To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MM-architekci
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2227

a to zależy chyba jak dobra modelka jest i wizażystka , wizaż lekką reką 80-100 zł min.
    no comment...

Komentarz

• arfoto

Czyli liczyć powinienem 50-70 za fotkę plus koszty dodatkowe czyli wizażystka 100 - modelka - właśnie ile można zapłacić modelce - prawdopodobnie będę brał dziewczyny które znam więc nie mówimy o cenie z agencji

Komentarz

• Loome
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1008

drugie tyle modelce i w sumie zostaje Ci niewiele. Chyba ze komercyjne TFP

Komentarz

• MM-architekci
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 2227

jakie zostaje nie wiele ?

skoro znasz , spytaj się ile chcą , na tym to polega w końcu
          no comment...

Komentarz

• Loome
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 1008

350 - 100 wizaz - 100 modelka = 150zł. Twoj czas na obrobke, sprzet.. to duzo? zwlaszcza ze zdjec tylko 5, ale przygotowania do sesji tez swoje zajmuja. ciezko mi powiedziec - nie robie komercyjnie takich zdjec wiec nie wiem ile czasu zajmie zarobienie 150zł - podatek i inne koszta?

Komentarz

• bartf
              • 2006
              • 3

Zamieszczone przez Loome
              350 - 100 wizaz - 100 modelka = 150zł. Twoj czas na obrobke, sprzet.. to duzo? zwlaszcza ze zdjec tylko 5, ale przygotowania do sesji tez swoje zajmuja. ciezko mi powiedziec - nie robie komercyjnie takich zdjec wiec nie wiem ile czasu zajmie zarobienie 150zł - podatek i inne koszta?
              MM dodaje, Ty odejmujesz... ja zrozumiałem, że cena dla klienta to: X*70 + modelka/wizaż (plus!).
              ?

Komentarz

• Loome
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 1008

a - w takim razie to nie bylo tematu

Komentarz

• rzewus
                  Dopiero zaczyna
                  • 2008
                  • 45

Jak to jest kiedy ktoś rezygnuje ze stocka, na którym zostały jakieś niewypłacone środki, a nie może wybrać pieniędzy ze względu na limity wypłat? Miał ktoś taką sytuację?

Komentarz

• sebfoto
                    Początki nałogu
                    • 2009
                    • 380

Zamieszczone przez rzewus
                    Jak to jest kiedy ktoś rezygnuje ze stocka, na którym zostały jakieś niewypłacone środki, a nie może wybrać pieniędzy ze względu na limity wypłat? Miał ktoś taką sytuację?
                    Dlaczego rezygnujesz? Przechodzisz do jakiejś agencji jako exclusive?
                    Rezygnując wysyłasz zapewne wniosek i skasowanie plików i konta, środków nie dostaniesz, bo nie spełniasz warunków. Konto skasują po upływie określonego czasu (trzeba poczytać umowę).
                    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Komentarz

• rzewus
                      Dopiero zaczyna
                      • 2008
                      • 45

Zamieszczone przez sebfoto
                      Dlaczego rezygnujesz? Przechodzisz do jakiejś agencji jako exclusive?
                      Mam taki zamiar, chociaż jeszcze się zastanawiam i zbieram informacje na ten temat, w razie gdybym się zdecydował.
                      Nie lepiej jest po prostu usunąć pliki i "wisieć" z pustką zamiast wysyłać wniosek o kasowanie plików i konta?
                      Doczytam sobie jeszcze regulaminy jak to jest z pozostałymi na koncie $ i wtedy będę mieć pełną jasność.

Komentarz

• sebfoto
                        Początki nałogu
                        • 2009
                        • 380

Zamieszczone przez rzewus
                        Mam taki zamiar, chociaż jeszcze się zastanawiam i zbieram informacje na ten temat, w razie gdybym się zdecydował.
                        Nie lepiej jest po prostu usunąć pliki i "wisieć" z pustką zamiast wysyłać wniosek o kasowanie plików i konta?
                        Doczytam sobie jeszcze regulaminy jak to jest z pozostałymi na koncie $ i wtedy będę mieć pełną jasność.
                        Nie wiem czy lepiej jest wisieć z pustką, to raczej zależy od zasad panujących w agencji dla której będziesz pracować na wyłączność. Ewentualnie przepisz konto na żonę
                        Pochwal się gdzie skąd i dokąd przechodzisz
                        Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Komentarz

• rzewus
                          Dopiero zaczyna
                          • 2008
                          • 45

Myślę, że w moim interesie jest trzymać się tego, żeby być fair wobec jednej agencji. Po prostu usuwam wszystko zostawiając w jednym miejscu.
                          Przepisywanie na żonę odpada, bo przecież i tak w portfolio będą te same zdjęcia, a to chyba wbrew panującym zasadom. Jeszcze doszłoby do tego, że zostanę posądzony o kradzież zdjęć i zablokują mi konto
                          Nie wydaje mi się, żeby iStock robił problemy, kiedy chcę być tylko dla nich.

Komentarz

• mario3
                            Dopiero zaczyna
                            • 2009
                            • 20

A jaki rodzaj fotek najlepiej się sprzedaje na stokach? Mieliście jakieś problemy z PayPal-em czy też może z Money Brookers'em? Bo jakieś niepochlebne opinie chyba panują. Który wybrać do przelewów?

Komentarz

• Hubi78
                              Bywalec
                              • 2009
                              • 152

Czy ktoś jest zorientowany ile kosztuje wynajęcie fotografa na studniówke?
                              Ewentualnie jeśli jest ktoś zainteresowany i chce zarobić to proszę przesyłać ofery na PW
                              termin realizacji 11 listopada okolice Mińska Mazowieckiego

Komentarz

• Vitez
                                zło konieczne
                                • 2004
                                • 19804

Zamieszczone przez Hubi78
                                Czy ktoś jest zorientowany ile kosztuje wynajęcie fotografa na studniówke?
                                Ewentualnie jeśli jest ktoś zainteresowany i chce zarobić to proszę przesyłać ofery na PW
                                termin realizacji 11 listopada okolice Mińska Mazowieckiego
                                Wpisz w wyszukiwarkę "studniówka"

Komentarz

Pracuję...