Ja chętnie za tą cenę kupię nawet Nikona D700
X
-
-
Czyżby zaczynali się klonować ?
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutajKomentarz
-
Szczerze, to przestaje być już nawet śmieszne. Sprawa powinna się szybko skończyć, chociaż w Internecie jest coraz mniej "łosi" którzy się nabierają na 0 sprzedanych, 0 kupionych, 0 komentarzy. Po prostu taki ktoś jest od razu wykluczany (bo nie pewny).
A co do adresu w Świdnicy. Mam do niej dosyć spory kawałek i nawet nie sprawdzałem w googlach czy to dobry adres. Od razu mi śmierdział.
Jeśli chodzi o naciąganie ich na koszta - może to dobre rozwiązanie. Zawsze mają kilka starterów mniej ;-).Komentarz
-
Tak z ciekawości - można takie coś profilaktycznie zgłaszać na policje czy musi być szkoda udokumentowana?Komentarz
-
Rozmawiałem z tata na ten temat. Prokuratura zawiadomienia nie przyjmie bo przestępstwo nie została dokonane. Na policje możesz zgłosić, ale pewnie i tak się tym nie zajmą, bo to tylko "podejrzenia". No chyba, że Cie zrobili w ciula, wtedy możesz zgłosić na policję.
Tak czy siak jeśli nie ma przestępstwa, to raczej nie ma opcji, żeby sprawa "ruszyła".
EDIT: Ktoś wcześniej pisał, że sprawa została zgłoszona - zajmą się pewnie jeśli kogoś ten Candys oszukał.
PozdrawiamKomentarz
-
-
Ciężko stwierdzić. Chociaż, jeśli ktoś chciałby się tym zająć (czyt. ma czas) to mógłby zgłosić tu i tam, może udałoby się typa uwalić.Komentarz
-
-
Ale co chcesz zgłosić do urzędu? Kogo ma ten urząd ścigać i za co? Ja sobie moge stronkę zrobić i napisać, że sprzedam nówkę 1200L za 2000 zlotych i co, nie mogę? Co mi urząd może zrobić? Co innego jak ktoś się na to nabierze i wpłaci mi kasę, ale to wtedy policja a nie urząd. Swoją drogą nawet zakładając anonimowo taką stronkę i używając starterów musieliby pójść dalej i założyć konto w banku na fikcyjną osobę i tu myślę jest pole do popisu dla policji.Komentarz
-
-
Czy ty widzisz gdzieś tam napis sklep, albo firma, albo regon? Jak dla mnie jest to prywatna strona pani Aleksandry Walszczyk.
Ops. Sorki znalazłem, jest że to firma, więc możesz mieć rację
PozdrawiamOstatnio edytowany przez arra; 5548.Komentarz
-
-
Komentarz
-
Racja, ale chodzi mi o to, że sam fakt próby oszukania innego człowieka jest dla mnie robieniem w "wała". Bo robi to z premedytacją, a ludzi naiwnych jest od groma i jeszcze trochę.Komentarz
-
Z fałszywych przesłanek można wyciągnąć fałszywe lub prawdizwe wnioski..
Twoja przesłanka ("jesli firma sprzedaje coś za tanio") jest fałszywa, zaś wniosek ("musi pokazać faktury/dokumenty") jest w polskich realiach prawdziwy, ale z niej nie wynika. Przy kontroli skarbowej w sklepie zawsze mogą chcieć zobaczyć faktury zakupu, niezależnie od cen sprzedaży.
zdRAWkiFotograf platoniczny
Komentarz
Komentarz