Czy otrzymam jakąś poradę poza poradą moderatorską ? Oto jest pytanie.. ;p
X
-
50D + grip + 17-40 L + speed light 580II ex ....
ps. wsumie to sprzęt skradziony ;( zbieram od nowa ! -
To ja poradze choc uprzedzam ze doswiadczenia tego typu nie mam - 100-800zl ale ile sam wezmiesz to juz zalezy od Ciebie, od dodatkowych kosztow jakie musisz poniesc i tego ile finalnie zdjec obrobisz i ile na to poswiecisz czasu - wymysl sobie ile chcesz zarobic/h pomnoz przez ilosc h potrzebnych na wszystko dodaj koszt materialu, dojazdu, amortyzacji sprzetu itp a jak wyjdzie wg Ciebie za duzo to daj na calosc jakis rabat "po znajomosci"Komentarz
-
Witam!
Zlecenie: zdjęcia dla firmy przedstawiające proces produkcyjny etc. około 10 sztuk + zdjęcie prezesa (prezeski :P)
W grę wchodzi przekazanie praw majątkowych do zdjęć. Firma wykorzysta je w celach reklamowych - broszury/ulotki/katalogi/strona internetowa.
Zdjęcia wykonywane będą na terenie fabryki (ze względu na ich charakter).
Biorąc po uwagę późniejsze w/w wykorzystanie zdjęć myślałem o kwocie: 100zł netto za sztukę.
Co o tym myślicie?5d mark II, 400d, 35/1.4 L, 24-70/2.8 L, 430ex ...Komentarz
-
-
4zł za zdjęcie? I to z odbitką? Wstydziłbyś się tak psuć rynek! :wink:
zdRAWkiFotograf platoniczny
Komentarz
-
Komentarz
-
Witam
Jestem tu nowa i mam nadzieje, ze zagoszcze na dluzej
)
Chce sprzedac zdjecia znanych osób z F1, mysle o jakiś magazynach sportowych. Za ile sprzedac takie zdjecia? Zdjecie sa oczywiscie wysokiej jakosci
Podajcie jakies konkretne ceny, bo fotografia przeciez kosztuje i nie moze spzedawac sie na sztokach lub za 4 zl ...
Komentarz
-
To wszystko zalezy jakie osoby, za kazdego jest inna stawka, Alonso, Kubica, Schumi za kazdego jest inna cena .....
No i ta wysoka jakość, klatka musi byc z matrycy powyzej 20 Mpx ...Najlepszą metodą do zainspirowania odkrywczych myśli, jest zaklejenie koperty.Komentarz
-
-
Caly moj post proponuje traktowac z przymrozeniem oka. Jak wiadomo caly ten temat jest raczej malo powazny. Inaczej zaplaci gosc niedzielny a inaczej playboy. Mozna sprzedac za 5zl i za 1500zl jesli tylko cena satysfakcjonuje wlasciciela zdjecia.Najlepszą metodą do zainspirowania odkrywczych myśli, jest zaklejenie koperty.Komentarz
-
Wiele zależy od iwentu.
Jeśli Kubica stanie na podium to zdjęcia będą zaraz miały wyższą cenę.Komentarz
-
Człowiek pyta..a tu nawet na temat F1 zeszliśmy, kocham to forum
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
nastąpiła pomyłka, proszę o usunięcie mojego posta.Sorki Sławek5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
---------------------------------------Komentarz
-
Firmowa impreza integracyjna - ile za zdjęcia
Dostałem propozycję aby zrobić zdjęcia w czasie imprezy integracyjnej jakiejś firmy. Wyjazd na dwa dni, około 200km od mojego miejsca zamieszkania. Mój dojazd, spanie i wyżywienie jest zapewnione przez firmę. I teraz zastanawiam się jaką sumę im zaproponować....myślałem o okolicach 1000 zł za całość, ale słabo się orientuję w tych stawkach i nie wiem czy to dobra cena, przegięcie czy wręcz za mało.
Co o tym myślicie?Komentarz
-
kilka miesięcy temu za jednodniową imprezę integracyjną wziąłem 700zł. Wydaj mi sie że za mało ale potrzebowałem gotówki. Myślę że tysiak za 2 dni w delegacji i ten dojazd to dobra cena dla nich. No chyba że maja jakieś specjalne wymagania to podnies kwotęKomentarz
-
Komentarz