X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18766

Odp: Ubiór - co zwykle nosicie?

Zamieszczone przez rafels3
    Coś w tym jest. Zaobserwowałem kiedyś, jak po skorzystaniu z toalety w antrakcie gość w drogim garniturze po prostu wyszedł bez umycia rąk. Ręce opadają...
    Może myje przed, a tam ma czysto .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• rafels3
      Początki nałogu
      • 2008
      • 454

Macios zasygnalizowałem tylko problem: jeżeli w podstawowych sprawach "dżentelmeni" sobie nie radzą, to takie wyzwania, jak odpowiedni ubiór na imprezę ich kompletnie już przerastają...

Komentarz

• aptur
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 3837

Zamieszczone przez Tom77
        Dla mnie fotograf może być i w kąpielówkach
        Jeszcze w krawacie. Bo klient w krawacie jest mniej awanturujący się.

Komentarz

• globus
          Dopiero zaczyna
          • 2016
          • 17

Mowa jest o uroczystosciach, gdzie wiadomo, ze goscie przyjda odswietnie ubrani. Dlaczego fotograf nie? Oczywiscie, mozna pokazac ubiorem " mam was wszystkich gdzies ", bo ja zawsze sie tak ubieram. Dlaczego szofer limuzyny, nie ubiera sie jak lajza, kelner nie obsluguje w kapielowkach, itd? Kto chce miec na slubie wlasnego dziecka, fotografa co wyglada jak lachudra? Przeciez wszyscy goscie razem z para mloda, codziennie ubieraja sie inaczej, a to jest niecodzienne i nie przychodza w t-shirtach.
          http://www.hochzeitsfotograf-24.berlin

Komentarz

• MC_
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 3444

Ubranie powinno być stosowne do okoliczności.
            W związku z tym, że fotograf jednak będzie biegał i musi mieć w jakimś zakresie swobodę ruchu, to nie powinno się wymagać smokingu i muszki, ale eleganckie długie spodnie i marynarka (przynajmniej w kościele) to już*tak.

Co do filharmonii. Ostatnio w teatrze widziałem kilka osób w dresie. Oczywiście można i tak, ale wnioski nasuwają się same.

Komentarz

• briho
              Bywalec
              • 2010
              • 219

Zamieszczone przez globus
              Mowa jest o uroczystosciach, gdzie wiadomo, ze goscie przyjda odswietnie ubrani. Dlaczego fotograf nie? Oczywiscie, mozna pokazac ubiorem " mam was wszystkich gdzies ", bo ja zawsze sie tak ubieram. Dlaczego szofer limuzyny, nie ubiera sie jak lajza, kelner nie obsluguje w kapielowkach, itd? Kto chce miec na slubie wlasnego dziecka, fotografa co wyglada jak lachudra? Przeciez wszyscy goscie razem z para mloda, codziennie ubieraja sie inaczej, a to jest niecodzienne i nie przychodza w t-shirtach.
              Zgadzam się. Niestety coraz częściej zauważam, że koledzy po fachu, zwłaszcza ci młodsi, przychodzą ubrani na ślub w dżinsy, trampki i t-shirt z oczojebnym logo na plecach. W zeszłym roku spotkałem kamerzystę w bluzie z kapturem i wytartych sztruksach. Oczywiście też z logo na plecach na tej bluzie. Moim zdaniem taki ubiór jest delikatnie mówiąc nieprzystający do okoliczności. Co też nie znaczy, że trzeba się od razu odziewać w garnitur.

Komentarz

• Kolekcjoner
                Obertroll
                • 2006
                • 18766

Zamieszczone przez MC_
                Ostatnio w teatrze widziałem kilka osób w dresie. Oczywiście można i tak, ale wnioski nasuwają się same.
                Jakie?
                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                Kapitan Wagner

Komentarz

• igor58
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1861

mieli zakłócić przedstawienie (z gołą babą)

Komentarz

• michalab
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1580

Jeśli teatr nie ma dress code'u (niektóre mają i nie wejdzie się w dresie), to ktoś kto ma gdzieś konwenanse, może sobie przyjść w dresie, a innym widzom może się to co najwyżej nie podobać.

Osobiście gdybym organizował ślub w jakiejś konwencji (np. klasycznej) to nie zatrudniłbym fotografa, kelnera, szofera ani nikogo z obsługi kto nie chce się dostosować do tej konwencji.

