X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Algier
    Bywalec
    • 2004
    • 234

Zamieszczone przez yasin
    No coz, nowy sprzet i brak mozliwosci zarejestrowania body To chyba sie kwalifikuje nizej niz powystawowy. Ja kupowalem u Grosmana i jak mial byc nowy to byl, i jakos nigdy nie widzialem, zeby ktos gdzies mial watpliwosci co do tej kwestii.
    Grosmana sam też mogę polecić. Szkoda tylko, że jeszcze szkieł nie sprzedaje.
    M50 | EF-M 22 | EF-M 15-45 | Canon Mount adapter EF-EOS M
    20D | EF-S 18-55 | T 28-75/2.8 | EF 50/1.8 | EF-S 60/2.8 macro | EF 70-200/4L
    580EXII​
    055XPROB | 488rc2

Komentarz

• Polaco
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1135

Ja mialem bardzo pozytywny kontakt z Tommy, moze nie kupowalem za astronomiczne kwoty, ale zawsze byl gotowy pomoc.

Tak sie zastanawiam czy ostatnie pare postow nie powinnop sie przeniesc do watku o TIP'ach...
      Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
      Troche moich knotow

Komentarz

• gietrzy
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 5727

Kurde, uważam, że dla dobra wszystkich kupujących na allegro niektórzy autorzy powinni wyedytować swoje posty usuwając zbędne, w tym wątku offtopiczne dane. Albo moderatorzy. Dżizas kogo obchodzi w tym wątku skąd, gdzie, kiedy? Pracuje na swoją opinię raz da ciała i pójdzie fama. To jest nasze ryzyko kupować od TIP'a a nie lokalnie z PL gwarancją. Jedną z konsekwencji jest własny kontakt z serwisem!
        the silence is deafening

Komentarz

• oskarkowy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2513

Zamieszczone przez marcingreen
          Tommy_j słynie z takich opisów aukcji. Nic nie poradzisz

Ogólnie o opinie na jego temat to chyba Vitez'a i Jurek Plieth'a trzeba by spytać
          Można i mnie... Kupowałem od niego wszystko co miałem przez ostatnie 3 lata
          Tomek to jajcarz, człowiek bez kopleksów i zahamowań. Stąd jego egzotyczne opisy.

Co do pisania o "nowości" sprzętu: Tomek zawsze miał go bardzo dużo. Jak jechałem do niego, żeby kupić cokolwiek, to zawsze miałem wybór przynajmniej w dwóch egzemplarzach. Zawsze wszystko było nowe.
          Wiem, że jednym Ds-em robi zdjęcia sam. Co nie oznacza, że nie ma kolejnego, nie używanego na sprzedaż.
          Jarek

Komentarz

• yasin
            Początki nałogu
            • 2004
            • 420

Zamieszczone przez gietrzy
            Kurde, uważam, że dla dobra wszystkich kupujących na allegro niektórzy autorzy powinni wyedytować swoje posty usuwając zbędne, w tym wątku offtopiczne dane. Albo moderatorzy. Dżizas kogo obchodzi w tym wątku skąd, gdzie, kiedy? Pracuje na swoją opinię raz da ciała i pójdzie fama. To jest nasze ryzyko kupować od TIP'a a nie lokalnie z PL gwarancją. Jedną z konsekwencji jest własny kontakt z serwisem!
            Dokladnie, tak samo jak to jest ryzyko tego czy innego TIPa jak zrobi taki czy inny "walek". Czemu odbierasz mi prawo wiedziec, ze ktos kupil u Tommiego 20D i nie mogl zarejestrowac body

Komentarz

• muflon
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 6763

Może to trochę (tylko odwrotnie) jak z serwisem na Żytniej :-) Kilka wyjątków nie zmienia reguły ;-)
              zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• gietrzy
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 5727

Zamieszczone przez yasin
                Czemu odbierasz mi prawo wiedziec, ze ktos kupil u Tommiego 20D i nie mogl zarejestrowac body
                Nic nikomu nie odbieram, miałem na myśli dane osobowe. Co innego jest napisać tomi a co innego ... Swoją drogą potwierdzam to co pisze Jarek. Jak kupowałem 20D to miałem do wyboru cały worek dwudziestek.
                Ostatnio edytowany przez gietrzy; 120.
                the silence is deafening

Komentarz

• Robson01
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1574

Kupowałem nie tak dawno u Tommy'ego 24-70 (póki co ok.) i miałem okazję "podotykać" 1Ds. Faktycznie wyglądał jak nówka, choć nie oglądałem go zbyt dokładnie - w końcu nie po niego pojechałem. Z tymi zdjęciami ze ślubu córki to też prawda.
                  Canon
                  Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• muflon
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 6763

Zamieszczone przez Robson01
                    Faktycznie wyglądał jak nówka.
                    Ech.. moje 100/2.8 też "wygląda jak nówka", bo przez ostatni rok wyciągnąłem go może z 5 razy ;-) Nic tylko sprzedawać, patrząc na ceny nowych obiektywów na Allegro, jeszcze może na tym zarobię

Komentarz

• yasin
                      Początki nałogu
                      • 2004
                      • 420

