Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Husky
    Zablokowany
    • 2009
    • 409

Jaki ładny ma nick.

Komentarz

• dinderi
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 3028

Niech no zgadnę...:
      - świętokrzyskie...
      - stały tekst: "Sprzęt bardzo zadbany, używany z czystą kulturą, za co odwdzięczył się pięknymi zdjęciami, oraz NIEZAWODNOŚCIĄ."
      - aukcja zakończy się uszkodzeniem sprzetu i odwołaniem ofert...

Prawdziwy nick zaczyna się na "c"?
      Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
      09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Merde
        Grzeczny i układny podpis
        • 2008
        • 7756

Zamieszczone przez dinderi
        Niech no zgadnę...:
        - świętokrzyskie...
        Nawet tego nie trzeba, ogłoszenia tego patologicznego kłamcy można poznać bez lokalizacji i zdjęć nawet.
        I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• GhostRider
          Początki nałogu
          • 2008
          • 335

Niech no zgadnę...:
          - aukcja zakończy się uszkodzeniem sprzetu i odwołaniem ofert...
          No przecież ostatnia aukcja zakończyła się zwycięstwem jednego z allegrowiczów ...podstawionego
          Moje zdjęcia na forum
          7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
          http://jaceklosko.blogspot.com/

Komentarz

• maczkus
            Bywalec
            • 2006
            • 138

O co chodzi z tym Conrado? Sprzedaje lewy sprzet? Niedzialajacy? Wysyla cegle zamiast sprzetu?

Kazdy tutaj po nim jedzie i nie wiem czemu, opis aukcji jest ok - preferuje odbior osobisty wiec chyba nie ma problemu - mozna przetestowac sobie wszystko przed odbiorem. Moze mnie ktos wtajemniczyc czym ten koles zasluzyl sobie na miano oszusta?
            Najlepsza strona o łowiectwie podwodnym w Polsce!

Komentarz

• dinderi
              Pełne uzależnienie
              • 2009
              • 3028

Zamieszczone przez maczkus
              O co chodzi z tym Conrado? Sprzedaje lewy sprzet? Niedzialajacy? Wysyla cegle zamiast sprzetu?

Kazdy tutaj po nim jedzie i nie wiem czemu, opis aukcji jest ok - preferuje odbior osobisty wiec chyba nie ma problemu - mozna przetestowac sobie wszystko przed odbiorem. Moze mnie ktos wtajemniczyc czym ten koles zasluzyl sobie na miano oszusta?
              Zalicytuj. Ciesz się, że wygrywasz "supernówke nieśmiganą" warta 20 kilo, za 1,5, a potem dostaniesz maila, ze Twoja, najwyższa oferta zostala odwołana.
              O zgodnosci opisu z prawda nie bede wspominał.
              Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• droog
                Coś już napisał
                • 2008
                • 88

odnosnie OTC i 5d za 6450

od tygodnia kontaktuje sie z gosciem, odpowiada na co 3 maila, telefon w zeszlym tygodniu mial wylaczony, uruchamiala sie tylko sekretarka ze maja powodz (?) i przenosza magazyn i od poniedizalku mozna dzwonic.
                dzwonie dzis, po 5 razie udalo mi sie (albo zajete albo nie odbiera), podobno juz troche tych 5d sprzedali, dzis wysylaja wiec za niedlugo powinny byc komentarze.

generalnie musze go prosic przez telefon aby mi odpisal na maila, jako ciekawostke powiem,ze lampe 580ex wycenil mi na 1100zl a grip do 5d na 1000zl

pytalem o aukcje 5d za 5800zl, powiedzial, ze czasem daja w licytacji aparat, czasem na tym traca, czasem nie..

generalnie ja chyba odpuszczam tego sprzedawce, smierdziec mi to zaczyna juz mocno, jak cos jak komus uda sie kupic taniej to gratuluje, ja chyba wole doplacic to 500-1000zl i spac spokojnie.

szacujac to, co chcialem wziasc to za 10k mam sprzet ktory normalnie kosztowalby ok 13k.. a to chyba jest spora roznica
                WeddingPhoto.pl | MagicznySlub.pl | Slub360.pl | NiezwyklySlub.pl | Film-Slubny.pl | Foto-Slub.pl | FotoPodroz.pl | FotografSlubny.net.pl | Fotograf-Kielce.pl

Komentarz

• jacapa
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 453

- stały tekst: "Sprzęt bardzo zadbany, używany z czystą kulturą, za co odwdzięczył się pięknymi zdjęciami, oraz NIEZAWODNOŚCIĄ."
                  Wcześniej miał jeszcze sprzęt od cioci z USA , ale chyba ciocia się na nim poznała bo już sprzętu nie przysyła :-D. Teraz sprzedaje najczęściej swój osobisty, zadbany od nowości. :wink: i bardzo często zmienia system.
                  Jacek Paduszyński
                  40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Komentarz

• GTeam
                    Dopiero zaczyna
                    • 2006
                    • 44

Ludzie mają dziwne zajęcia... nie ma na co kasy wywalać tylko na wystawianie drogich aukcji i jeszcze płacenie prowizji od sprzedaży... Strasznie dziwny koleś.
                    Chyba poza zabawą i kosztami nic z tego nie ma...
                    Duża czarna puszka z napisem Canon + stałki + zuuumy + jakieś świeczki i inne gadżety/śmieci. Rozwijam listę sprzętu szybciej niż umiejętności...

