X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ebeb
    • 2013
    • 8

Odp: Serwis Canona E-csi Warszawa na ul. Żytniej cz. II

kmeg- nie wiedziałem o możliwości sprawdzenia po numerze, dzięki, rozwiązuje to problem chińczyków. Co do 30-tu dni kiedyś korzystałem, ale teraz nie wiem czy to możliwe.

Bangi - są w Interze sklepy oferujące sprzęt z fakturą, a nie mają działalności gosp.

aptur- masz rację, mój błąd, nie powinienem dzwonić.

becekpl- większość Twoich komentarzy jest w podobnym tonie.

Wszystkim Serdeczne dzięki za podpowiedzi.

Pozdrawiam

Komentarz

• ebeb
      • 2013
      • 8

No i proszę, jeden z obiektywów który posiadam, zakupiony nowy na Armii Ludowej w Warszawie.

nr. 355204043659

"Produkt o podanym numerze seryjnym nie był przeznaczony przez firmę Canon do sprzedaży w Europejskim Obszarze Gospodarczym."

Super. Ręce opadają.
      Ostatnio edytowany przez ebeb; 48212.

Komentarz

• Adam71
        Początki nałogu
        • 2011
        • 316

Akurat Media Markt to tak zszedł na psy i mają jakieś pojedyńcze rzeczy w dziale foto że nawet nie wiesz czy kupujesz nowe czy zwrot czy coś z odrzutu z Europy Zachodniej . Ta sieć po prostu pada i wolę kupować w Foto Joker który nawet często ma lepsze ceny .

Komentarz

• ebeb
          • 2013
          • 8

Zamieszczone przez Adam71
          Foto Joker który nawet często ma lepsze ceny .
          Z dziś
          w moim zainteresowaniu: EF 24 70 f4 L is usm
          MM 3509
          FJ 3699

Lepsza cena?

Komentarz

• kmeg
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 1533

Zamieszczone przez Adam71
            Akurat Media Markt to tak zszedł na psy i mają jakieś pojedyńcze rzeczy w dziale foto że nawet nie wiesz czy kupujesz nowe czy zwrot czy coś z odrzutu z Europy Zachodniej . Ta sieć po prostu pada i wolę kupować w Foto Joker który nawet często ma lepsze ceny .
            Jak masz pecha to wszędzie możesz kupić że zwrotu, etc. Fizycznych sklepów posiadających wiele egzemplarzy tego samego modelu sprzętu foto jest bardzo mało. Ostatnio kupowałem obiektyw w pewnym markecie, jedyna sztuka, pudełko wyglądało jakby wiele przeszło - sprzedawca oczywiście twierdził, że nowe i nie używane - jest sprawne, na gwarancji, robi zdjęcia i mam wywalone na to czy ktoś je oddał i czy przebierając z kilkunastu innych wybrał bym ostrzejsze czy nie.
            Galeria na CB
            http://500px.com/piotrtracz

Komentarz

• robertskc7
              Pełne uzależnienie
              • 2010
              • 1485

Zamieszczone przez ebeb
              Z dziś
              w moim zainteresowaniu: EF 24 70 f4 L is usm
              MM 3509
              FJ 3699

Lepsza cena?
              Po co Ci to szkło nowe? Na allegro wyrwiesz dużo taniej i sprzedaż z niewielką stratą jak by co.
              www.robertzbiec.pl

Komentarz

• Bechamot
                Pełne uzależnienie
                • 2012
                • 2512

Zamieszczone przez ebeb
                No i proszę, jeden z obiektywów który posiadam, zakupiony nowy na Armii Ludowej w Warszawie.

nr. 355204043659

"Produkt o podanym numerze seryjnym nie był przeznaczony przez firmę Canon do sprzedaży w Europejskim Obszarze Gospodarczym."

Super. Ręce opadają.
                czym sie tu przejmowac?

nie przeznaczony przez firme canona , ale przeznaczony przez innych czyli sprzedajacego.
                zakazany nie jest.
                Watpie by Canon mial w ogole prawo zakazania sprzedazy swoich produktow w europie.
                kwestia oclenia w momencie wozu do EU.
                Przeciez kupuja ludzie sprzet np przy okazji pobytu w Japoni i przywoza do domu np w Polsce.

rekojmia obowiazuje sprzedajacego zawsze przez dwa lata .
                gdyby w ciagu dwu lat okazalo sie ze sa jakies wady ukryte ( o ktorych zadna ze stron nie musiala wiedziec w chwili zakupu ) , to masz swoje prawa z tytulu rekojmi. Oprocz tego sprzedjacy udzielaja najczesciej dobrowolnej gwarancji na okres roku lub 6 miesiecy iz sprzet sie nie zepsuje. W takim wypadku zobowiazuja sie sprzet naprawic. O to trzeba pytac przy zukupie.

gdyby sie okazalo , ze tego aparatu nie wolno uzywac w europie , gdyz np certyfikowany jest dla innego wi - fi jakiegos w azji , to masz rekojmie.

Kupujac w internecie zakladam, ze gwarancji nie mam. Nie odwazylybmy sie wyslac aparat , ktory zakupilem gdzies np w anglii , od kogos , kto jest zarejestrowany w hong kong do naprawy. Jesli w ogole ten sprzedajacy jeszcze dziala , to nie mam zadnej pewnosci ze aparat zwroci i zadnej mozliwosci regresu.
                Jesli chcesz cokolwiek reklamowac przez Internet , to okazuje sie , ze czesto nie ma mozliwosci kontaktu telefonicznego , ani mailowego - tylko jesli cos kupujesz. Probowalem cos reklamowac na ebay - niby potezna platforma - ale gdzie tam - Zero szans. Caly dzien trzeba stracic , zeby w ogole znalezc mozliwosc wyslania maila. Machnalem reka - ewidentny kant ze strony e bay i nie ma jak reklamowac.

