X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • x-mac
    Początki nałogu
    • 2009
    • 285

Zamieszczone przez MacGyver
    Zapomnijcie o półkach uginających się od towaru...
    (Niestety) zapominamy, towarzyszu Cenzorze! Od dobrobytu się w ...[głowach] poprzewracało - kiedyś też tak było a i czasu na fotki było jakby więcej...
    Poważniej - na obecne czasy niezłym rozwiązaniem wydaje się skorzystanie z ofert naszych "rodzimych" tip-ów, np. nowart, towers lub inni. Towar z pewnego źródła, sprawdzony mechanicznie i optycznie, choć czy dobrze leży w ręku to inna sprawa.
    Nie do wszystkiego znajduje też to zastosowanie: np. mój (niedoszły) statyw, torby - tu trzeba się zdać na opinie innych użytkowników, folderki producentów i łut szczęścia (że to będzie TO!) ...albo brać to co jest na półkach.
    Takie czasy:-(

1 2 3

Komentarz

• MacGyver
      Cenzor
      • 2006
      • 7043

Zamieszczone przez x-mac
      .
      Poważniej - na obecne czasy niezłym rozwiązaniem wydaje się skorzystanie z ofert naszych "rodzimych" tip-ów, np. nowart, towers lub inni. Towar z pewnego źródła, sprawdzony mechanicznie i optycznie, choć czy dobrze leży w ręku to inna sprawa.
      Wcześniej warto udać się na plenerek/zlocik i sobie przymierzyć egzemplarz kolegi z forum. Jeśli chodzi o przebieranie siedmiu egzemplarzy żeby w końcu kupić ósmy to mam swoje wyrobione zdanie na ten temat, ale wychylać się nie będę, bo zraz dowiem się że jestem gupi i się w ogóle nie znam :-P
      Nie do wszystkiego znajduje też to zastosowanie: np. mój (niedoszły) statyw, torby - tu trzeba się zdać na opinie innych użytkowników, folderki producentów i łut szczęścia (że to będzie TO!) ...albo brać to co jest na półkach.
      Akurat jeśli chodzi o torby i statywy to staram się nie kupować rzeczy, których sobie najpierw dokładnie nie obejrzę (chodzi mi oczywiście o model, nie egzemplarz ;-)).
      Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• FONos
        Dopiero zaczyna
        • 2009
        • 19

Ktos pytal o sprzet Manfrotto .... polecam sklep w gliwicach www.foto7.com.pl sa dystrybutorem Manfrotto na polske nie ma problemu z zakupami na odleglosc (towar przyjzdza kurierem) zamawialem juz wiele statywow u nich i naprawde polecam.
        5d, 24-105/4, 50/1.4

Komentarz

• FONos
          Dopiero zaczyna
          • 2009
          • 19

polecam tez sklepik http://www.virtualpc.com.pl/
          wprawdzie to typowy sklep internetowy ale mimo to mozna
          isc na Kwidzynska i spokojnie sprzecik pomacac ... nie robili problemow
          wprawdzie kompetencje z zakresu foto zadne ale przynajmniej sprzet jest
          na miejscu a nie na zamowienie (to co jest w internetowym jest do obejzenia)
          bylem pomacalem co chcialem ale nie kupilem
          5d, 24-105/4, 50/1.4

Komentarz

• mkev
            Coś już napisał
            • 2010
            • 57

Foto-Master może i ma jakąś renomę, aczkolwiek jak nie pomachasz kasą przed nosem to jesteś tylko 'zwiedzającym', a nie potencjalnym klientem.
            Btw. to najdroższy sklep foto we Wrocławiu.
            przechodzę na ciemną stronę mocy. I Can.

Komentarz

• MacGyver
              Cenzor
              • 2006
              • 7043

Zamieszczone przez mkev
              Btw. to najdroższy sklep foto we Wrocławiu.
              Aktualnie w zasadzie jedyny :-( Alternatywą są AB-Foto i Fotopajac, ale to sieciówki i z Canona nic powyżej 15-85 IS i 7D nie znajdziesz.

