwilę z Panem z saturna na temat canona i powiedział że zostały same resztki i narazie nie będzie dostaw bo Saturn/MM/i co tam jeszcze jest jedną firmą się pokłóciły z dystrybutorem (o jeżeli dobrze zrozumiałem) i negocjują coś narazie
        Ostatnio edytowany przez dj_drops; 24855.
        Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
        http://noop.pl <-homesite

Komentarz

• donpedros

Zamieszczone przez Vitez
          Hemm? W Warszawie wcale nie lepiej. Uogólniłbym to do całej Polski, jeśli chodzi o macalność sprzętu na miejscu.
          Kilka dni temu gadałem z dosyć zorientowanym facetem z MM. Okazuje sie ze Canon Polska ma na 99% jakieś poważne problemy z magazynami i sprowadza dla Polski z Czech. Ja kupiłem swojego Canona w Fotojokerze jeszcze w przystepnej cenie 1999 z Kitem teraz to chyba 2300. W Media juz prawie nie kupi sie nic z Canona w sensie nowych lustrzanek. Jak dla mnie to parodia . No i kolejna "Pała" Wrocek miasto 700tyś brak autoryzowanego sklepu Canona. Ja "L" obiektyw za ponad 3 tyś wolałbym kupić w autoryzowanym sklepie a nie takim co sprzedaje mikser telewiozry i Bóg wie co jeszcze.

Komentarz

• caveman
            Bywalec
            • 2007
            • 239

Zamieszczone przez wojkij
            Normalna sprawa, firmy oferujące transakcje bezgotówkowe mają chore prowizje - w skrajnych przypadkach nawet do 10%. Dziwisz się że sklepy, mając marże na poziomie 10-15%, bronią się jak mogą przed tego typu forma płatności?
            Drogi Wojkij...
            ...oczywiście że się dziwię, ponieważ transkacja kartą powinna byc przywilejem i alternatywą dla kupującego, a nie sprzedającego. U mnie "na wsi" w Jeleniej Górze w niejednym sklepie rowerowym ceny rowerów są o wiele większe niż obiektywów a można normalnie płacić kartą i nic nie doliczają!!
            Koniec OT

Komentarz

• dj_drops
              Coś już napisał
              • 2009
              • 84

Zamieszczone przez caveman
              ...oczywiście że się dziwię, ponieważ transkacja kartą powinna byc przywilejem i alternatywą dla kupującego, a nie sprzedającego. U mnie "na wsi" w Jeleniej Górze w niejednym sklepie rowerowym ceny rowerów są o wiele większe niż obiektywów a można normalnie płacić kartą i nic nie doliczają!!
              Koniec OT
              Nie bierz pod uwage sklepu rowerowego czy spożywczego bo tam są całkiem inne marże na towary i troszke inaczej wygląda opłacanie terminala... to że nic nie doliczają to tylko na nie korzyść klienta, bo opłate za terminal ma już na sztywno wbite w cenę i pomimo że płaci gotówką sklep zarabia już dodatkowe pieniądze...
              Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).

Komentarz

• Elmarqo
                Bywalec
                • 2007
                • 245

Ja żadnego ze swoich obiektywów nie kupiłem we Wrocławiu. Głównym miejscem w którym się zaopatruje jest ebay i Hong Kong. Zero problemów i cła. Towar jest u mnie po 3-4 dniach.
                mareksliwinski.pl

Komentarz

• dj_drops
                  Coś już napisał
                  • 2009
                  • 84

Możesz na PW wysłać jakieś szczegóły jeżeli chodzi o zakupy w hong kongu (co, gdzie, którędy)

Komentarz

• caveman
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 239

Zamieszczone przez dj_drops
                    Nie bierz pod uwage sklepu rowerowego czy spożywczego bo tam są całkiem inne marże na towary i troszke inaczej wygląda opłacanie terminala... to że nic nie doliczają to tylko na nie korzyść klienta, bo opłate za terminal ma już na sztywno wbite w cenę i pomimo że płaci gotówką sklep zarabia już dodatkowe pieniądze...
                    Nie mogę się z tobą zgodzić. Sklepy które mam na myśli mają identyczne ceny rowerów i sprzętu rowerowego jak w katalogu producenta. Czyli według Ciebie procent do ceny również dolicza marżę z tytułu płatności kartą? Nie sądzę...

Komentarz

• dj_drops
                      Coś już napisał
                      • 2009
                      • 84

ech... nie chce mi się tłumaczyć tego mechanizmu - ale po krótce - oni chyba nie kupują rowerów po cenach z katalogów?

Więc jeżeli sprzedając rower za gotówkę mają 10% marży a na kartę tylko 6% (procenty przykładowe). A nie cieszyłbyś się gdybyś płacąc gotówką zapłacić 4% mniej ? Przy dużych zakupach czasami warto iść do bankomatu

Komentarz

• pawelsz
                        Bywalec
                        • 2008
                        • 141

Polecam Piotra i http://www.apcom.pl/
                        bez problemów kontakt, dowozi na miejsce, a i ceny ma niezłe
                        trochę zabawek mam od niego,
                        Ahha i 2lata gwarancji
                        40D + 17-85 IS USM + 70-300 IS + Metz 58 AF-1 + lowepro fastpack 350 + Velbon Sherpa 600R + monopod Manfrotto i stalki na M42

Komentarz

• merger
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 619

foto-raj calkiem spoko, kupilem duzo sprzetu u nich. przewaznie zamawialem przez nich, no i da sie targowac troche
                          5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
                          430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Komentarz

• x-mac
                            Początki nałogu
                            • 2009
                            • 285

Zamieszczone przez pawelsz
                            Polecam Piotra i http://www.apcom.pl/
                            Hmm, "wyborem" bym tego nie nazwał, ale może to po silnym wietrzeniu magazynów? - całe 4 "kity" Canona (w tym jeden porządny), ale ceny raczej ok. Może, tak jak mówisz, więcej można się z nim "dogadywać" i ściągać sprzęt na zamówienie, ale chyba nie o to chodzi w tym wątku - sklepów internetowych nie brakuje, czasem tylko wzbudzają niewielkie zaufanie??:

Ahha i 2lata gwarancji
                            Na jakiej podstawie? - Canon PL daje nędzny 1 rok, reszta jest realizowana w innym serwisie (np. DE) z tytułu niezgodności towaru z umową, czy jak to tam uroczo się zowie. Tyczy się to jednak wyłącznie klientów indywidualnych a gdy bierzesz na firmę to ten drugi roczek odpada:-(

1 2 3

Komentarz

• pawelsz
                              Bywalec
                              • 2008
                              • 141

Sporo można dostać na zamówienie, sporo można pomacać- a na stronie nie wszystko jest pokazane.
                              Gwarancja jest pisemna, ja nie narzekałem na zakupy u nich, tym bardziej , że płacisz przy odbiorze- nie ma ryzyka itd
                              40D + 17-85 IS USM + 70-300 IS + Metz 58 AF-1 + lowepro fastpack 350 + Velbon Sherpa 600R + monopod Manfrotto i stalki na M42

Komentarz

• MacGyver
                                Cenzor
                                • 2006
                                • 7043

Zapomnijcie o półkach uginających się od towaru i dziesiątkach eLek do przebierania i wybierania. W aktualnej sytuacji nikt w Polsce nikt nie będzie zmawiał nic na zapas bo kalkulując że część się nie sprzeda zbyt szybko musiałby dowalić takie ceny, że nie sprzedało by się nic.
                                Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

Pracuję...