Nie ma sie czym przejmowac - nie nalezy sie martwic tym, ze sie aparat moze zepsuc w ciagu roku , a cieszyc sie ze robi zdjecia. dopiero jak sie zepsuje to mozna sie martwic. Kto sie martwi do przodu ten martwi sie dwa razy. Po co ?
                Wszyskie zdjecia, za wyjatkiem 087, 088 mozna dowolnie, nieodplatnie kopiowac , powielac nawet bez podania zrodla.

Komentarz

• Mohinder
                  Uzależniony
                  • 2019
                  • 560

Ludzie kupują często sprzęt przez internet powiedzmy w chinach, nawet poprzez ebay lub inne strony. Cena aparatu dla przykładu w sklepie wynosi 8000zl, a ten sam aparat w chinach z dostawą do domu kosztuje powiedzmy 5000zł. Czyli za gwarancje płacimy 3000zł. Myślę, że jeśli aparat się zepsuje to za tą różnicę będziemy w stanie go naprawić i jeszcze zostanie. Mieszkam w irlandii i kiedy kupowałem Canona 80D sprawdzałem ceny w różnych miejscach również w sklepie na miejscu. Zestaw Canon 80D + 18-135mm kosztował w sklepie 1599 euro, a ostatecznie kupiłem przez internet ze sklepu, który ponoć mieści się UK za 859euro ten sam zestaw. Czyli nawet gdyby się zepsuł i naprawa byłaby nieopłacalna to kupiłbym drugi za różnicę w cenie.
                  https://www.photographer-limerick.com/
                  Canon G3, Canon 450D, Canon 80D, Canon 6DMKII, Canon SX60HS, Canon R, Sigma 24-105mm F4 ART, Canon 50mm F1.8 STM, Canon 100mm F2.8, Canon 70-200mm F2.8 IS II USM, Canon 70-300mm F4-5.6 IS II USM Nano

Komentarz

• ebeb
                    • 2013
                    • 8

Zamieszczone przez robertskc7
                    Po co Ci to szkło nowe? Na allegro wyrwiesz dużo taniej i sprzedaż z niewielką stratą jak by co.
                    Zobacz mój pierwszy post o Tokinie. Poza tym, zawsze jak kupowałem obiektyw używany ( a mam ich trochę), każdy miał jakiś feler i ostatecznie lądował w serwisie.

"sprzedaż z niewielką stratą jakby co"

Nie znasz mnie kolego.
                    Ostatnio edytowany przez ebeb; 48212.

Komentarz

• Bangi
                      Moderator
                      • 2010
                      • 5117

Zamieszczone przez ebeb
                      Bangi - są w Interze sklepy oferujące sprzęt z fakturą, a nie mają działalności gosp.
                      Zgadza się, ale nigdy od takiego nie kupuję. Bez problemu w dzisiejszych czasach można sprawdzić sprzedającego.
                      SAMOLOTY CB
                      SAMOLOTY lotnictwo.net
                      SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• chester_jds
                        Początki nałogu
                        • 2015
                        • 374

Zamieszczone przez ebeb

nr. 355204043659

Super. Ręce opadają.
                        W sklepie na Armii Ludowej oni robią takie hocki-klocki typu sprzedawanie elementów zestawu, sprzęt z innego kraju, więc może i z innego kontynentu?

Komentarz

• ebeb
                          • 2013
                          • 8

Zamieszczone przez chester_jds
                          W sklepie na Armii Ludowej oni robią takie hocki-klocki typu sprzedawanie elementów zestawu, sprzęt z innego kraju, więc może i z innego kontynentu?
                          Byłem tam osobiście i zapewniał mnie człowiek, że to jest normalna gwarancja Canona, nawet wypisał mi gwarancję na oryginalnym blankiecie, który dostaje się przy zakupie obiektywu, a który to, jak się okazuje, od razu mogłem sobie włożyć w zad.

Komentarz

• Bangi
                            Moderator
                            • 2010
                            • 5117

Kiedyś z rozebranego zestawu kupiłem 24-105/4 L i była normalnie gwarancja, wszystko ja należy + szkło mi się liczyło do CPS
                            SAMOLOTY CB
                            SAMOLOTY lotnictwo.net
                            SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• AMMarshall
                              Uzależniony
                              • 2009
                              • 671

Ja kilka razy korzystałem z serwisu na Żytniej i póki co byłem zadowolony.

Dziś kurier zabrał ode mnie przesyłkę z 24-70 f/2.8 L. Pęknięte i zerwane mocowanie obiektywu po upadku.
                              Ciekaw jestem wyceny no i czy wszystko będzie z nim OK.
                              Adam Marczak Marshall
                              Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Komentarz

• robertskc7
                                Pełne uzależnienie
                                • 2010
                                • 1485

Zamieszczone przez AMMarshall
                                Ja kilka razy korzystałem z serwisu na Żytniej i póki co byłem zadowolony.

Dziś kurier zabrał ode mnie przesyłkę z 24-70 f/2.8 L. Pęknięte i zerwane mocowanie obiektywu po upadku.
                                Ciekaw jestem wyceny no i czy wszystko będzie z nim OK.
                                Kilka lat temu płaciłem 450zeta za taką naprawę
                                www.robertzbiec.pl

Komentarz

Pracuję...