Komentarz

• kami74
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1492

Aktualnie w zasadzie jedyny :-( Alternatywą są AB-Foto i Fotopajac, ale to sieciówki i z Canona nic powyżej 15-85 IS i 7D nie znajdziesz.
                Etam etam. Jesli dobrze zdekodowałem Fotopajac to u mnie w tej sieciówce jest całkiem sporo fajnych szkiełek, i 16-35 i 24-105 i 70-200/2,8 L IS i parę innych L a ze stalców 100 2,8 L i 24 1,4 L. Ostanio jakoś się pokazały fajne szkiełka.
                5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
                MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• MacGyver
                  Cenzor
                  • 2006
                  • 7043

Zamieszczone przez kami74
                  Etam etam. Jesli dobrze zdekodowałem Fotopajac to u mnie w tej sieciówce jest całkiem sporo fajnych szkiełek, i 16-35 i 24-105 i 70-200/2,8 L IS i parę innych L a ze stalców 100 2,8 L i 24 1,4 L. Ostanio jakoś się pokazały fajne szkiełka.
                  Może dojdą z taką ofertą i do Wrocławia, bo póki co to bida panie, bida :-)

Przy okazji: komis foto przy Jedności Narodowej, nieczynny już od długiego czasu, ewidentnie przeszedł do historii. W jego miejscu jest teraz warzywniak o wdzięcznie brzmiącej nazwie "Fasolka".

Komentarz

• El_Chueco
                    Coś już napisał
                    • 2005
                    • 90

A właśnie, że BZDURA!

Jest sklep we Wro - Kościerzyńska 10 - Notopstryk.pl - sie nazywa.
                    Dzisiaj byłem - duże Lek dużo obiektywów - jak na "butikowy" sklep - szkła można "przepstrykać"

Problem w tym, że sprzęt ciągany jest z niemiec (w tym przypadku Sigma 1.4 30mm)
                    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                    EDIT: są tam też parasolki, statywy, softboxy jakieś duperelki z tytułu "atelier".
                    Ostatnio edytowany przez El_Chueco; 3050. Powód: Automerged Doublepost
                    GG: 559899

Komentarz

• MacGyver
                      Cenzor
                      • 2006
                      • 7043

Zamieszczone przez El_Chueco
                      A właśnie, że BZDURA!

Jest sklep we Wro - Kościerzyńska 10 - Notopstryk.pl - sie nazywa.
                      To jest jednak sklep internetowy, takich jest we Wrocławiu kilka. No ale może się rozwiną. Foto-Raj, 3 lata temu, miał normalny sklep przy Wybrzeżu Wyspiańskiego. Niestety niedługo potem zniknęli z Wrocławia.

Komentarz

• El_Chueco
                        Coś już napisał
                        • 2005
                        • 90

Patrze na strone - maja sigme 30mm 1.4 - dzwonie - pan powiedizal - ze to co maja na stronie wyswietlone - maja na stanie w sklepie ;]
                        Tego nie mozna chyba juz nazwac sklepem internetowym (wirtualnym) - idziesz sprawdzasz pasuje ci - to kupujesz, nie pasuje to nie kupujesz

Komentarz

• MacGyver
                          Cenzor
                          • 2006
                          • 7043

Tego nie mozna chyba juz nazwac sklepem internetowym (wirtualnym) - idziesz sprawdzasz pasuje ci - to kupujesz, nie pasuje to nie kupujesz
                          Większość dobrze prosperujących sklepów internetowych ma sporo sprzętu "na stanie". No i internetowy nie musi znaczyć wirtualny.

Komentarz

• El_Chueco
                            Coś już napisał
                            • 2005
                            • 90

Mac - no to nie rozumiem - sklep internetowy czy nie? A czym się różni nieinternetowy sklep od internetowego? Wielkością asortymentu?

Ja jeszcze nie spotkałem takiego sklepu, który miałby wszystko :] - chyba że w tym kawale o diable :]

Komentarz

• MacGyver
                              Cenzor
                              • 2006
                              • 7043

Mac - no to nie rozumiem - sklep internetowy czy nie? A czym się różni nieinternetowy sklep od internetowego? Wielkością asortymentu?
                              Bardziej chodzi mi o miejsce gdzie można sobie wejść z ulicy i pooglądać wszystko na półkach, bez wcześniejszego umawiania się przez telefon albo kupić szmatkę do obiektywów i redukcję filtrową 58 na 72.
                              No ale takie czasy, sklepów w centrum z bogato zastawiona witryną przybywać już raczej nie będzie.

Komentarz

• ArturBonoVox
                                Uzależniony
                                • 2007
                                • 684

Tylko No1 na Odrzańskiej. Nie lubię ich ale taka jest prawda ;-)

Na przykład tutaj (to jest rzeczywisty, fizycznie istniejący sklep)
                                To ja sie wylamie.

Z pelnym przekonaniem polecam FOTO Master na Odrzanskiej.
                                Kompletnie zadnych problemow.
                                100L i 50L kupilem tam w ciemno bez body wlasnego, celem onanixow.
                                Przestrzelilem tylko na 40d i 60d.

Cena? Zeszli mi ladnie z ceny i nie bylo problemu z przyjsciem nastepnego dnia celem onanixowego sprawdzenia czy w innym 100L tak samo szumi IS.

Komentarz

Pracuję...