Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • McKane
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2015

Zglaszalem kilka razy i pierwszy raz taka odpowiedz. EOT ode mnie bo nic ta dyskusja nie wnosi. Sprawa zajelo sie allegro, proszono mnie o przeklejenie maili co tez uczynilem.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• gwozdzt
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 5780

Zamieszczone przez Shadow
      Powróćmy jednak do aukcji. Jak widzę wciąż idzie i wygląda na to, że większość z Was za dużo oglądała "Z Archiwum X", spiskowa teoria świata
      Już nie idzie.
      "Aukcja została usunięta przez pracownika Allegro (numer 77554940)"
      Widać coś w tym było więcej niż Archiwum X...:-?
      Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• tomek17a

Zamieszczone przez gwozdzt
        Już nie idzie.
        "Aukcja została usunięta przez pracownika Allegro (numer 77554940)"
        Widać coś w tym było więcej niż Archiwum X...:-?
        Nie jest to w porzadku, ale na szczescie i tak udalo mi sie sprzedac za satysfakcjonujace mnie pieniadze, jeden z oferujacych przekrecil do mnie i wlasnie odebral.

Hurra!

Komentarz

• kocis
          Początki nałogu
          • 2005
          • 472

No tak agaj666, lolek, tomek17a, jakie jeszcze indywidua się przypałętają na forum?
          300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EX

Komentarz

• Shadow
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 1565

Zamieszczone przez kocis
            No tak agaj666, lolek, tomek17a, jakie jeszcze indywidua się przypałętają na forum?
            A co to klub wzajemnej adoracjii ? Chyba każdy może się zarejestrować i wyrazić swoją opinię.

Co do aukcji to jeśli tomek17a to ten gość to gratuluję. Była okazja to trzeba korzystać i licytować, a nie podważać uczciwość sprzedającego. Zamknięcie aukcji jeszcze niczego nie przesądza. Nie myślicie chyba, że allegro prowadzi jakieś skomplikowane śledztwa. Dostali kilka mailów i dla spokoju zamknęli sprawę.

Komentarz

• agaj666
              Bywalec
              • 2005
              • 172

kocis masz cos do mnie? czy uznajesz tylko posty zgodne z tym co myslisz?
              Tu była zakazana reklama

Nie podoba Ci się mój styl jazdy?
              Zejdź z chodnika !!!

Komentarz

• kocis
                Początki nałogu
                • 2005
                • 472

Hej. Jak zostałem wywołany do tablicy to odpowiadam. Chodzi mi jedynie o zgodność z moim poczuciem uczciwości. Sam kupuję sprzęt w oficjalnej sieci dystrybucji, nieco przepłacam, ale za to mam wszystko jak trzeba. Łącznie z obsługą serwisową. Jestem organicznym wrogiem dziwnych transakcji internetowych sprzętem o niejasnym pochodzeniu. Uważam, że sprzęt raz kradziony, potem odzyskany, nie powinien pojawiać się w publicznej ofercie. Jest to nieetyczne. Moje doświadczenie upoważnia mnie do postawienia tezy, że w takich przypadkach mamy w co najmniej 50%-tach kontakt z paserami. Ludzie, którzy wykorzystują takie okazje, wykorzystają również super okazję zakupu sprzętu z rąk złodzieja. A z tym będę walczył (w mojej okolicy) a na forum takie postawy będę piętnował. I takie poglądy prezentuję.
                Tu chodzi o jasne deklaracje. Albo popieram szemrane interesy albo nie. Ja nie popieram. I wszystko co piszę wynika z tej postawy.
                A czy mam coś osobiście do kogoś? W tej dyskusji na pewno do Tomka17a. Takich w 100% nie trawię.

Aby nie było smętnie, to życzę wszystkim, z okazji Wigilii, szczęścia i pogody. A tym, co nie rozrabiali zbytnio, super prezentów pod choinką.

Komentarz

• muflon
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 6763

Zamieszczone przez kocis
                  Chodzi mi jedynie o zgodność z moim poczuciem uczciwości. Sam kupuję sprzęt w oficjalnej sieci dystrybucji, nieco przepłacam, ale za to mam wszystko jak trzeba.
                  Grr.. znowu się zaczyna.. Ja akurat sam również w 99% kupuję w "fizycznych" sklepach, ale z poczuciem uczciwości nie ma to (i nie powinno mieć nic wspólnego!). Jako klient masz wybór:

- sklep "fizyczny" - najdrożej, najprościej, stosunkowo najmniej problemów z gwarancją itp.
                  - sklep internetowy, ale oficjalny - trochę taniej, trudniej "pomacać i powybrzydzać", czasem mogą być problemy "jak coś pójdzie nie tak", ale generalnie papierkowo wszystko jest cacy
                  - "import prywatny" - tanio, bez zalet j.w.

