X
-
-
Więc uwaga cytuję :
"Sprzet fotograficzny mozna ubezpieczyc jako sprzet elektroniczny przenosny ale skladka roczna min.700 zł/ebezpieczenie od wszystkich ryzyk/
Mozna tez ubezpuieczuc jako maszyny i sprzet przenosny. "
Dotyczy tylko prowadzących działalność gospodarczą i sprzęt jest firmowy.O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
uuuuuu - no to zle wiesci, zle...
Ale dzieki, ze je zdobyles.EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
"Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)Komentarz
-
Ostatnio kupilem angielski magazyn fotograficzny i tam znalazlem ulotke reklamujaca firme, ktora ponoc ubezpiecza sprzet poza domem i nie trzeba byc profi. Oto link dla zainteresowanych
Canon 30D + BG-E2 + Canon EF-S 17-85 f/4-5.6 IS USM +EF 70-200 f/2.8Komentarz
-
Fajnie, tylko to jest w cywilizacji.. a masz coś takiego w Polsce??Ostatnio kupilem angielski magazyn fotograficzny i tam znalazlem ulotke reklamujaca firme, ktora ponoc ubezpiecza sprzet poza domem i nie trzeba byc profi. Oto link dla zainteresowanych
http://www.eandl.co.uk/insurance/photo
Pozdr5DmkI, C85f1.2|580 EXII|Komentarz
-
W tym samym watku ktos napisal, ze ubezpieczenie zakupione w ktoryms z krajow Uni obowiazuje na calym jej terenie. A poza tym firma oferuje ubezpieczenie na caly swiat. Z ulotki, ktora mam przed soba wynika, ze przykladowe ubezpieczenie od wszelkiego ryzyka sprzetu o wartosci 2000 funtow na caly rok wynosi 64,90 funtow. Jezeli chcesz miec ubezpieczenie na caly rok to dodatkowo placisz 40% tej sumy. W sumie to jakies 91 funtow. Moze to duzo, ale moze sie oplacic jesli robisz zdjecia w "niebezpiecznych" miejscach. Wyliczenie opieram tylko na podstawie ulotki a nie umowy, bo takiej nie posiadam, wiec nie moge nic powiedziec o tym wszystkim co jest "malym druczkiem" na umowach z ubezpieczylami.Canon 30D + BG-E2 + Canon EF-S 17-85 f/4-5.6 IS USM +EF 70-200 f/2.8Komentarz
-
No jak zwykle polska prawda! Jaki masz procent na kradziez sprzetu poza domem a jaki procent ze wyniosa z domu? Tylko w tak zacofanym kraju mamy tak idiotyczne rozwiazania. Place 700 zl za ubezpieczenie od tego czy ktos mi sie wlamie. W takim razie po ch te wszystkie ubezpieczenia na laptopy i inne tego typu rzeczy skoro poza domem juz nie obejmuje.
Zreszta co ja sie bede rozpisywal. Mojemu ojcu podprowadzono laptopa z centrum miasta z biura jak wyszedl na 10 minut do pokoju obok. Kamery wszystko zarejestrowaly, lacznie z tym jak koles wygladal , policja (nie powiem jacy) rozlozyla rece ze nic nie zrobi wystawila ojcu papier ze rzeczywiscie nastapila kradziez i powiedziala ze powinien sie cieszyc ze taki papier dostal. Oczywiscie o ubezpieczeniu zapomnij.. ubezpieczyciel nie uwzglednil bo ojciec mial wlasnie ubezpieczony w przypadku kradziezy .. w domu. Na szczescie to laptop firmy byl, firma sama winna ze nie zabezpieczyla odpowiednio biura i kazdy mogl wlazic wiec dalismy spokoj. W koncu nie nasza sprawa, No ale suma summarum wlasnie przedstawia to obraz jak to wszystko w naszym kraju funkcjonuje. Zalosne.Ostatnio edytowany przez JaBlam; 4940.
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żalujeKomentarz
-
JaBlam to ubezpieczenie o ktorym pisze to pokrywa opcje kradziezy poza domem... Mysle ze warto sie zastanowicCanon 30D + BG-E2 + Canon EF-S 17-85 f/4-5.6 IS USM +EF 70-200 f/2.8Komentarz
-
czyli 4-5% od aktualnej wartosci sprzetu? Dobrze kombinuje?
Jesli tak, to na prawde ciekawe i korzystne - bo tyle mysle, ze warto zainwestowac - o ile ten ubezpieczyciel jest wiarygodny i nie ma problemow z ewentualnym nalezytym odszkodowaniem.EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
-
W Uniqua 3,2 % wartosci sprzetu. Jako sprzet elektroniczny - sprzet przenosny. Moja bratowa tam pracuje i takiej wiadomosci mi udzielila.Komentarz
-
Canon 30D + BG-E2 + Canon EF-S 17-85 f/4-5.6 IS USM +EF 70-200 f/2.8Komentarz
-
Prosimy o szczegoly.EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
-
Komentarz
-
Normalnie uderz w stol...
"prosimy o szczegoly" bylo do postu o Uniqua.EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
-
eternus bez emocji. Myslalem ze to do mnie, bo Twoja prosba byla pod moim wpisem.Canon 30D + BG-E2 + Canon EF-S 17-85 f/4-5.6 IS USM +EF 70-200 f/2.8Komentarz
Komentarz