Zamieszczone przez gietrzy
                      Nic nikomu nie odbieram, miałem na myśli dane osobowe. Co innego jest napisać tomi a co innego ... Swoją drogą popieram to co pisze Jarek. Jak kupowałem 20D to miałem do wyboru cały worek dwudziestek.
                      Ale przeciez prowadzi interes, sprzedaje sprzet za wiele $$$, wiec chyba nie mozna oczekiwac, ze bedzie sie ukrywal pod jakims nickiem. Na stronie u Grosmana sa podane pelne dane, adres, wszystko jest jasne i przejrzyste. Jak Grosman da kiedys d*py i sprzeda body po cenie nowego i powie, ze to nowka, a ja nie bede mogl zarejestrowac, to kazdy ma prawo i powinien o tym wiedziec. Po to tu jestesmy zeby wymieniac sie wlasnie takimi informacjami, to jest w naszym interesie, a nie pomagac ukrywac sie pod jakims nickiem. I ja nie widze w tym nic zlego.

Komentarz

• oskarkowy
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 2513

Zamieszczone przez yasin
                        Ale przeciez prowadzi interes, sprzedaje sprzet za wiele $$$, wiec chyba nie mozna oczekiwac, ze bedzie sie ukrywal pod jakims nickiem. Na stronie u Grosmana sa podane pelne dane, adres, wszystko jest jasne i przejrzyste. Jak Grosman da kiedys d*py i sprzeda body po cenie nowego i powie, ze to nowka, a ja nie bede mogl zarejestrowac, to kazdy ma prawo i powinien o tym wiedziec. Po to tu jestesmy zeby wymieniac sie wlasnie takimi informacjami, to jest w naszym interesie, a nie pomagac ukrywac sie pod jakims nickiem. I ja nie widze w tym nic zlego.
                        Dziwnie się czepiasz. Nie wiem, czy się nie mylę, jednak wietrzę w tym jakiś interes.
                        Myślę, że większość kupujących zna wszystkie dane Tomka. Nigdy ich nie ukrywał. Z drugiej strony chyba nie ma się co chwalić swoimi danymi zważywszy, że mieszka w bloku i nie chce niezapowiedzianych wizyt pod nieobecność właściciela..
                        I jeszcze jedna sprawa sprzed dwóch lat: na grupie umieściłem ogłoszenie, że chcę pilnie sprzedać aparat, bo potrzebuję kasy. Dzień później zadzwonił Tomek i spytał, czy może potrzebuję pożyczyć pieniędzy. I wiecie co? Wcale nie chodziło o jakieś pożyczanie "na procent" czy inne. Człowiekowi szkoda się zrobiło, że muszę się na krótko rozstać z aparatem. Czy grosman ma podobne odruchy?
                        Aha, ja wcale nie znam Tomka lepiej niż inni kupujący....
                        Jarek

Komentarz

• yasin
                          Początki nałogu
                          • 2004
                          • 420

Nie trafiles, nie mam w tym co napisalem w tym watku zadnego interesu, oprocz tego, ze nie chcialbym np. kupic uzywanego body jako nowego. Fajna historia z ta kasa, ale sam napisales wczesniej, ze zostawiles u niego 30k pln, o dobrego klienta sie dba :] i dobrzy sprzedawcy to wiedza.

Komentarz

• b'Art
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 370

Zamieszczone przez Algier
                            Grosmana sam też mogę polecić. Szkoda tylko, że jeszcze szkieł nie sprzedaje.
                            Zapytaj ściągnie - kupiłem tak i 300D Blacka i na zamówienie sigmę 70-300 APo dg

Komentarz

• muflon
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 6763

Jarek, ale Ty mieszasz dwie zupełnie różne rzeczy Ogólnie wiadomo, że Tommy jest super, humor, wybór, płatności itp. itd - tego tu chyba nikt nie neguje? Ale jeśli jest (był) jakiś problem, to dlaczego o tym nie napisać?

BTW: moja definicja "nowy" (nieważne czy fabrycznie, czy nie) jest taka:

- jeśli coś leżało u sprzedawcy, nawet może było obmacane przez kilku niezdecydowanych klientów, każdy pstryknął kilkanaście fotek, wyjął/włożył do pudełka - to jest to nowe. Sam mając ostatnio wybór w sklepie między TC1.4x "z półki" (macany) i "świeżynkę" z pudełka wybrałem ten pierwszy - i nie miałem uczucia, że kupuję "używkę".
                              - jeśli coś leżało u sprzedawcy, wyjął, zrobił z ciekawości kilka fotek, potem kilkanaście, a potem jeszcze setkę na ślubie u rodziny - to to nowe nie jest. Jest co najwyżej lekko używane - nie można być "trochę w ciąży"

Stan, wygląd itp. nie ma w tym wszystkim nic do rzeczy - ba, nawet ta nieszczęsna ilość pstrykniętych fotek też nie do końca. Zwykły zdrowy rozsądek... czy tylko ja tak myślę??

PS. Moje pudełko po 100/2.8 też ciągle pachnie fabryką

Komentarz

• yasin
                                Początki nałogu
                                • 2004
                                • 420

Ja sie podpisuje czterema konczynami pod tym co napisal muflon.

Komentarz

Pracuję...