X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • b'Art
    Początki nałogu
    • 2005
    • 370

No to SRU:

-----Original Message-----
    From: [mailto:[email protected]]
    Sent: Tuesday, December 13, 2005 6:14 PM
    To: [email protected]
    Subject: RE: Canon 1DS

Dzięki za linka.
    Aparat mam od początku czerwca.
    WSZYSTKO: sterowniki, ładowacz, acu, kabel FireWire, manuale i "skórka" na rękę
    jest w oryginalnych foliach.
    Aparat zrobił ~1500 zdjęć i tylko raz był na zewnątrz [na ślubie własnej Córki].
    Jeden ślad użytkowania - i oddam za darmo.
    To co? Jest STARY i ZNISZCZONY?
    IMVHO - jest NOWY.

Jeżeli chcesz - to proszę wyjaśnij Ludziom, że aukcje na Allegro się PONAWIA
    niejako automatycznie - stąd nie zawsze aktualny opis przedmiotu.

Bardzo dziękuję i ..

Koniec cytatu.

Każdy sam skomentuje. Ja swoje zdanie napisałe wcześniej.

Komentarz

• b'Art
      Początki nałogu
      • 2005
      • 370

aaaaa meile zmieniłem, by nie byc posądzanym o krypty itp...

Kurde - nie jestem z Wawy ale z chęcią poszukał bym tego "śladu"

Komentarz

• muflon
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 6763

Erm, to już nie 200 tylko 1500? ;-) Anyway, mi się to niespecjalnie podoba. Błąd może zrobić każdy - wystarczy napisać "sorry, pomyliłem się, zostało z poprzedniej aukcji, już poprawione". Powyższe ma raczej wydźwięk: "nie czepiaj się, nie znasz się" A co do tego:
        Zamieszczone przez tommy_j
        Aparat zrobił ~1500 zdjęć (..)
        To co? Jest STARY i ZNISZCZONY? IMVHO - jest NOWY.
        pozwolę sobie mieć odmienną opinię. Ani zniszczony ani nowy. Jest UŻYWANY i jako taki powinien być sprzedawany.

Edit: kurcze, trochę bez sensu taka dyskusja bez udziału głównego zainteresowanego...
        zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• b'Art
          Początki nałogu
          • 2005
          • 370

Zamieszczone przez muflon
          Edit: kurcze, trochę bez sensu taka dyskusja bez udziału głównego zainteresowanego...
          Moje zapraszać, jego byc zaproszonym... ale pomyłka spora... 1500 to już nie testy

Komentarz

• Amber
            Bywalec
            • 2004
            • 133

Co do sprzedawcy - Tommiego - ode mnie same superlatywy.

Dla mnie ikona uczciwości i zaufania.
            Pierwszy raz spotkałem TIP-a u którego podczas kilku transakcji moglem przetestować każde szkło jakim byłem zainteresowany przed jego zakupem. Zawsze sprzęt trafiał do mnie (na kredyt niejako), pozniej jesli było ok, dopiero szły pieniążki, często po tygodniu czy dwóch. A nie mieszkamy w tym samym mieście... Sprzętu nigdy nie musiałem reklamować. Towar dostarcza pierwszorzędny (właśnie egzemplarzem od niego zakończyły się moje poszukiwania 24-70
            Cokolwiek droższego ściągam - zawsze uderzam do niego. Wolę dać czasami 100 PLN więcej ale mam pewność że dostanę dobry towar i zaufanie do sprzedawcy.

Każdemu życzę takiego partnera w transakcjach.

Amber.
            Ostatnio edytowany przez Amber; 339.
            Wind i ...ciągłe wydatki...

Komentarz

• Metus
              Początki nałogu
              • 2005
              • 424

Hey..
              To chyba i ja powinienem sie wypowiedzieć..

U Tommiego kupuję od zawsze... zostawiłem u niego już jakieś 25-30 000zl.. poważnie. Praktycznie za każdym razem dostaje sprzęt następnego dnia po telefonie. Pieniądze spłacam na zasadzie.. " a... jak bede miał to oddam" z regóły po 2-4 tygodniach i jest ok.
              Co do konkretnej aukcji... a w zasadzie aparatu..
              Tommy używa tego aparatu głównie do sfotografowania przedmiotów które wystawia na allegro. Jako ciekawostkę powiem Wam, że zapłacił za niego 26 000 zl.. kupił go jak tylko pojawiły się jedynki na rynku.. jak widać aparatu nie sprzedał a stracił na nim kupe kasy i ja mu tego nie zazdroszcze.. Myślę, że Tommy już używa go troszke jak swego.. ale ciągle ma nadzieje, że sprzeda i odzyska choć część kasy.. Co do ilości fotek to jestem pewien, że jeśli ew. kupujący skontaktował się z nim dostałby pełną informacje nt sprzętu. Pozatym jak dobrze pamiętam w aukcji jest napisane, że sprzet dostarczy osobiście wiec kupujący mógłby aparat osobiście obejrzeć zanim wpłaci kasę.
              Jak już mówiłem.. z Tommym współpracuję już naprawdę długo.. i tylko raz nie do końca byłem zadowolony z transakcji..
              jako ciekawostkę powiem Wam.. że właśnie coś u niego zamówiłem za jakieś 10.100zl zgadnijcie co zamówiłem
              pozdrawiam
              Metus

Komentarz

• Metus
                Początki nałogu
                • 2005
                • 424

bym zapomniał.. a opisy ma najlepsze na całym allegro.. takich jak on nie wymyśli nikt!! On z tych opisów słynie... bajkopisarz jeden!!
                pozdrawiam
                Metus

