Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bebesky
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1231

"Mocą postanowienia namiestnika gen. Józefa Zajączka z 16 stycznia 1816 r. nastąpił nowy podział administracyjny. Zakładał on utworzenie ośmiu województw podzielonych na obwody, a te z kolei na powiaty. Jednym z województw miało być województwo krakowskie. Jego siedzibą nie mógł zostać jednak Kraków, który decyzją Kongresu Wiedeńskiego wszedł w skład autonomicznego państewka – Rzeczpospolitej Krakowskiej. Wobec powyższego stolicę województwa krakowskiego zamierzano ulokować w Miechowie. Miasto ze względu na brak bazy lokalowej nie nadawało się na siedzibę władz wojewódzkich. 6 sierpnia 1816 Namiestnik Królewski wyznaczył Kielce na stolicę województwa krakowskiego."
    hehehe

Komentarz

• dinderi
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 3028

Zamieszczone przez bebesky
      "6 sierpnia 1816 Namiestnik Królewski wyznaczył Kielce na stolicę województwa krakowskiego."
      To karta historii, o której krakowiacy na pewno chcieliby zapomnieć
      Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
      09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• pank
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1502

Zamieszczone przez grzegorzki
        Absolutnie nikt nie sadzi inaczej.
        Nie rozpędzał bym się aż tak bardzo. Dużo zrdowiej pisać w swoim imieniu a przemawianie za masy zostawić mesjaszom i dyktatorom.
        Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• yarson
          Bywalec
          • 2009
          • 152

Zamieszczone przez strideer
          Ktoś coś wie co z tą sprawą?

Ciekawe czy jeszcze coś prócz przeprosin....

BTW, niezłą reklame zrobili fotofabryce...
          Ostatnio edytowany przez yarson; 27347.
          30D

fotograficznie

Komentarz

• KubaZowsik
            Zablokowany
            • 2006
            • 103

No to czekamy na kolejne pozwy tego typu... Para na tle bentleja z takiego i takiego roku, para na tle stogu siana ... I tak upadnie fotografia ślubna (przez ciąganie się po sądach) w Polsce bo każdy będzie mógł zastrzec sobie jakiś pomysł .. Tu stara zasada - nie ważne jak się pisze - byle by ktoś pisał. To ja w takim razie zastrzegam sobie prawo do zdjęć obrączek na tle ołtarza ...

Komentarz

• MC_
              Pełne uzależnienie
              • 2009
              • 3444

No to ja sobie zastrzegę robienie zdjęć kobiet w sukniach ślubnych wraz z mężczyznami w garniturach.

Komentarz

• strideer
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1905

To ja biorę wszystkie zdjęcia zrobione na pełnej klatce obiektywem 35 mm z przysłoną f/2 lub szerzej otwartą. ^^

Komentarz

• pank
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 1502

Widzę że niektórzy cały czas mają problem ze zrozumieniem co to jest autorski pomysł na zdjęcie.
                  Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• MC_
                    Pełne uzależnienie
                    • 2009
                    • 3444

A ja widzę tutaj masę prawników po Wyższej Szkole Prawa im. Gógla; kierunek - mniemanologia stosowana.

Komentarz

• janmar
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 3468

A ja widze że fajna dyskusja zaczyna niebezpiecznie dryfować ...
                      Biorę wszystkie jeszcze niezrobione przeze mnie na 50/1,2 blisko pełnej przysłony.
                      [mam ich prawie wcale ]

Komentarz

• strideer
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1905

Absurdalny pozew, absurdalna dyskusja.

Komentarz

• MC_
                          Pełne uzależnienie
                          • 2009
                          • 3444

Żałuję, że pozwany nie złożył wniosku o uzasadnienie wyroku, bo chętnie bym sobie przeczytał.

Komentarz

• strideer
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1905

Tu chyba sąd się w ogóle nie wypowiedział, tylko obie strony zawarły ugodę.

Komentarz

• janmar
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 3468

Życie to absurd...

Komentarz

• dinderi
                                Pełne uzależnienie
                                • 2009
                                • 3028

Zamieszczone przez KubaZowsik
                                To ja w takim razie zastrzegam sobie prawo do zdjęć obrączek na tle ołtarza ...
                                Zamieszczone przez MC_
                                No to ja sobie zastrzegę robienie zdjęć kobiet w sukniach ślubnych wraz z mężczyznami w garniturach.

Zamieszczone przez strideer
                                To ja biorę wszystkie zdjęcia zrobione na pełnej klatce obiektywem 35 mm z przysłoną f/2 lub szerzej otwartą. ^^
                                Zamieszczone przez janmar
                                Biorę wszystkie jeszcze niezrobione przeze mnie na 50/1,2 blisko pełnej przysłony.]
                                Panowie, za późno Wczoraj zastrzegłem pomysł fotografowania wszystkiego co związane ze ślubem, na dobę przed, dobę w trakcie i dobę po ceremonii. Zastrzegłem również fotografowanie jako takie.
                                Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                                09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

Pracuję...