X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Boobsoon
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 37

Czy otrzymam jakąś poradę poza poradą moderatorską ? Oto jest pytanie.. ;p
    50D + grip + 17-40 L + speed light 580II ex ....
    ps. wsumie to sprzęt skradziony ;( zbieram od nowa !

Komentarz

• ElSor
      Uzależniony
      • 2008
      • 504

Zamieszczone przez Boobsoon
      Czy otrzymam jakąś poradę poza poradą moderatorską ? Oto jest pytanie.. ;p
      To ja poradze choc uprzedzam ze doswiadczenia tego typu nie mam - 100-800zl ale ile sam wezmiesz to juz zalezy od Ciebie, od dodatkowych kosztow jakie musisz poniesc i tego ile finalnie zdjec obrobisz i ile na to poswiecisz czasu - wymysl sobie ile chcesz zarobic/h pomnoz przez ilosc h potrzebnych na wszystko dodaj koszt materialu, dojazdu, amortyzacji sprzetu itp a jak wyjdzie wg Ciebie za duzo to daj na calosc jakis rabat "po znajomosci"
      A490+SDK
      Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Komentarz

• marbuk22
        • 2008
        • 11

Witam!
        Zlecenie: zdjęcia dla firmy przedstawiające proces produkcyjny etc. około 10 sztuk + zdjęcie prezesa (prezeski :P)
        W grę wchodzi przekazanie praw majątkowych do zdjęć. Firma wykorzysta je w celach reklamowych - broszury/ulotki/katalogi/strona internetowa.
        Zdjęcia wykonywane będą na terenie fabryki (ze względu na ich charakter).
        Biorąc po uwagę późniejsze w/w wykorzystanie zdjęć myślałem o kwocie: 100zł netto za sztukę.
        Co o tym myślicie?
        5d mark II, 400d, 35/1.4 L, 24-70/2.8 L, 430ex ...

Komentarz

• gervee
          Początki nałogu
          • 2004
          • 371

marbuk22 a jaka jest branża, w której działa firma? Ja od rodziców dzieci wziąłem ostatnio 20 zł od kompletu 4-5 zdjęć (15x21) z imprezy (z tym, że to było bardzo po znajomości i praktycznie pokryć miało koszty).
          ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Komentarz

• HuleLam
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1641

Zamieszczone przez gervee
            marbuk22 a jaka jest branża, w której działa firma? Ja od rodziców dzieci wziąłem ostatnio 20 zł od kompletu 4-5 zdjęć (15x21) z imprezy (z tym, że to było bardzo po znajomości i praktycznie pokryć miało koszty).
            4zł za zdjęcie? I to z odbitką? Wstydziłbyś się tak psuć rynek! :wink:
            zdRAWki
            Fotograf platoniczny

Komentarz

• gervee
              Początki nałogu
              • 2004
              • 371

Zamieszczone przez HuleLam
              4zł za zdjęcie? I to z odbitką? Wstydziłbyś się tak psuć rynek! :wink:
              zdRAWki
              Wstydzę się ... no ale czasem tak bywa, że coś robi się za tanio/darmo/dokłada - człowiek "uwiązany jest" w różne relacje .
              ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Komentarz

• Notme

Witam

Jestem tu nowa i mam nadzieje, ze zagoszcze na dluzej )

Chce sprzedac zdjecia znanych osób z F1, mysle o jakiś magazynach sportowych. Za ile sprzedac takie zdjecia? Zdjecie sa oczywiscie wysokiej jakosci
                Podajcie jakies konkretne ceny, bo fotografia przeciez kosztuje i nie moze spzedawac sie na sztokach lub za 4 zl ...

Komentarz

• OsMax
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 186

To wszystko zalezy jakie osoby, za kazdego jest inna stawka, Alonso, Kubica, Schumi za kazdego jest inna cena .....
                  No i ta wysoka jakość, klatka musi byc z matrycy powyzej 20 Mpx ...
                  Najlepszą metodą do zainspirowania odkrywczych myśli, jest zaklejenie koperty.

Komentarz

• MM-architekci
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2227

bez przesady z tymi 20mpx
                    no comment...

Komentarz

• OsMax
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 186

Zamieszczone przez MM-architekci
                      bez przesady z tymi 20mpx

Caly moj post proponuje traktowac z przymrozeniem oka. Jak wiadomo caly ten temat jest raczej malo powazny. Inaczej zaplaci gosc niedzielny a inaczej playboy. Mozna sprzedac za 5zl i za 1500zl jesli tylko cena satysfakcjonuje wlasciciela zdjecia.
                      Najlepszą metodą do zainspirowania odkrywczych myśli, jest zaklejenie koperty.

Komentarz

• Sławek
                        Uzależniony
                        • 2008
                        • 968

Wiele zależy od iwentu.
                        Jeśli Kubica stanie na podium to zdjęcia będą zaraz miały wyższą cenę.
                        www.fotokrajs.pl

Komentarz

• czerwiniak
                          Bywalec
                          • 2007
                          • 196

Człowiek pyta
                          Zamieszczone przez krystian123
                          jak w teamcie, ile zawolac za zdjęcia kanapki, ktora znajdzie sie na 2 duzych szybach fast food'a
                          zupelnie nie orientuje sie w cenach takich uslug, pomozcie!!!
                          ..a tu nawet na temat F1 zeszliśmy, kocham to forum

Zamieszczone przez Sławek
                          Wiele zależy od iwentu.
                          Jeśli Kubica stanie na podium to zdjęcia będą zaraz miały wyższą cenę.
                          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                          nastąpiła pomyłka, proszę o usunięcie mojego posta.Sorki Sławek
                          Ostatnio edytowany przez czerwiniak; 10932. Powód: Automerged Doublepost
                          5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
                          ---------------------------------------

Komentarz

• Ordynator
                            Dopiero zaczyna
                            • 2008
                            • 21

Firmowa impreza integracyjna - ile za zdjęcia

Dostałem propozycję aby zrobić zdjęcia w czasie imprezy integracyjnej jakiejś firmy. Wyjazd na dwa dni, około 200km od mojego miejsca zamieszkania. Mój dojazd, spanie i wyżywienie jest zapewnione przez firmę. I teraz zastanawiam się jaką sumę im zaproponować....myślałem o okolicach 1000 zł za całość, ale słabo się orientuję w tych stawkach i nie wiem czy to dobra cena, przegięcie czy wręcz za mało.

Co o tym myślicie?

Komentarz

• amroz
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 772

kilka miesięcy temu za jednodniową imprezę integracyjną wziąłem 700zł. Wydaj mi sie że za mało ale potrzebowałem gotówki. Myślę że tysiak za 2 dni w delegacji i ten dojazd to dobra cena dla nich. No chyba że maja jakieś specjalne wymagania to podnies kwotę

Komentarz

• Ordynator
                                Dopiero zaczyna
                                • 2008
                                • 21

Dziękuję za odpowiedź. Zupełnie nie wiedziałem jak się za to zabrać.

Komentarz

Pracuję...