X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szuler
    Uzależniony
    • 2007
    • 829

Ja chętnie za tą cenę kupię nawet Nikona D700
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Komentarz

• MacGyver
      Cenzor
      • 2006
      • 7043

Czyżby zaczynali się klonować ?
      Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Fumar
        Bywalec
        • 2009
        • 206

Szczerze, to przestaje być już nawet śmieszne. Sprawa powinna się szybko skończyć, chociaż w Internecie jest coraz mniej "łosi" którzy się nabierają na 0 sprzedanych, 0 kupionych, 0 komentarzy. Po prostu taki ktoś jest od razu wykluczany (bo nie pewny).

A co do adresu w Świdnicy. Mam do niej dosyć spory kawałek i nawet nie sprawdzałem w googlach czy to dobry adres. Od razu mi śmierdział.

Jeśli chodzi o naciąganie ich na koszta - może to dobre rozwiązanie. Zawsze mają kilka starterów mniej ;-).

Komentarz

• wojkij
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1915

Tak z ciekawości - można takie coś profilaktycznie zgłaszać na policje czy musi być szkoda udokumentowana?
          www.kwapisz.org

Komentarz

• Fumar
            Bywalec
            • 2009
            • 206

Rozmawiałem z tata na ten temat. Prokuratura zawiadomienia nie przyjmie bo przestępstwo nie została dokonane. Na policje możesz zgłosić, ale pewnie i tak się tym nie zajmą, bo to tylko "podejrzenia". No chyba, że Cie zrobili w ciula, wtedy możesz zgłosić na policję.

Tak czy siak jeśli nie ma przestępstwa, to raczej nie ma opcji, żeby sprawa "ruszyła".

EDIT: Ktoś wcześniej pisał, że sprawa została zgłoszona - zajmą się pewnie jeśli kogoś ten Candys oszukał.

Pozdrawiam

Komentarz

• Chris_11
              Uzależniony
              • 2006
              • 572

A do urzędu skarbowego tego nie można zgłosić??
              W końcu ceny są nierealne...
              Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Komentarz

• Fumar
                Bywalec
                • 2009
                • 206

Ciężko stwierdzić. Chociaż, jeśli ktoś chciałby się tym zająć (czyt. ma czas) to mógłby zgłosić tu i tam, może udałoby się typa uwalić.

Komentarz

• Chris_11
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 572

Ja myślę, że nasze US tylko czekają na życzliwych donosicieli.

Foto-Blog

Komentarz

• arra
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1023

Zamieszczone przez Chris_11
                    A do urzędu skarbowego tego nie można zgłosić??
                    W końcu ceny są nierealne...
                    Ale co chcesz zgłosić do urzędu? Kogo ma ten urząd ścigać i za co? Ja sobie moge stronkę zrobić i napisać, że sprzedam nówkę 1200L za 2000 zlotych i co, nie mogę? Co mi urząd może zrobić? Co innego jak ktoś się na to nabierze i wpłaci mi kasę, ale to wtedy policja a nie urząd. Swoją drogą nawet zakładając anonimowo taką stronkę i używając starterów musieliby pójść dalej i założyć konto w banku na fikcyjną osobę i tu myślę jest pole do popisu dla policji.

www.pbase.com/arra
                    R1+5D2
                    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Komentarz

• Chris_11
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 572

Ty możesz sprzedawać swój własny sprzęt za ile Ci się podoba... Co innego, jeśli jakaś firma/sklep sprzedaje po cenach duuuuużo niższych niż rynkowe, to musi udokumentować pochodzenie takiego towaru.

Foto-Blog

Komentarz

• arra
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1023

Ty możesz sprzedawać swój własny sprzęt za ile Ci się podoba... Co innego, jeśli jakaś firma/sklep sprzedaje po cenach duuuuużo niższych niż rynkowe, to musi udokumentować pochodzenie takiego towaru.
                        Czy ty widzisz gdzieś tam napis sklep, albo firma, albo regon? Jak dla mnie jest to prywatna strona pani Aleksandry Walszczyk.

Ops. Sorki znalazłem, jest że to firma, więc możesz mieć rację

Pozdrawiam
                        Ostatnio edytowany przez arra; 5548.

www.pbase.com/arra
                        R1+5D2

Komentarz

• Fumar
                          Bywalec
                          • 2009
                          • 206

Co nie zmienia faktu, że robi ludzi w przysłowiowego "Wała".

Komentarz

• arra
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1023

Zamieszczone przez Fumar
                            Co nie zmienia faktu, że robi ludzi w przysłowiowego "Wała".
                            Tu się nie zgodzę, nikt przy zdrowych zmysłach nie przelałby ani złotówki przed otrzymaniem towaru od takiego "sklepu". Jeżeli ktoś kogoś robi w "wała" to kupujący sami siebie.

www.pbase.com/arra
                            R1+5D2

Komentarz

• Fumar
                              Bywalec
                              • 2009
                              • 206

Racja, ale chodzi mi o to, że sam fakt próby oszukania innego człowieka jest dla mnie robieniem w "wała". Bo robi to z premedytacją, a ludzi naiwnych jest od groma i jeszcze trochę.

Komentarz

• HuleLam
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 1641

Z fałszywych przesłanek można wyciągnąć fałszywe lub prawdizwe wnioski..
                                Twoja przesłanka ("jesli firma sprzedaje coś za tanio") jest fałszywa, zaś wniosek ("musi pokazać faktury/dokumenty") jest w polskich realiach prawdziwy, ale z niej nie wynika. Przy kontroli skarbowej w sklepie zawsze mogą chcieć zobaczyć faktury zakupu, niezależnie od cen sprzedaży.

zdRAWki
                                Fotograf platoniczny

Komentarz

Pracuję...