X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tomasz1972
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3042

Ja też podpisuję się pod tym co namisał Muflon
    Przecież idąc do sklepu np. odzieżowego też robimy przymiarkę . Sklep później nie sprzedaje tego jako używane .

Komentarz

• yasin
      Początki nałogu
      • 2004
      • 420

No racja, ale jak by wlasciciel sobie sezon pochodzil w kurteczne, a na drugi sprzedawal jaka nowa to ... :]

Komentarz

• K2_verti
        Bywalec
        • 2005
        • 214

mam podobne zdanie co muflon
        Jak jeszcze sprzedawałem sprzęt foto, to na początku mojej handlowej kariery szybko się przekonałem że trzeba zmienić zdanie na temat : "dziewiczej fabryczności". Zdażyło mi się kilkakrotnie że klient kupował sprzęt z gabloty, który mógł pstryknąć w sklepie kilka -max 200 zdjęć. Zaleta była jedna - jeżeli zrobił 200 zdjęć i działa, to znaczy że jest OK. Więc pytałem kilenta - który woli i sam decydował.
        Wspomniana "dziewicza fabryczność" ma kilka zalet i wadę. Wspomnę tylko o tej wadzie: nie wiemy czy działa.
        Na 100 modeli zawsze coś się sypie, coś nie działa, a może ten który kupuje w pudełku jest tym 1. Jeżeli ten z gabloty jest sprawny mam gwarancję a czasami może coś uszczknę z kwoty (nie zawsze, ale sie zdaża)
        D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)

Komentarz

• Robson01
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1574

Tak naprawdę to śmiem sądzić, że żaden aparat czy to w sklepie czy u TIPa nie jest tak naprawdę fabrycznie "nowy". Słyszałem jak to w sklepach "testują" nowe puszki i ile potrafią napstrykać zdjęć nim aparat trafi do ostatecznego odbiorcy.
          Canon
          Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• Metus
            Początki nałogu
            • 2005
            • 424

Robson01 tak nie zupełnie.. jest jeszcze takie coś jak licznik zrobionych fot.. tego nie oszukasz..
            pozdrawiam
            Metus

Komentarz

• Driver
              Zablokowany
              • 2005
              • 786

Mam wrażenie że niejeden ypowiadający się tu pogodzi się ż tym że aparat leży w sklapie np rok, przez ten czas mialo go w rekach 2000 osób, i każdy statystycznie sieknał nim testowo 5 zdjęć. sprzęt taki będzie miał miono nówki, natomiast będący przez 3 h w rękach jednego czlowieka i mający 1 500 nabitych fot jest juz używką
              działałem kiedyś sporo czasu w branży elektronicznej. nawet nie wiecie jak często "nówki" magnetowidy , dvd, kamery i inne sprzęty RTV trafiają na weekendy do domów i pracują przez ten czas prawie bezustannie
              Ostatnio edytowany przez Driver; 2883.

Komentarz

• yasin
                Początki nałogu
                • 2004
                • 420

To chyba gdzies w pcimiu dolnym. Ciekawe komu by sie chcialo "taszczyc" magnetowid albo TV do domu na weekend, podlaczac go, a potem po weekendzie spwrotem do sklepu. Nie mowiac o tym, ze teraz wiekszosc sklepow pracuje 7 dni w tygodniu. Jeszcze rozumiem komorke, albo jakis maly kompaktowy aparat, ale lustro albo kamera to chyba jak sie komus bardzo nudzi to moze sie tak bawic.

Komentarz

• kocis
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 472

Ja nie kupuję od Tomiego tylko przez te jego opisy.
                  Ale kilku moich kolegów kupuje i chwali!
                  300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EX

Komentarz

• Driver
                    Zablokowany
                    • 2005
                    • 786

Topowe DVD stoi na półce od pół roku ( topowe więc wiadome - drogie )
                    W tym czasie dla zaprezentowanie swoich możliwości pracuje codziennie po 8 h.
                    przychodzisz, zachwycasz się jakością i wypowiadasz magiczne "prosze zapakować"
                    Kupiłeś nówke ??
                    Ludzie nie dajmy się zwariowac. Wejdzcie do jakiegokolwiek dużego sklapu RTV i spójrzcie na całą ściane pracujących telewizorów. Nówek.