Komentarz

• Auwo
                  Uzależniony
                  • 2004
                  • 928

Metus - twierdzisz, że tą puszkę ma od momentu kiedy się pojawiły jedynki ...
                  a sam Tommy_J napisał w @, że
                  Aparat mam od początku czerwca.
                  czary mary hokus pokus

Komentarz

• Metus
                    Początki nałogu
                    • 2005
                    • 424

hmmmm to ja już nie wiem... wydaje mi sie, że ma ją dłużej... ale zapierać się to ja nie będe... bo moge się mylić.. rozmawiałem z nim nt jedynki w marcu tego roku.. i mówił mi to co napisałem.. nie wiem.. być może tamtą sprzedał a ta jest następna... trudno powiedzieć.. nie chce go za mocno bronic ale też nie chce zrobić mu antyreklamy..
                    Jednego za to jestem pewny... Osoby, które robiły u niego zakupy są zadowolone.. i to jest chyba najważniejsze

Pozdrawiam
                    Metus
                    pozdrawiam
                    Metus

Komentarz

• akustyk
                      gajowy
                      • 2004
                      • 12158

Zamieszczone przez Auwo
                      Metus - twierdzisz, że tą puszkę ma od momentu kiedy się pojawiły jedynki ...
                      a sam Tommy_J napisał w @, że czary mary hokus pokus
                      moze po prostu chodzi o czerwiec 2004?
                      www albo tez flickr

Komentarz

• Auwo
                        Uzależniony
                        • 2004
                        • 928

akustyk - 1Ds wszedł na rynek w 2002 roku w listopadzie
                        Metus - powiedz mi jaki to patent, że osobom które chcą u niego robić zakupy, na dzień dorby wciska stare gówno jako nowe ?! Zraził mnie tym do siebie strasznie i wiesz co nie było to jakieś pieruńsko drogie i wyszukane szkło tylko zwyklutka 50/1,8 którą swego czasu miałem ochotę mieć.
                        Ostatnio edytowany przez Auwo; 530.

Komentarz

• Metus
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 424

nie wiem kiedy wyszla jedynka i chyba nie koniecznie chce wiedziec.
                          Auwo naprawdę nie wiem o co chodziło.. Może to jakieś nieporozumienie? nie wiem...
                          Dawał Ci ten obiektyw i mówił, że jest nowy? a może to Tobie się wydawało, że jest używany a był nowy?? Wiesz naprawdę trudno coś powiedzieć.. Ja tego nie widziałem, więc i wypowiadać się chyba nie powinienem..

Pozdrawiam
                          Metus
                          pozdrawiam
                          Metus

Komentarz

• Auwo
                            Uzależniony
                            • 2004
                            • 928

Tak , dał mówiąc że jest nowy. Wyszedłem bez sprawdzania, w końcu ma facet jakąś wyrobiną już opinię. Coś mnie jednak pokusiło aby zajrzeć do pudełka gdy byłem już w aucie - okazało się że szkło było zmasakrowane od strony bagnetu - nowe tak nie mają
                            Ale co tam - dla mnie EOT

Komentarz

• Canon_20D

Miałem i ja przyjemność zakupić u Pana Tommy_J Canona 20d
                              odbiór osobisty.
                              Od początku jednak coś mi mówiło,że coś nie gra i nie pomyliłem się
                              Kupowałem sprzęt fabrycznie nowy
                              Na czym polegała ta fabryczna nowość ?
                              A mianowicie na tym,że Pan Tommy_J ma rachunki inblanco z niemieckiej hurtownii i w razie problemów z gwarancją wypisuje aktualną datę...Teoretycznie

Zakupiłem Canona 20d i okazało się ,że posiada martwego piksela na matrycy. Poinformowałem o tym Pana Tomka
                              Kazał mi wysłać sprzęt na Zytnią a naprawa nie powinna kosztować więcej niż 60 zł brutto usłyszałem...
                              Ok. Kupowałem FABRYCZNIE NOWY APARAT, za 4 dni wysyłałem na swój koszt do serwisu. Tu musze przyznać,że Pan Jaworski zwrócił mi koszt wysyłki w jedną stronę, ale 42,60 jestem w plecy.
                              Co do rachunku, wysłałem z zapytaniem do Regensburga i dostałem informację,że nie jest to ich rachunek (?)
                              Ok, każdy kombinuję jak może,ale
                              - kupowałem nowy sprzęt na gwarancji za prawie 5000 zł
                              - sprzęt do dziś leży w serwisie i nie wiem czy zostanie naprawiony
                              - Pan Tomek twierdzi,że martwe pixele na matrycy sa naturalną rzeczą
                              - Gwarancja niemiecka oparta na szemranym rachunku
                              - Po próbie zarejestrowania się na stronie Canona i podaniu nr serii
                              zostałem poinformowany,że już istnieje taki nr body (???)
                              Podejrzewam,że chodziło o 150 Eur cash backu

Resumując,jestem wkurzony
                              Kupiłem 20d za 4550 zł straciłem czas i nerwy
                              Wolę następnym razem dołożyć te 400 i kupić w legalnym sklepie
                              z legalną rejkojmią i gwarancją

Oto moje podsumowanie tej dyskusji

A.

Komentarz

• yasin
                                Początki nałogu
                                • 2004
                                • 420

No coz, nowy sprzet i brak mozliwosci zarejestrowania body To chyba sie kwalifikuje nizej niz powystawowy. Ja kupowalem u Grosmana i jak mial byc nowy to byl, i jakos nigdy nie widzialem, zeby ktos gdzies mial watpliwosci co do tej kwestii.

Komentarz

Pracuję...