Żadna z tych opcji nie jest mniej ani bardziej moralna od innych (zakładam, że mówimy o zakupach nowego sprzętu, nie paserstwie). W trzeciej być może obchodzisz przepisy celne, ale to nie to samo co moralność. Czy zakładanie działalności gospodarczej (z własnej woli, nie wymuszone przez pracodawcę - znam trochę takich przypadków), żeby ominąć chore, ponad 50-procentowe obciążenia umów o pracę jest dla Ciebie również nieetyczne?

Zamieszczone przez kocis
                  Uważam, że sprzęt raz kradziony, potem odzyskany, nie powinien pojawiać się w publicznej ofercie. Jest to nieetyczne.
                  Resztę możesz zignorować, ale odpowiedz mi proszę na to jedno pytanie: czy w związku z tym, żeby nie być nieetycznym, Auwo nie powinien już nigdy sprzedawać żadnego kawałka swojej stopki??

Sprzęt może być albo kradziony albo nie. Jeśli został odzyskany, to kradziony już nie jest. To zupełnie binarna sprawa, nie można być trochę w ciąży (wiem, powtarzam się ;-) )
                  zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• agaj666
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 172

w legalnych "ziemskich" sklepach rowniez mozemy kupic nielegalny towar.alkohol,kosmetyki,ciuchy,fajki........powsze chnie wiadomo ze czesc towaru to podroby albo podstawione rzeczy.niby sie z tym walczy ale jak jest w rzeczywistosci kazdy widzi.
                    nie kupowac?sprawdzac do 5-go pokolenia sprzedawcow?budowac wlasne fabryki?
                    Tu była zakazana reklama

Zejdź z chodnika !!!

Komentarz

• kocis
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 472

Zamieszczone przez muflon
                      Resztę możesz zignorować, ale odpowiedz mi proszę na to jedno pytanie: czy w związku z tym, żeby nie być nieetycznym, Auwo nie powinien już nigdy sprzedawać żadnego kawałka swojej stopki??
                      Ja pisałem jedynie o publicznej ofercie. Jeśli Auwo sam, bez pośrednika, sprzeda swój sprzęt w kręgu znajomych, którzy będą dokładni poinformowani o losach sprzętu, to OK. Choć przecież nie każdy sprzęt mysi zostać sprzedany.
                      W swoich wypowiedziach odnoszę się do ewidentnie nieuczciwych transakcji na Allegro.
                      A jak przystało na dzień świąteczny to koniec z pisaniem. Do usłyszenia we wtorek.

Komentarz

• Silent Planet
                        Uzależniony
                        • 2004
                        • 832

Zamieszczone przez kocis
                        Uważam, że sprzęt raz kradziony, potem odzyskany, nie powinien pojawiać się w publicznej ofercie. Jest to nieetyczne.
                        Ale teraz przywaliłeś.
                        Aż oczy bolą...

Znaczy, że jeśli ukradną mi samochód, ale go odzyskam, to już nigdy nie mogę go sprzedać poprzez internet, prasę, telegazetę i ogłoszenie na latarnii?
                        Jak nie kupi znajomy to już nikt nie może kupić?

Chore i z lekka niepoważne.
                        is SILENCE
                        "Enjoy the silence."
                        ---
                        Wróciłem...!
                        analog & digital / black & white / calm & easy...

Komentarz

• Robson01
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1574

Zamieszczone przez Silent Planet
                          Ale teraz przywaliłeś.
                          Aż oczy bolą...

Znaczy, że jeśli ukradną mi samochód, ale go odzyskam, to już nigdy nie mogę go sprzedać poprzez internet, prasę, telegazetę i ogłoszenie na latarnii?
                          Jak nie kupi znajomy to już nikt nie może kupić?

Chore i z lekka niepoważne.
                          No możesz jeszcze raz dać sobię go ukraść. I wówczas masz po problemie. :-D
                          Canon
                          Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• agaj666
                            Bywalec
                            • 2005
                            • 172

a co to za " WARN" sie kolo mnie pojawił?na odcisk komus nadepnąłem?
                            Tu była zakazana reklama

Zejdź z chodnika !!!

Komentarz

• Tomasz Golinski
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 8623

Póki jest 0% to nie nadepnąłeś.
                              30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                              Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• agaj666
                                Bywalec
                                • 2005
                                • 172

ale przy innych nickach tego nie widze.......mam to rozumiec jako ostrzezenie przed ostrzezeniem?
                                Tu była zakazana reklama

Zejdź z chodnika !!!

Komentarz

Pracuję...