a to zależy chyba jak dobra modelka jest i wizażystka , wizaż lekką reką 80-100 zł min.
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
Czyli liczyć powinienem 50-70 za fotkę plus koszty dodatkowe czyli wizażystka 100 - modelka - właśnie ile można zapłacić modelce - prawdopodobnie będę brał dziewczyny które znam więc nie mówimy o cenie z agencjiKomentarz
-
Komentarz
-
jakie zostaje nie wiele ?
skoro znasz , spytaj się ile chcą , na tym to polega w końcuno comment...Komentarz
-
350 - 100 wizaz - 100 modelka = 150zł. Twoj czas na obrobke, sprzet.. to duzo? zwlaszcza ze zdjec tylko 5, ale przygotowania do sesji tez swoje zajmuja. ciezko mi powiedziec - nie robie komercyjnie takich zdjec wiec nie wiem ile czasu zajmie zarobienie 150zł - podatek i inne koszta?Komentarz
-
MM dodaje, Ty odejmujesz... ja zrozumiałem, że cena dla klienta to: X*70 + modelka/wizaż (plus!).350 - 100 wizaz - 100 modelka = 150zł. Twoj czas na obrobke, sprzet.. to duzo? zwlaszcza ze zdjec tylko 5, ale przygotowania do sesji tez swoje zajmuja. ciezko mi powiedziec - nie robie komercyjnie takich zdjec wiec nie wiem ile czasu zajmie zarobienie 150zł - podatek i inne koszta?
?
Komentarz
-
-
Jak to jest kiedy ktoś rezygnuje ze stocka, na którym zostały jakieś niewypłacone środki, a nie może wybrać pieniędzy ze względu na limity wypłat? Miał ktoś taką sytuację?Komentarz
-
Dlaczego rezygnujesz? Przechodzisz do jakiejś agencji jako exclusive?
Rezygnując wysyłasz zapewne wniosek i skasowanie plików i konta, środków nie dostaniesz, bo nie spełniasz warunków. Konto skasują po upływie określonego czasu (trzeba poczytać umowę).Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.Komentarz
-
Mam taki zamiar, chociaż jeszcze się zastanawiam i zbieram informacje na ten temat, w razie gdybym się zdecydował.
Nie lepiej jest po prostu usunąć pliki i "wisieć" z pustką zamiast wysyłać wniosek o kasowanie plików i konta?
Doczytam sobie jeszcze regulaminy jak to jest z pozostałymi na koncie $ i wtedy będę mieć pełną jasność.Komentarz
-
Nie wiem czy lepiej jest wisieć z pustką, to raczej zależy od zasad panujących w agencji dla której będziesz pracować na wyłączność. Ewentualnie przepisz konto na żonęMam taki zamiar, chociaż jeszcze się zastanawiam i zbieram informacje na ten temat, w razie gdybym się zdecydował.
Nie lepiej jest po prostu usunąć pliki i "wisieć" z pustką zamiast wysyłać wniosek o kasowanie plików i konta?
Doczytam sobie jeszcze regulaminy jak to jest z pozostałymi na koncie $ i wtedy będę mieć pełną jasność.
Pochwal się gdzie skąd i dokąd przechodzisz
Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.Komentarz
-
Myślę, że w moim interesie jest trzymać się tego, żeby być fair wobec jednej agencji. Po prostu usuwam wszystko zostawiając w jednym miejscu.
Przepisywanie na żonę odpada, bo przecież i tak w portfolio będą te same zdjęcia, a to chyba wbrew panującym zasadom. Jeszcze doszłoby do tego, że zostanę posądzony o kradzież zdjęć i zablokują mi konto
Nie wydaje mi się, żeby iStock robił problemy, kiedy chcę być tylko dla nich.Komentarz
-
A jaki rodzaj fotek najlepiej się sprzedaje na stokach? Mieliście jakieś problemy z PayPal-em czy też może z Money Brookers'em? Bo jakieś niepochlebne opinie chyba panują. Który wybrać do przelewów?Komentarz
-
Czy ktoś jest zorientowany ile kosztuje wynajęcie fotografa na studniówke?
Ewentualnie jeśli jest ktoś zainteresowany i chce zarobić to proszę przesyłać ofery na PW
termin realizacji 11 listopada okolice Mińska MazowieckiegoKomentarz
-
Komentarz
Komentarz