Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tomasz Golinski
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 8623

WatsOn: dopisz się tu http://canon-board.info/showthread.p...a+skradzionego
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Routlaw
      Uzależniony
      • 2005
      • 983

Olek C4000 fajny sprzęcik miałem takiego..
      a tak pół żartem - może siostra sprzedała aparat żeby mieć ja wiem na waciki..
      14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Komentarz

• mattnick
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1735

bała się Tobie powiedzieć...bo to przecież był Twój aparat...
        30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
        CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• Wats0n
          Uzależniony
          • 2006
          • 996

E tam, przed chwilą podpisała zeznania, a na kłamstwo w takich okolicznościach jest zbyt prawożądna
          Poza tym zleciła mi już namierzenie/zakup... Olka C4000
          Jest wyjątkowym antytalentem technicznym, a tego juz nauczyła się w miarę obsługiwać.

Kto wie, może uda mi się nawet kupić ten sam egzemplarz
          Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• mattnick
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1735

a może rozszerzyć ten wątek także o polski ebay i świstaka ? Zna ktoś jeszcze jakieś inne miejsca opychania kradzionego sprzęta ??

i bądź panie mądry kto gdzie opchnie
            Ostatnio edytowany przez mattnick; 4561.
            CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• Zielony
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 2928

Zamieszczone przez Wats0n
              Dziś w nocy w pociągu relacji Kraków - Poznań okradziono moją siostrę. <cut!>
              Co ciekawe, jako że jechała sama, twierdziła że nie pozwoliła sobie na zaśniecie - wiadra kawy, redbulle i inny shit.
              <cut!> Wychodzi na to, że opowieści o usypianiu potencjalnych ofiar w pociągach nie są żadną tanią sensacją z "Faktu" rodem.
              Możesz opisać na podstawie jej opowieści jak się to wydarzyło dokładniej?
              W końcu sama zasnęła?
              Zakładam, że złodzieje działają na tej zasadzie, że jak już ktoś przyśnie to podkładają mu jakiś eter czy coś i mają problem pobudki z głowy*

Sam dużo podróżuję PKP i zawsze mam ze sobą sprzęcior. Notebook, sprzęt foto itd. Kurde, muszę zdecydowanie o jakieś legalnej 'klamce'** pomyśleć, bo aż wstyd było by się w domu przyznać, że dało się obrobić.
              Wiadomo, samemu przeciwko 2-3 i w dodatku jeszcze z torbami to nie ma najmniejszych szans.

*opisuję ma podstawie zeznań znajomej pary, którą ograbili co prawda nie ze sprzętu foto, ale z kasy, komórek itp. A oni sami nie mają pojęcia jak się to wydarzyło

** no bo co innego?? paralizator?
              sigpic

Komentarz

• Tomasz Golinski
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 8623

A co ci da klamka, jak będziesz spać?
                30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

Komentarz

• Kubak82
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 2348

a co pomoze klamka kiedy zaczniesz drzemac i ktos jeszcze w sobie znany sposob Cie w tym stanie utwierdzi ?? ukradna Ci kompa, sprzet foto i klamke a z tym bedzie duzo, oj bardzo duzo wyjasniania i zeznawania na Policji.. nie lepiej jezdzic PKS-ami ?? bezpieczniej, cena praktycznie ta sama a dojezdzaja do takich miejsc gdzie kolej nie dotrze

oo, widze, ze Tomek mnie ubiegl :-) .. Zielony, z bronia wiem jak jest bo mialem okazje przekonac sie o tym na przykladzie ojca (kwestia zeznan, tlumaczen, wyjasniania po kradziezy itp).. naprawde nie warto a nawet jesli sie obudzisz i wyjmiesz bron to albo w nerwach zrobisz cos czego bedziesz zalowal (wiesz w jakim kraju zyjemy i ze to zlodziej bedzie ofiara a nie Ty - chore ale co zrobic :-( ) albo np. trafisz na zlodzieja ktory bedzie uzbrojony w to samo.. i co wtedy?? strzelanina w pociagu??

serio, kraju nie zmienisz ale mozesz sie dostosowac.. ja tam pks-y sobie chwale
                  Ostatnio edytowany przez Kubak82; 4962.

Komentarz

• Zielony
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2928

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                    A co ci da klamka, jak będziesz spać?
                    Nie no, staram sie nie spać. Wiadomo też, że nad tym nie da się zapanować. Jak się ma zasnąć to się i tak zaśnie.
                    Chyba, że jakieś redbule, jazda z otwartym oknem.
                    Mówię, o jakiejś oczywistej sytuacji typu - wsiada 2-3 kolesi i każą wykładać wszystko co mam.
                    Routlaw może coś na temat swojej przygody dopisze.
                    Mówiłem też o legalnej klamce. Wiesz, jakieś dostępnej od 18tu lat. Kiedyś siedziałem w temacie; nie wiem jak to teraz wygląda. Gazówka, lub gładkowlufowa.
                    sigpic

Komentarz

• Tomasz1972
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 3042

wystarczy do kanału wentylacyjnego rozpylić odpowiedni środek i cały przedział śpi . na usypiaczy tylko klamka..........od drzwi daje radę . Usypiacze omijają drzwi zamknięte .

Komentarz

• mattnick
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1735

poza tym sprawdzają "pisakiem" z diodą czy ktoś śpi czy nie. Mój kumpel jeździ takim pociągiem i mówi, że jak widzi tych samych kolesi to się już śmieje.

Można jeździć także z otwartym oknem co jest lepsze niż kawa, bo działa także na gazy
                        CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• Wats0n
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 996

Siostra wie niewiele ponadto, co napisałem...
                          Wygladało to tak - po południu przyjeżdżam do siostry, a ona mi mówi że jej MP3 playera podpieprzyli, i że mimo starań musiała zasnąć (czyli - praktycznie nie zdawała sobie sprawy z faktu czasowej utraty świadomości, a o braku playera zorientowała sie przy rozpakowywaniu bagaży). Jak to usłyszałem, to w śmiech, że miała szczęście, bo mogli jej kase albo aparat zwinąć - w tym momencie poleciała do pokoju i zauważyła, że aparatu też bakuje
                          W każdym razie - jaką zastosowali technikę, nie wiadomo. No ale osobie śpiącej snem naturalnym raczej trudno przetrząsnąć dokładnie bagaż i zwinąć tylko co cenniejsze przedmioty. Stąd wnioskuje zastosowanie jakichś wspomagaczy.
                          Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• Zielony
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 2928

Zamieszczone przez mattnick
                            poza tym sprawdzają "pisakiem" z diodą czy ktoś śpi czy nie.
                            w jaki sposób? bo nie mogę zatrybić
                            sigpic

Komentarz

• Tomasz Golinski
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 8623

Pewnie dają po gałach, jak spojrzysz, to nie śpisz

Komentarz

• mattnick
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 1735

świecą w powieki. Czasami ludzie nie śpią tylko drzemią i wtedy gałki oczne nie idą do "tyłu" tylko tkiwą bezpośrednio za powieką. Jeśli po świeceniu nie ma rekcji klienta tzn. śpi. Teraz trybisz ?
                                CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

Pracuję...