lukep
jak dla mnie offtopic. Nie będę z tobą prowadził bezpłciowej polemiki. Mówię co wiem, reszta należy do sumienia każdego z nas
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X
-
300D + 18-55 f/3.5-5.6 + 50 f/1.8 + SMC Takumar 50 f/1.4 + MC HELIOS 135 f/4 + MC Helios 50 44M4-7 f/2 + Industar 50mm + MC Auto Revuenon 200 f/3.5 i jakieś inne badziewia...
-
Allegro to dobre miejsce do nawiązywania kontaktów. Ale żeby od razu kupować? Co to to nie!
Po pierwsze i ostatnie - najpierw towar później pieniądze. Jak ktoś lubi odwrotnie to jego problem.
Podejrzane aukcje to za mocne określenie. Raczej powinno być "dziwne". Ale inną sprawą jest to, że ludzie jednak kupują. I to nie tylko na Allegro. Giełda w Stodole też nie jest wolna od "super okazji" i towaru "spod lady". Nawt u renomowanych sprzedawców! Smutne to, ale jednak trefny towar znajduje kupującego!!!
Jest jeszcze jeden aspekt. To nie złodzieje tworzą rynek trefnego towaru. To nabywcy wytwarzają podciśnienie zasysające prawie wszystko.Ostatnio edytowany przez JSK; 4661.Komentarz
-
lukep..
a nie wydaje ci się dziwne, że w aukcji http://www.allegro.pl/item100227560_...mark_ii_n.html
w zestawie nie ma np. ładowarki (a powinna chyba być....)
że w zestawie nie ma papierów (nawet instrukcji papierowej/ chociaż tą można bez problemu dokupić), nie zastanawia cię to, że to typowy zrywek, gdyż nie ma tego, co na ogół zostaje w domu.
I oczywiście nie dziwi cię fakt, że ktoś za ciężką kasę kupuje nowego 1DMkII żeby go po dwóch miesiącach sprzedać...300D + 18-55 f/3.5-5.6 + 50 f/1.8 + SMC Takumar 50 f/1.4 + MC HELIOS 135 f/4 + MC Helios 50 44M4-7 f/2 + Industar 50mm + MC Auto Revuenon 200 f/3.5 i jakieś inne badziewia...
Komentarz
-
No to mamy:
Tytuł aukcji:
CANON 30D+obiektyw E-FS 18-55mm f/3,5-5,6 II
A w aukcji obiektyw zmienia się na:
obiektyw E-FS 18-55 IS
Brak gwarancji, 14 dni na rozruch, chociaż co dziwne gość preferuje odbiór osobisty (tyle że w polu lokalizacja jest INTERNET)
Komentarz
-
serial
wysłałem prośbę o podanie seriala z body i obiektywu i otrzymałem odpowiedź:No to mamy:
Tytuł aukcji:
CANON 30D+obiektyw E-FS 18-55mm f/3,5-5,6 II
A w aukcji obiektyw zmienia się na:
obiektyw E-FS 18-55 IS
Brak gwarancji, 14 dni na rozruch, chociaż co dziwne gość preferuje odbiór osobisty (tyle że w polu lokalizacja jest INTERNET)
http://www.allegro.pl/item100498389_... 5_5_6_ii.html
"witam,
w jakim celu??
bo szczerze, to pytanie mnie zaskoczylo...jakies inne od wszystkich"
mega lol
300D + 18-55 f/3.5-5.6 + 50 f/1.8 + SMC Takumar 50 f/1.4 + MC HELIOS 135 f/4 + MC Helios 50 44M4-7 f/2 + Industar 50mm + MC Auto Revuenon 200 f/3.5 i jakieś inne badziewia...
Komentarz
-
-
Po moim pytaniuZamieszczone przez MMMOdpisz wprost "w celu upewnienia się że aparat nie jest kradziony". Zobaczymy jak gość zareaguje.
Jak na razie zdążył już poprawić nazwę obiektywu.
Poza tym co do gwarancji...ciekaweGWARANCJI, poza 14-dniowa, rozruchowa nie ma.
podpis...
Komentarz
-
Wychodzi na to, że do 14 dni gwarancji nie ma (rozruchowej), a po tym czasie to już wieczysta :-). Bez sensuCanon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...Komentarz
-
szczesliwe numerki (body; szklo)
witam,
0430300529
i
1430520028
pozdr
pikok76Are you brave enough?Komentarz
-
serial
hm... tobie odpisał... a mi tak:
"nie bedzie pan licytowal, gdyz, jak narazie nie jest pan dopuszczony do aukcji...
uwazam ze jednak szkoda pana cennego czasu...
numerow seryjnych nie podam, ot tak poprostu...
polecam dla przykladu:
lub
e.pl – adres, którego nie można zapomnieć - centrum e-handlu i e-usług. Znajdziesz tutaj najniższe ceny na wszelakie produkty włączając w to aparaty cyfrowe, notebooki, projektory, komputery i akcesoria i wiele wiele inych. Dodatkowo, konta pocztowe, usługi hostingowe, domeny.
pozdrawiam
i prosze juz nie pisac"300D + 18-55 f/3.5-5.6 + 50 f/1.8 + SMC Takumar 50 f/1.4 + MC HELIOS 135 f/4 + MC Helios 50 44M4-7 f/2 + Industar 50mm + MC Auto Revuenon 200 f/3.5 i jakieś inne badziewia...
Komentarz
-
Bardziej do kategorii 'humor'
Już zgłosiłem do AllegroKomentarz
-
-
koleś powinien dostać porządny łomot na samo dzień dobry...Zamieszczone przez MMM
eh, jak mnie takie coś wq...Komentarz
-
To ja dokładam to.
Czy to żart, czy ja czegoś nie zarejestrowałem.
Wynika z tej aukcji, że mam kiepski firmware w swoim aparacie.
Soft 20d w 300d fabrycznie iso 3200 polecam
Może kotoś coś wie???
pozdrawiam,
RobertKomentarz
-
Ja wiemZamieszczone przez Rpoto
Trzeba mieć fantazję, żeby takie aukcje wystawiać
Komentarz
Komentarz