X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Grzesiekmusic
    • 2017
    • 12

Odp: Serwis Canona E-csi Warszawa na ul. Żytniej cz. II

PrzeprasZam. Pisze z tel.

Komentarz

• wd40
      Coś już napisał
      • 2014
      • 51

Dziś puszka wróciła z serwisu. Brak dokumentacji tego co zrobili, a podobno była to kalibracja... Ale widać, że cokolwiek robili bo odnotowałem dwa dodatkowe pyłki na matówce

Komentarz

• mkamelg
        Pełne uzależnienie
        • 2012
        • 1255

Sprawdź swoje konto pocztowe czy nie masz czasem czegoś w śmieciach (spam). Jak masz konto z obsługą online to zaloguj się do niego i tam sprawdź, nie z poziomu smartfona czy czego tam używasz. Powinieneś dostać maila z plikiem w formacie *.pdf w załączniku. Ten plik to pokwitowanie odbioru sprzętu z naprawy i tam będziesz miał wyszczególnione co zrobili.

Komentarz

• aptur
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 3837

Chciałbym podziękować serwisowi CSI Foto Video za udzielone wyjaśnienia i informacje. Nie wnikając w szczegóły, uzyskałem sporo istotnych informacji, których wcale serwis udzielać nie musiał. Jeszcze raz dziękuję. To mówiłem ja, Jarząbek

Przy okazji, jak mnie również dzisiaj poinformowano, w serwisie CSI nie naprawia się już padniętej migawki w 5D. Szkoda.

Komentarz

• C80
            Uzależniony
            • 2007
            • 855

Szybka piłka do fotorepów, którzy korzystali z Canon Professional Services (CPS). Czy przy wysyłce sprzętu, żeby naprawiono w ramach programu (deklarowane 3 dni) wysyłaliście sprzęt z formularzem CPS i oklejaliście paczkę plakietką CPS Priority? E-CSI odesłało wam naprawiony sprzęt z nowa nalepką do wykorzystania następnym razem?
            [Strona] [Sportowy fotodziennik]

Komentarz

• rocoh
              • 2017
              • 1

Nie wiem tylko czy przebieg został sprawdzony i gdzieś u nich zapisany czy nie.
              Pytałam więc czy robią coś takiego jak sprawdzenie licznika w standardzie czy tylko na życzenie.

Komentarz

• kajkom
                • 2012
                • 11

Witajcie.
                W dniu dzisiejszym wróciło body D50 z serwisu po "czyszczeniu matrycy". Jakże nastąpiło moje zdumnienie, kiedy po zamontowaniu obiektywów i zrobieniu kilku zdjęć testowych okazało się, że matryca nie jest do końca czysta. Fotki tła nieba po czyszczeniu matrycy. Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa: IMG_0022.JPG
Wyświetleń: 1
Rozmiar: 976,8 KB
ID: 2080905 Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa: IMG_0024.JPG
Rozmiar: 571,8 KB
ID: 2080906. Wcześniej wiedziałem, że na taką usługę nie otrzymam gwarancji.
                Napisałem do serwisu czy mogę ponownie odesłać body do "poprawy" w ramach współpracy i dostałem info:
                [...] Zdjęcia testowe na przysłonie f22 zostały zaakceptowane przez program regulacyjny. Ze względu na zanieczyszczenia znajdujące się w środowisku serwis nie jest w stanie udzielić gwarancji na czyszczenie matrycy. Matryca nigdy nie będzie sterylnie czysta, przy wysokich wartościach przysłony objawiają się niewidoczne dla ludzkiego oka zabrudzenia, których nie da się wyczyścić.
                W załączniku przesyłam zdjęcia wykonane po czyszczeniu matrycy.
                Plus zdjęcie Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa: 0-773_05_18.JPG
Rozmiar: 2,90 MB
ID: 2080907
                Czy ktoś z Was również miał podobny przypadek, czy to jest normalne postępowanie w takiego rodzaju usłudze. Jakie mieliście doświadczenia w przypadku czyszczenia matryc przez serwis i późniejszego rozczarowania usługą?