-------------

Komentarz

• dinderi
                      Pełne uzależnienie
                      • 2009
                      • 3028

Ma prawie darmową reklamę.
                      Odwołujac oferty, nie placi prowizji od sprzedaży, tylko koszty wystawienia aukcji. Kupujący poza aukcją zaś, nie ma mozliwości opisania "jak bardzo zadbany i niezawodny" jest sprzęt, który kupił.
                      Reasumując, to jest człowiek, który żeruje na ludzkiej łatwowierności i naiwności.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Merde
                        Grzeczny i układny podpis
                        • 2008
                        • 7756

Zamieszczone przez maczkus
                        Sprzęt może być całkiem sprawny, ale nie w tym rzecz. Oprócz tego, co już napisali koledzy powyżej, należy zwrócić uwagę że swoimi kłamstwami sztucznie podnosi atrakcyjność swojej oferty w stosunku do innych. To chyba naturalne, że chętniej kupi się używkę od osoby która była jej użytkownikiem, niż od handlarza. Handlarz stan techniczny ma gdzieś, on na sprzęcie ma zarobić kasę. Conrado w prawie każdej aukcji utrzymuje jak to nie chuchał i dmuchał na aparat, że nigdy nie było z nim problemów, że prawie nieużywany itp., kiedy tak naprawdę sprzęt ma może od tygodnia czy dwóch (źródło ebay.de? - tu spekuluję, ale faktycznie można wyrwać sprzęt w dobrych cenach tam). Podaje wyssane z palca przebiegi, niby to szacowane na podstawie zdjęć na dysku. Były już historie, że z 70k klapnięć nagle robiło się 120k (mała różnica, prawda?). To jest wałek porównywalny z kręceniem liczników w samochodzie i utrzymywaniem, że "dziadek tylko do kościoła w niedzielę nim jeździł".

Kazdy tutaj po nim jedzie i nie wiem czemu, opis aukcji jest ok - preferuje odbior osobisty wiec chyba nie ma problemu - mozna przetestowac sobie wszystko przed odbiorem.
                        Jasne, jasne. Co zdążysz przetestować w 20-30 minut?

Moze mnie ktos wtajemniczyc czym ten koles zasluzyl sobie na miano oszusta?
                        Wszystkim co powyżej, plus zmianą tożsamości co jakiś czas (po co mu nowe konta na Allego, bo tutaj ze względu na bana jest to zrozumiałe?).
                        Jest kłamcą i oszustem niezależnie od tego, czy sprzęt który sprzedaje jest technicznie sprawny.
                        I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• Krzychu
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 3611

Dodatkowo jak poszukasz na forum to znajdziesz post osoby która kupiła od niego szkło na fotkach będące nieskazitelne a w rzeczywistości porysowane...
                          Pozdrowienia,
                          KZ
                          KZ Aviation Photography

Komentarz

• micles
                            Zablokowany
                            • 2006
                            • 4359

Zamieszczone przez droog
                            podobno juz troche tych 5d sprzedali, dzis wysylaja wiec za niedlugo powinny byc komentarze.
                            To samo mówił 2 tygodnie temu

Komentarz

• myu.fokeshi
                              Coś już napisał
                              • 2007
                              • 62

Zamieszczone przez droog
                              odnosnie OTC i 5d za 6450

od tygodnia kontaktuje sie z gosciem, odpowiada na co 3 maila, telefon w zeszlym tygodniu mial wylaczony, uruchamiala sie tylko sekretarka ze maja powodz (?) i przenosza magazyn i od poniedizalku mozna dzwonic.
                              dzwonie dzis, po 5 razie udalo mi sie (albo zajete albo nie odbiera), podobno juz troche tych 5d sprzedali, dzis wysylaja wiec za niedlugo powinny byc komentarze.

generalnie musze go prosic przez telefon aby mi odpisal na maila, jako ciekawostke powiem,ze lampe 580ex wycenil mi na 1100zl a grip do 5d na 1000zl

pytalem o aukcje 5d za 5800zl, powiedzial, ze czasem daja w licytacji aparat, czasem na tym traca, czasem nie..
                              jezeli ktos ma jeszcze watpliwosci czy to wałek to musi byc naprawde naiwny, to juz tylko kwestia czasu jak rozplynie sie w powietrzu...a razem z nim pieniadze, eh..

Komentarz

• Handelson
                                Uzależniony
                                • 2009
                                • 789

Zamieszczone przez myu.fokeshi
                                jezeli ktos ma jeszcze watpliwosci czy to wałek to musi byc naprawde naiwny, to juz tylko kwestia czasu jak rozplynie sie w powietrzu...a razem z nim pieniadze, eh..
                                Mam takie same odczucia niestety...

Komentarz

Pracuję...