X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • g69
    Początki nałogu
    • 2020
    • 305

Odp: "pożegnanie z Canonem" coś dużo tego ostatnio

Zamieszczone przez WinSho
    Aaa teraz kumam, tępy jestem to nie wiem

--- Kolejny post ---

Jaki korpus z Sony na start? Pytasz co polecam? Zależy do czego ale na portrety czy architekturę polecę A73 a do ptaków polecę A6700, a jako ogólnie uniwersalną puszkę polecę np. A74.
    Co do pierwszych wrażeń z Sony to ja je mam już dawno za sobą bo pierwszym aparatem był A6400 i nadal uważam go za bardzo dobry wybór.
    Chodziło mi bardziej o to na co TY zamieniłes system Canona

Komentarz

• WinSho
      Uzależniony
      • 2008
      • 909

Zamieszczone przez g69
      Chodziło mi bardziej o to na co TY zamieniłes system Canona
      A to było tak od razu pisać ale być może i ja źle zrozumiałem Do końca jeszcze nie zamieniłem ale już wyjaśniam. R6 + RF-y 70-200/2.8 + 15-35/28 + 85/2.0 sprzedałem, z Canona zostawiłem sobie jeszcze RP i RF 24-70 ale też raczej sprzedam chociaż nie mam jakiegoś parcia aby się pozbywać powyższego. Z Sony zakupiłem A7RV + Zeiss 55 + 24-105G no i 200-600 (jeszcze nie dotarło).
      Sony i Canon czy tam Nikon już nie ogarniam
      www.facebook.com/KadryZpodrozy2025
      https://www.instagram.com/photo_shoot_travel/
      https://500px.com/p/photo_travel_shoot

Komentarz

• capo-di_tutti-capi
        Uzależniony
        • 2017
        • 514

Odp: "pożegnanie z Canonem" coś dużo tego ostatnio -Ale dlaczego ?

[B]
        Ostatnio edytowany przez capo-di_tutti-capi; 58021.

Komentarz

• g69
          Początki nałogu
          • 2020
          • 305

Zamieszczone przez WinSho
          A to było tak od razu pisać ale być może i ja źle zrozumiałem Do końca jeszcze nie zamieniłem ale już wyjaśniam. R6 + RF-y 70-200/2.8 + 15-35/28 + 85/2.0 sprzedałem, z Canona zostawiłem sobie jeszcze RP i RF 24-70 ale też raczej sprzedam chociaż nie mam jakiegoś parcia aby się pozbywać powyższego. Z Sony zakupiłem A7RV + Zeiss 55 + 24-105G no i 200-600 (jeszcze nie dotarło).
          Dzieki. Puszka zapowiada się topowo,gratuluje. Będziesz cos pisał jeszcze na tym forum czy przenosisz się? Ciekaw jestem spostrzezeń Pozdro.

Komentarz

• Eberloth
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2350

Zamieszczone przez g69
            Będziesz cos pisał jeszcze na tym forum czy przenosisz się?
            Oczywiście, że zostanie. Każdy, kto przeszedł na sony tkwi na tym forum jak drzazga w d. Żeby przekonywać, jakiego wspaniałego wyboru dokonał. Przekonywać siebie głównie.
            Sprzęt - dekielek z przyległościami.
            Fumare humanum est!

Komentarz

• WinSho
              Uzależniony
              • 2008
              • 909

Zamieszczone przez g69
              Dzieki. Puszka zapowiada się topowo,gratuluje. Będziesz cos pisał jeszcze na tym forum czy przenosisz się? Ciekaw jestem spostrzezeń Pozdro.
              Proszę bardzo, a dlaczego to miałbym uciekać z forum skoro mam jeszcze masę ciekawych zdjęć i doświadczeń z Canona? Nie mam takiej potrzeby aby się wynosić a jestem tutaj już dość długo, nie zawsze się dzielę zdjęciami ale coś tam sensownego czasami napiszę

Komentarz

• Przemek_PC
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 2456

[MENTION=19522]Eberloth[/MENTION] Smutek i frustracja wylewa się z Twojej wypowiedzi. Może zmień system to świat stanie się znów piękny a Ty uśmiechnięty?