Komentarz

• xxkomarxx
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1456

Serwis Canona E-csi Warszawa na ul. Żytniej cz. II

Zamieszczone przez kajkom
                  Witajcie.
                  W dniu dzisiejszym wróciło body D50 z serwisu po "czyszczeniu matrycy". Jakże nastąpiło moje zdumnienie, kiedy po zamontowaniu obiektywów i zrobieniu kilku zdjęć testowych okazało się, że matryca nie jest do końca czysta. Fotki tła nieba po czyszczeniu matrycy. [ATTACH=CONFIG]862[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]863[/ATTACH]. Wcześniej wiedziałem, że na taką usługę nie otrzymam gwarancji.
                  Napisałem do serwisu czy mogę ponownie odesłać body do "poprawy" w ramach współpracy i dostałem info:
                  [...] Zdjęcia testowe na przysłonie f22 zostały zaakceptowane przez program regulacyjny. Ze względu na zanieczyszczenia znajdujące się w środowisku serwis nie jest w stanie udzielić gwarancji na czyszczenie matrycy. Matryca nigdy nie będzie sterylnie czysta, przy wysokich wartościach przysłony objawiają się niewidoczne dla ludzkiego oka zabrudzenia, których nie da się wyczyścić.
                  W załączniku przesyłam zdjęcia wykonane po czyszczeniu matrycy.
                  Plus zdjęcie [ATTACH=CONFIG]864[/ATTACH]
                  Czy ktoś z Was również miał podobny przypadek, czy to jest normalne postępowanie w takiego rodzaju usłudze. Jakie mieliście doświadczenia w przypadku czyszczenia matryc przez serwis i późniejszego rozczarowania usługą?
                  W przypadku csi to norma. Jak zawsze jest wymowka byle nie poprawiac. Nieraz mialem (jak to mawial Durczok) up.ierdolona matryce i sam czyscilem, bylo idealnie.
                  U nich wszyscy sa winni tylko nie oni
                  Ostatnio edytowany przez xxkomarxx; 10391.

Komentarz

• Yanc
                    Bywalec
                    • 2015
                    • 205

A ja tak z innej beczki, co ma przysłona f/22 do czystości matrycy? Jak jest brudna matryca to chyba na każdej przysłonie widać?
                    C6, C7DMkII, C60D, 17-50/2,8, 50-150/2,8, 50/1,8, 85/1,8, 150/2,8 Macro, 70-200L, 120-400, 430EX, S568

Komentarz

• aptur
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 3837

Zamieszczone przez Yanc
                      A ja tak z innej beczki, co ma przysłona f/22 do czystości matrycy? Jak jest brudna matryca to chyba na każdej przysłonie widać?
                      Ano ma. Na max otwartych przysłonach często syfu nie widać. Z drugiej strony nigdy nie sprawdzam na f22 bo po prostu nie używam takich pszysłon. Max to f11.

Komentarz

• kajkom
                        • 2012
                        • 11

Najbardziej zastanawia mnie fakt, że nigdzie wcześniej nie maiłem takiej informacji, że odbierając aparat (matryca) nie będzie czysta. Rozumiem brak gwarancji,ale to że w dniu odbioru będzie nadal brudna...; ręce opadają.
                        W tygodniu podejdę do UOKiK-u i dopytam się czy taka zastana sytuacja jest zgodna z literą prawa.

Komentarz

• zdebik
                          Pełne uzależnienie
                          • 2013
                          • 4065

Zamieszczone przez lygi
                          czy ktos z szanownych kolegow / kolezanek wymienial przednia soczewke w 24-70 mk II ? w przeliczeniu na PLN w Fixation UK krzykneli mi 1500 pln (az musialem ochlonac.

Zytnia nie odbiera telefonu ani nie odpisuje na maila - pozostajecie mi Wy
                          Czyli około £320, z wysyłką? Bo to też może kosztować kolejne 2 dychy.
                          https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

• kmeg
                            Pełne uzależnienie
                            • 2009
                            • 1533

Zamieszczone przez lygi

Zytnia nie odbiera telefonu ani nie odpisuje na maila - pozostajecie mi Wy
                            Widać, że już w Polsce nie mieszkasz, dzisiaj w Polsce się kwiatki sypie a nie pracuje Spróbuj jutro jeśli sobie nie zrobili długiego weekendu.
                            Galeria na CB
                            http://500px.com/piotrtracz

Komentarz

• zdebik
                              Pełne uzależnienie
                              • 2013
                              • 4065

Zamieszczone przez lygi
                              Fixation mam pod domem takze bez wysylki naliczyli dokladnie £360 co daje 30% wartosci szkla -
                              Lepili mi raz gripa później 5d3 - ceny opisze tak "masakra" ale co zrobić w UK wszystko drogie.
                              https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

• wender
                                Coś już napisał
                                • 2013
                                • 94

Znając ten serwis, jak już się dodzwonisz, to usłyszysz, że bez "obejrzenia" sprzętu nie są w stanie podać ceny, nawet orientacyjnej

Komentarz

Pracuję...