X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mea

co co

tak mi się skojarzyło z 'macanym' fabrycznie nowym sprzętem

Komentarz

• Silent Planet
      Uzależniony
      • 2004
      • 832

Zamieszczone przez Driver
      Licznik montowany w fabryce do auta ma "nakręcone" 7 km. Tyle min musi przejechać ( na sucho ) w celu sprawdzenia błędu ( max dopuszczalny 10 % )
      Mógłbym Ci opowiedzieć kilka historyjek z pewnej poznańskiej fabryki pewnej nie-poznańskiej marki...
      is SILENCE
      "Enjoy the silence."
      ---
      Wróciłem...!
      analog & digital / black & white / calm & easy...

Komentarz

• Tytus
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 1358

Zamieszczone przez micha$
        dla mnie to on dalej jest nowy... btw kupuje szklo na alegro, jest nowe, prosze o przetestowanie go przez sprzedającego... i co w takim razie kupuje juz to samo szklo ale uzywane ? beezedura.
        albo jesli kupujesz auto z salonu to jaki ma przebieg ? 0000 ? chyba nie...
        na pewno nikt nim nie jeździł, nie macał go i przejechało tyle, co z fabryki do salonu, moja skoda miała 1,5 km przejechane

jak szkło jest macane, testowane itp to nowe nie jest, fabrycznie nowe to jest szkło prosto z pudełka i folii, które poprzednio widziało wyłącznie pakowacza...
        20Dset
        maj łeb...

Komentarz

• muflon
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 6763

Zamieszczone przez Tytus
          jak szkło jest macane, testowane itp to nowe nie jest, fabrycznie nowe to jest szkło prosto z pudełka i folii, które poprzednio widziało wyłącznie pakowacza...
          Errm.. to te trzy 24-70 które sprawdzałem przed zakupem ostatecznego już nie są "fabrycznie nowe"? Znaczy powinny być sprzedawane jako używane czy jak? Czy może osobna cena w sklepie, kategoria "nowe, macane"?

Ludzie, trochę "common sense"... owszem, opis w tej aukcji to lekkie przegięcie (IMHO o milimetr za granicą przyzwoitości), ale nie można przeginać też w drugą stronę...
          zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• akustyk
            gajowy
            • 2004
            • 12158

opis jest po to, zeby nawet ludzie o IQ ponizej 50 domyslili sie, ze trzeba zalatwiac zakup poza aukcja, zeby bylo taniej o prowizje

a TommyJ jest super facet. konkretny, pojdzie na reke i nie traktuje z gory. polecam. kupowalem, bardzo sobie chwale
            www albo tez flickr

Komentarz

• mario1275
              Początki nałogu
              • 2005
              • 420

no ale panowie - Tomm pisze, że zrobione było jakieś 200zdjęć ( ktoś liczył ile sekund wystarczy zęby pstryknąć tyle fotek tym sprżetem??) tak więc określił co w tym wypadku znaczy "fabrycznie nowy" co innego gdyby napisał że sprżet jest fabrycznie nowy a wysłał mocno używany
              www.modelownia.pl

Komentarz

• Auwo
                Uzależniony
                • 2004
                • 928

I tu mam kontrę - raz jeden miałem kontakt z TommyJ-em. Kontakt osobisty i na dzien dobry wciskał mi zajechane szkło jako nowe Bardzo brzydko zagrał.

Komentarz

• Auwo
                  Uzależniony
                  • 2004
                  • 928

Może dlatego, że przez allegro nie robi takich numerów ?!

Komentarz

• b'Art
                    Początki nałogu
                    • 2005
                    • 370

a ja wysłałem linka Tommy'emu niech się sam wypowie... Bo my tak u o Nim bez Niego...

Komentarz

• Wiesiek_TGT
                      Coś już napisał
                      • 2005
                      • 78

Tommy

Witam,

Jakiś czas temu kpiłem od niego 16-35/2,8
                      Napisałem do niego z konta firmowego i porozmawiałem przez telefon.
                      Gość przysłał mi obiektyw bez kasy abym go obejrzał i jak się spodoba to kupił lub odesłał.
                      Pokażcie mi takiego TIPa.
                      U mnia na 100 punków na 100 możliwych.

Wiesiek
                      www.tgt.pl/galeria_wieslaw_czerniawski

Komentarz

• mea

Zamieszczone przez mario1275
                        no ale panowie - Tomm pisze, że zrobione było jakieś 200zdjęć ( ktoś liczył ile sekund wystarczy zęby pstryknąć tyle fotek tym sprżetem??) tak więc określił co w tym wypadku znaczy "fabrycznie nowy" co innego gdyby napisał że sprżet jest fabrycznie nowy a wysłał mocno używany

"Ponieważ aparat jest u mnie kilka miesięcy więc nie odmówiłem sobie przyjemności zdobienia tysiąca zdjęć" ************

200 ?

Komentarz

• sail0r
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 198

hmm jakoś nie moge w opisie znalezc textu FABRYCZNIE nowy.
                          jest nowy a rzeczywiscie po 1k zdjec najnowszy nie jest.

ale z drugiej strony moge sprzedawce polecic bo sam od niego kupilem aparat i to w bardzo expresowym tepie, co bylo dla mnie bardzo wazne, bo wyjazd sie zblizal a dwoch poprzednich sprzedawcow wystawilo mnie do wiatru.

moj aparat byl "fabrycznie nowy" chociaz po pierwszym strzeleniu zdjecia plik dostal nazwe z nr "3" ale po stanie aparatu itp. moglem z pewnoscia powiedzec ze jest nowy i nieuzywany, a te 2 fotki to moze do testu zrobione?
                          S45 user

Komentarz

• Auwo
                            Uzależniony
                            • 2004
                            • 928

Zamieszczone przez sail0r
                            hmm jakoś nie moge w opisie znalezc textu FABRYCZNIE nowy.
                            I nie znajdziesz, opis już został zmieniony.

Komentarz

• mea

NIe chodzi mi o to , czy ktoś jest dobrym czy złym sprzedawcą
                              a o tym,że wykorzystawane jest to, że zwykły 'lajkonik' fotograficzny nie ma szans na sprawdzenie 'przebiegu' aparatu
                              Używałem swój 20d przez 2 tyg i jak sprzedawałem niczym nie różnił się od
                              nowego ze sklepu...

Komentarz

• TOPOL
                                Początki nałogu
                                • 2004
                                • 321

Jako pewnie jeden z wielu: Tomm'asza w ciemno polecam. Testowałem i kupiłem u niego kilka obiektywów, kupiłem kilka puszek, zawsze bez żadnych problemów.
                                http://www.topol.pl

Komentarz

Pracuję...