Komentarz

• Robson01
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1574

Zamieszczone przez Metus
                      Robson01 tak nie zupełnie.. jest jeszcze takie coś jak licznik zrobionych fot.. tego nie oszukasz..
                      Tylko mi nie mów, że jak kupisz aparat w sklepie to gnasz na Żytnią sprawdzać licznik:smile: .
                      Canon
                      Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

Z tymi zarzutami wobec Tomka to jak z FF/BF w 20D - wg mnie max 1% wyprodukowanych egzemplarzy ma taka wade fabrycznie... ale to wlasnie ten 1% niezadowolonych uzytkownikow krzyczy najglosniej, przekrzykujac pozostale 99% ktorzy siedza cicho - bo problemami i sensacja obecnie swiat uwielbia życ...
                        Tak jak ktos napisal - pojawi sie problem i juz wielka fama, zakrzykujaca setki pozytywnych opinii.

Od siebie - z calego swojego sprzetu tylko filtry, torby, statywy i glowice oraz Sigme 70-300 APO i pierwsze tele - 70-210 3.5-4.5 nie mialem od Tomka.
                        Tylko na poczatku kupowany 10D+Tamron 28-75 2.8 placilem przy odbiorze, osobiscie od Tomka.
                        Caly pozostaly i pozniej kupowany sprzet (lacznie z paczuszka wartosci prawie 10 tys zl) - dostawalem najpierw paczke kurierem z adnotacja "jak wszystko w porzadku to wyslesz forse za pare dni" ... a raz (bodajze lampe - potrzebowalem a nie mialem pieniedzy) nawet za 1,5 mies moglem zaplacic.
                        I zadnych problemow... rowniez z reklamacja niezbyt udanego (a na pewno nowego) egzemplarza 17-40 4L , ktorego wymienilem na 17-35 2.8 L, ktorego wymienilem znowu (bez marudzenia ze strony Tomka) na 17-40 4L (juz chyba bardziej udanego).
                        Czyli jak najbardziej polecam wskazuja jednoczenise poczatek mojego postu - nie dajmy sie zwariowac!

Komentarz

• hekselman
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 568

Jakto kiedyś ktoś znany powiedział: "...nie ważne - dobrze czy źle! Ważne: by m ó w i l i " No to Tommy zaciera ręce:-) Ja myślę że ta wpadka jest skutkiem pewnej "zabawowej nonszalancji" charakterystycznej dla jego opisów.No tylko jak puszka za taką kasę - to tu się chyba niektórym poczucie humoru kończy (ja to rozumiem).

Komentarz

• perian
                            Coś już napisał
                            • 2005
                            • 66

Zamieszczone przez Vitez
                            Z tymi zarzutami wobec Tomka to jak z FF/BF w 20D - wg mnie max 1% wyprodukowanych egzemplarzy ma taka wade fabrycznie... ale to wlasnie ten 1% niezadowolonych uzytkownikow krzyczy najglosniej, przekrzykujac pozostale 99% ktorzy siedza cicho - bo problemami i sensacja obecnie swiat uwielbia życ...
                            Dlatego ja też się odezwę. Kupowałem u Tommiego 70-200. Miałem wątpliwości i obawy co do kupna "na odległość" czegoś za 2,5k, wszystko dokładnie ustaliliśmy, wyjaśnił wątpliwości. Paczka przyszła, wszystko gra i śmiga.
                            350D | Canon 18-55/3.5-5.6 II | Canon 50 1.8 II | Canon 70-200/4 | Lowepro Nova 4 AW | reszta w planach...

Komentarz

• chomsky
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 485

No tośmy sobie pogadali. Wielu kolegow pisze o Tommym wspaniale historie, rzadko mozna spotkac tak uczynnego, milego i ufnego czlowieka. Dlatego warto zakonczyc te paskudne nieufne pogaduszki, choc z drugiej strony to socjologiczny temat. Od razu wiedzialem kto i jak sie zachowa. Bede robil za wrozke!
                              Czesc.ch.
                              Analog ma "dusze".

Komentarz

• Metus
                                Początki nałogu
                                • 2005
                                • 424

Zamieszczone przez Robson01
                                Tylko mi nie mów, że jak kupisz aparat w sklepie to gnasz na Żytnią sprawdzać licznik:smile: .
                                A spotkałeś się kiedyś z licznikiem "wbudowanym" ?? nie wiem czym się posługujesz ale ja w swoim 20D w podglądzie zdjęć mam licznik który mówi mi jaki numerek ma dane zdjęcie na karcie pamięci oraz ile razy aparat strzelił fotke... np moje 20D właśnie strzeliło 9.867 klatke ... i po co serwis?? a żytnia... to na stół!!
                                pozdrawiam
                                Metus

Komentarz

Pracuję...