X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Shadow
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1565

Zamieszczone przez nowart
    Skąd pewność, że to ci sami oszuści ?
    Pisze, że dostał odpowiedź od Candys Polska. Ja też próbowałem oddzwonić to skrzynka się zgłasza. Metoda działania ta sama, przebieg rozmowy też.

Komentarz

• wojkij
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1915

Cudów nie ma ludzie!
      www.kwapisz.org

Komentarz

• x-mac
        Początki nałogu
        • 2009
        • 285

Jakbym miał za dużo pieniędzy, to bym rozdał ubogim...

No chyba, że nasza waluta strasznie się wzmocniła od wczoraj i mamy kurs 1USD=1PLN - i tak będzie niezła "wyprzedaż świąteczna".

1 2 3

Komentarz

• sebcio80
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2655

Mi się nie chce wierzyć, że ten ktoś próbuje kogokolwiek naciągnać, to raczej wygląda na jakieś badanie/eskperyment a moze chodzi tez o pozycjonowanie stron, badz co badz o stronie mowi sie duzo i linki sa przez to wszedzie.

Ja osobiscie (i pewnie każdy) jakbym chciał kogokolwiek naciągnać dałbym jednak ceny bardziej realne, konkurencyjne ale nie wyssane z palca.
          Moje wątki na forum: sport | fashion
          | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• Shadow
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 1565

Zamieszczone przez sebcio80
            Mi się nie chce wierzyć, że ten ktoś próbuje kogokolwiek naciągnać, to raczej wygląda na jakieś badanie/eskperyment a moze chodzi tez o pozycjonowanie stron, badz co badz o stronie mowi sie duzo i linki sa przez to wszedzie.

Ja osobiscie (i pewnie każdy) jakbym chciał kogokolwiek naciągnać dałbym jednak ceny bardziej realne, konkurencyjne ale nie wyssane z palca.

To zamów u nich 7D i jeśli go otrzymasz za 2k zł to daj znać
            Wg mnie są dwie możliwości. Normalny bezczelny oszust, albo towar pochodzi z kradzieży może jakaś paczka na lotnisku się rozerwała i trzeba go upłynnić.

Komentarz

• bicker7

Witam wszystkich,
              ten sklep to zwykła prymitywna ściema, tu nie chodzi o żadne pozycjonowanie, ani o próby itp. Sklep został stworzony na szablonie firmy, która udostępnia sklepy interentowe, (http://shoptrix.pl/cennik#zakladam) do 10 produktów można sobie otworzyć sklep za darmo, do 100 produktów kosztuje to 30 zł/mies. (niewiele). Nawet nie pokusili się o wykupienie własnej domeny, tylko stworzyli to na shoptrix.pl. Podziałają max 3 miechy i ślad po nich zaginie, a naiwni kasy nie odzyskają.
              Shoptrix.pl wymaga podania "imienia i nazwiska" (np Kaczor Donald), maila i hasła. Maile mają założone na darmowych serwerach (np [email protected]
              założone na www.prokonto.pl) a numery telefonów to zwykłe bezpłatne startery.
              Nie wierzę, że ktoś mógłby poważnie pomyśleć o zakupach w tym sklepie.

Komentarz

• Chris_11
                Uzależniony
                • 2006
                • 572

Zamieszczone przez bicker7
                Nie wierzę, że ktoś mógłby poważnie pomyśleć o zakupach w tym sklepie.
                No to uwierz... Będziemy mieli powtórkę z rozrywki z zeszłego roku (JapanFoto). Pewnie coś w okolicach Bożego Narodzenia.
                Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Komentarz

• MacGyver
                  Cenzor
                  • 2006
                  • 7043

JapanFoto był jednak o niebo lepiej zorganizowany. No i coś tam sprzedał, zanim właściciel wykonał "Wielką ucieczkę".
                  Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• XLesio
                    Uzależniony
                    • 2008
                    • 515

Panowie, a tak na poważnie.
                    Dyskutujemy z przymróżeniem oka, ale czy to nie kwalifikuje się do zgłoszenia "podejrzenia popełnienia przestępstwa"?
                    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
                    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
                    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Komentarz

• nowart
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 809

Zamieszczone przez Shadow
                      Pisze, że dostał odpowiedź od Candys Polska. Ja też próbowałem oddzwonić to skrzynka się zgłasza. Metoda działania ta sama, przebieg rozmowy też.
                      Zamieszczone przez XLesio
                      ale czy to nie kwalifikuje się do zgłoszenia "podejrzenia popełnienia przestępstwa"?
                      W takim razie jeśli to ci sami, do których linka podał Shadow to już w ub. tygodniu sprawa została zgłoszona na Policję o czym pisałem na forum Nikona wraz z opisem wielu rozmów telefonicznych z nimi przeprowadzonych.
                      Ostatnio edytowany przez nowart; 12039.

Komentarz

• Husky
                        Zablokowany
                        • 2009
                        • 409

Wczoraj wysłałem maila z pytaniami a dzisiaj oddzwonili do mnie. Można odbierać towar osobiście . Adres mieli przysłać smsem za chwilkę. Czekam już 5 godzin... Jak myślicie ile jeszcze mam czekać?

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Ostatnio edytowany przez Husky; 29806. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• nowart
                          Uzależniony
                          • 2007
                          • 809

To się nie doczekasz. Karta SIM od razu po zakończeniu rozmowy wylądowała w śmieciach a poszukiwania kolejnych jeleni trwają w najlepsze
                          Podobnie jak na forum Nikona proponuję zasypywać ich mailami udając żywnie zainteresowanych klientów - niech sobie podzwonią, zawsze to jakieś koszty, może trochę to ich zniechęci...

Komentarz

• Shadow
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 1565

Normalnie sprawa dla prokuratury bo widzę że ogłaszają się gdzie tylko się da żeby złapać jelenia. Co ciekawe jeśli się powie że przelejesz kasę od razu to gość Ci wyśle namiary na konto już po minucie

nowart ---> To mówisz, że jest już sprawa na Policji ? Bo jak co to mam tam kumpla to mogę mu naświetlić sprawę.

Komentarz

• oxydum
                              Bywalec
                              • 2009
                              • 230

łukasińskiego 30 51 100 świdnica, problem w tym, ze Świdnica ma inny kod pocztowy 58-100. Ulica Łukasińskiego faktycznie jest ale jest też w wiekszosci miast na dolnym śląsku. Moze jest ktoś ze Świdnicy i zerknie co to za cudo. W googlach o numerze 30 cisza. Poza "slynna" firmą krzak
                              EOS 5, 500N, 400D, 50D

Komentarz

• Husky
                                Zablokowany
                                • 2009
                                • 409

W Świdnicy na podanej ulicy nie ma budynku z numerem 30.

Komentarz

Pracuję...