X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Cichy
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 7443

Zamieszczone przez rene
    No ale do szkieł zakupionych w USA też masz rachunek, więc rozumiem że honorują tylko rachunek polski?
    Do żadnego szkła nie mam rachunku.

Dopytam się o to ubezpieczenie, zeby była jasność.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• Cichy
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 7443

Więc uwaga cytuję :

"Sprzet fotograficzny mozna ubezpieczyc jako sprzet elektroniczny przenosny ale skladka roczna min.700 zł/ebezpieczenie od wszystkich ryzyk/
      Mozna tez ubezpuieczuc jako maszyny i sprzet przenosny. "

Dotyczy tylko prowadzących działalność gospodarczą i sprzęt jest firmowy.
      O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• eternus
        Uzależniony
        • 2004
        • 668

uuuuuu - no to zle wiesci, zle...
        Ale dzieki, ze je zdobyles.
        EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
        "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
        że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Komentarz

• Firrdun
          Coś już napisał
          • 2006
          • 78

Ostatnio kupilem angielski magazyn fotograficzny i tam znalazlem ulotke reklamujaca firme, ktora ponoc ubezpiecza sprzet poza domem i nie trzeba byc profi. Oto link dla zainteresowanych

Canon 30D + BG-E2 + Canon EF-S 17-85 f/4-5.6 IS USM +EF 70-200 f/2.8

Komentarz

• arturs
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 4196

Zamieszczone przez Firrdun
            Ostatnio kupilem angielski magazyn fotograficzny i tam znalazlem ulotke reklamujaca firme, ktora ponoc ubezpiecza sprzet poza domem i nie trzeba byc profi. Oto link dla zainteresowanych

http://www.eandl.co.uk/insurance/photo
            Fajnie, tylko to jest w cywilizacji.. a masz coś takiego w Polsce??

Pozdr
            5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Firrdun
              Coś już napisał
              • 2006
              • 78

Zamieszczone przez arturs
              Fajnie, tylko to jest w cywilizacji.. a masz coś takiego w Polsce??

Pozdr
              W tym samym watku ktos napisal, ze ubezpieczenie zakupione w ktoryms z krajow Uni obowiazuje na calym jej terenie. A poza tym firma oferuje ubezpieczenie na caly swiat. Z ulotki, ktora mam przed soba wynika, ze przykladowe ubezpieczenie od wszelkiego ryzyka sprzetu o wartosci 2000 funtow na caly rok wynosi 64,90 funtow. Jezeli chcesz miec ubezpieczenie na caly rok to dodatkowo placisz 40% tej sumy. W sumie to jakies 91 funtow. Moze to duzo, ale moze sie oplacic jesli robisz zdjecia w "niebezpiecznych" miejscach. Wyliczenie opieram tylko na podstawie ulotki a nie umowy, bo takiej nie posiadam, wiec nie moge nic powiedziec o tym wszystkim co jest "malym druczkiem" na umowach z ubezpieczylami.

Komentarz

• JaBlam
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1304

No jak zwykle polska prawda! Jaki masz procent na kradziez sprzetu poza domem a jaki procent ze wyniosa z domu? Tylko w tak zacofanym kraju mamy tak idiotyczne rozwiazania. Place 700 zl za ubezpieczenie od tego czy ktos mi sie wlamie. W takim razie po ch te wszystkie ubezpieczenia na laptopy i inne tego typu rzeczy skoro poza domem juz nie obejmuje.

Zreszta co ja sie bede rozpisywal. Mojemu ojcu podprowadzono laptopa z centrum miasta z biura jak wyszedl na 10 minut do pokoju obok. Kamery wszystko zarejestrowaly, lacznie z tym jak koles wygladal , policja (nie powiem jacy) rozlozyla rece ze nic nie zrobi wystawila ojcu papier ze rzeczywiscie nastapila kradziez i powiedziala ze powinien sie cieszyc ze taki papier dostal. Oczywiscie o ubezpieczeniu zapomnij.. ubezpieczyciel nie uwzglednil bo ojciec mial wlasnie ubezpieczony w przypadku kradziezy .. w domu. Na szczescie to laptop firmy byl, firma sama winna ze nie zabezpieczyla odpowiednio biura i kazdy mogl wlazic wiec dalismy spokoj. W koncu nie nasza sprawa, No ale suma summarum wlasnie przedstawia to obraz jak to wszystko w naszym kraju funkcjonuje. Zalosne.
                Ostatnio edytowany przez JaBlam; 4940.

----------------------------------------
                Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• Firrdun
                  Coś już napisał
                  • 2006
                  • 78

JaBlam to ubezpieczenie o ktorym pisze to pokrywa opcje kradziezy poza domem... Mysle ze warto sie zastanowic

Komentarz

• eternus
                    Uzależniony
                    • 2004
                    • 668

czyli 4-5% od aktualnej wartosci sprzetu? Dobrze kombinuje?

Jesli tak, to na prawde ciekawe i korzystne - bo tyle mysle, ze warto zainwestowac - o ile ten ubezpieczyciel jest wiarygodny i nie ma problemow z ewentualnym nalezytym odszkodowaniem.

Komentarz

• paparazzo
                      Zablokowany
                      • 2006
                      • 15

W Uniqua 3,2 % wartosci sprzetu. Jako sprzet elektroniczny - sprzet przenosny. Moja bratowa tam pracuje i takiej wiadomosci mi udzielila.

Komentarz

• Firrdun
                        Coś już napisał
                        • 2006
                        • 78

tu macie ceny ubezpieczenia

Komentarz

• eternus
                          Uzależniony
                          • 2004
                          • 668

Prosimy o szczegoly.

Komentarz

• Firrdun
                            Coś już napisał
                            • 2006
                            • 78

Zamieszczone przez eternus
                            Prosimy o szczegoly.
                            Jakie szczegoly? To wszystko co moge przekazac.

Komentarz

• eternus
                              Uzależniony
                              • 2004
                              • 668

Normalnie uderz w stol...
                              "prosimy o szczegoly" bylo do postu o Uniqua.

Komentarz

• Firrdun
                                Coś już napisał
                                • 2006
                                • 78

eternus bez emocji. Myslalem ze to do mnie, bo Twoja prosba byla pod moim wpisem.

Komentarz

Pracuję...