Pewnie mało który klient, by wyprosił fotografa z tego powodu, ale ksiądz z kościoła już mógłby gdyby ktoś przyszedł w krótkich spodniach. Wtedy taki fotograf miałby spory problem.
                    Zapraszam

Komentarz

• Tom77
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 2874

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                      Może myje przed, a tam ma czysto .
                      Czyli nie dość że dobrze ubrany to jeszcze czysty

--- Kolejny post ---

Zamieszczone przez briho
                      Zgadzam się. Niestety coraz częściej zauważam, że koledzy po fachu, zwłaszcza ci młodsi, przychodzą ubrani na ślub w dżinsy, trampki i t-shirt z oczojebnym logo na plecach. W zeszłym roku spotkałem kamerzystę w bluzie z kapturem i wytartych sztruksach. Oczywiście też z logo na plecach na tej bluzie. Moim zdaniem taki ubiór jest delikatnie mówiąc nieprzystający do okoliczności. Co też nie znaczy, że trzeba się od razu odziewać w garnitur.
                      Fotograf ma się ubrać tak aby mu było wygodnie i ma nie patrzeć czy eleganckie spodnie sobie ubrudzi.

--- Kolejny post ---

Zamieszczone przez rafels3
                      Macios zasygnalizowałem tylko problem: jeżeli w podstawowych sprawach "dżentelmeni" sobie nie radzą, to takie wyzwania, jak odpowiedni ubiór na imprezę ich kompletnie już przerastają...
                      Szata nie zdobi człowieka, ale niestety to się wpaja dzieciom od urodzenia.

--- Kolejny post ---

Zamieszczone przez aptur
                      Jeszcze w krawacie. Bo klient w krawacie jest mniej awanturujący się.
                      Jak w krawacie to kąpielowki nie są wymagane

Komentarz

• horak
                        Uzależniony
                        • 2010
                        • 589

Na ślubie i weselu goście są przeważnie elegancko ubrani i czułbym się głupio wchodząc do kościoła czy sali weselnej w t shircie czy jakiejś bluzie tylko dlatego że jest mi w tym wygodnie. Jeśli dla kolegi Tom77 priorytetem jest wygoda to niech idzie na ślub z małpką bo jest mała i poręczna i do tego nie obciąża nadgarstka. Nikt nie każe Ci chodzić w garniturze ale poczucie dobrego smaku jest mile widziane. Jakby na mój ślub przyszedł fotograf ubrany na sportowo tak jak łazi przed swoim blokiem to nawet jak byłby mistrzem w swoim fachu to i tak jedyne co bym zapamiętał z jego pięknych zdjęć to niestosowny ubiór. Kolega, który pokazał swoje zdjęcie - super - tak powinno to wyglądać, oczywiście na sali weselnej nic nie stoi na przeszkodzie w zdjęciu marynarki czy krawatu. Sam staram się dobrze wyglądać i jak widzę kamerzystę w butach traktorach i starych jeansach to nic tylko chce mi się śmiać i nie jestem w tym wcale odosobniony.

Komentarz

• MC_
                          Pełne uzależnienie
                          • 2009
                          • 3444

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                          Jakie?
                          Takie, ze w trakcie sztuki zachowywali sie adekwatnie do stroju.

Komentarz

• Tringa
                            Coś już napisał
                            • 2016
                            • 82

Czarna koszula, czarne spodnie, płaskie buty
                            "Uczeni wyliczyli, że jest tylko jedna szansa na bilion, by zaistniało coś tak całkowicie absurdalnego. Jednak magowie obliczyli, że szanse jedna na bilion sprawdzają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć."
                            Terry Pratchett – Mort

Komentarz

• Kolekcjoner
                              Obertroll
                              • 2006
                              • 18766

Zamieszczone przez MC_
                              Takie, ze w trakcie sztuki zachowywali sie adekwatnie do stroju.
                              Ja widuje w teatrze ludzi w gangach którzy się nie umieją zachować i co wtedy..... Moim zdaniem nie ma co uogólniać.
                              Kapitan Wagner

Komentarz

• tomfoot
                                Pełne uzależnienie
                                • 2010
                                • 2277

Zamieszczone przez Tringa
                                Czarna koszula, czarne spodnie, płaskie buty
                                I białe skarpetki koniecznie.

Komentarz

Pracuję...