Komentarz

• WinSho
                  Uzależniony
                  • 2008
                  • 909

Zamieszczone przez Eberloth
                  Oczywiście, że zostanie. Każdy, kto przeszedł na sony tkwi na tym forum jak drzazga w d. Żeby przekonywać, jakiego wspaniałego wyboru dokonał. Przekonywać siebie głównie.
                  Nie rozumiem dlaczego odpowiadasz się w moim imieniu? Wyjaśnij bom ciekaw

Komentarz

• kmeg
                    Pełne uzależnienie
                    • 2009
                    • 1533

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                    Bo mogą . Tak samo są migracje w odwrotną stronę - znam takich. W wielu przypadkach są to klasyczni "sprzętowcy" dla których wartość artystyczna zdjęcia jest wyrażeniem nie zawierającym żadnej konkretnej treści, bo nie da się jej ocenić w sposób liczbowy. Za to studiują zawzięcie tabelki, wykresy, statystyki itd.
                    Natomiast jak się wspomni, że ta zmiana sprzętu rewolucji nie zrobiła i może idź pooglądać jakieś wystawy i zobacz jak inni to robią, może poczytaj trochę o kompozycji i czystości kadry, może skocz na jakieś warsztaty, pojeździj na jakieś spotkania i pogadaj z lepszymi, zmień technikę... to jest obraza bo przecież ma już stronę z photography w nazwie. Niestety z osobami zapatrzonymi w technikę dyskusji dużej nie ma najczęściej...
                    Galeria na CB
                    http://500px.com/piotrtracz

Komentarz

• Nozanu
                      Uzależniony
                      • 2010
                      • 542

Trafne spostrzeżenie.

Wracając do tematu to gość gani i chwali Canona za wszystko jednocześnie, jak księżniczka na ziarnku grochu. Ostatecznie problemem był RF100-500 który z założonym extenderem nie mieścił się w jego torbie i tego już nie mógł pochwalić więc podziękował Canonowi.

Komentarz

• mystek
                        Uzależniony
                        • 2011
                        • 941

Zamiast się tak przekomarzać panowie, po prostu idźcie zrobić zdjęcia. Nie ważne czym, nawet S23.
                        https://www.facebook.com/mystekfoto
                        https://www.flickr.com/photos/198734962@N07

Komentarz

• Eberloth
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 2350

Zamieszczone przez Przemek_PC
                          [MENTION=19522]Eberloth[/MENTION] Smutek i frustracja wylewa się z Twojej wypowiedzi. Może zmień system to świat stanie się znów piękny a Ty uśmiechnięty?
                          Ale ja jestem bardzo zadowolony ze świata który mnie otacza, mając na myśli zabawki fotograficzne i nie potrzebuję niczego zmieniać. Uśmiech mi znika tylko wtedy, jak ktoś mnie przekonuje z zapędem misjonarza, że nie uświadamiam sobie po prostu własnego nieszczęścia jako użytkownik Canona i że wszędzie indziej jest lepiej, a najlepiej oczywiście w sony.
                          Fumare humanum est!

Komentarz

• g69
                            Początki nałogu
                            • 2020
                            • 305

Nie rozumiem czemu az takie hejtowanie kogoś,że zmienił sobie system... zawsze mozna poczytać spostrzeżenia z pierwszej reki jak w innych systemach są rozwiązywane jakieś kwestie i samemu sobie wyrobic zdanie. To przecież narzędzia i jak komuś bardziej pasuje młotek 0.5kg z rączką 20cm to jest zle,bo lepiej jest używać 0.6kg z raczką 19cm...?? )) przecież sam temat o tym traktuje..

Komentarz

• Eberloth
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2350

Zamieszczone przez Nozanu
                              Ostatecznie problemem był RF100-500 który z założonym extenderem nie mieścił się w jego torbie i tego już nie mógł pochwalić więc podziękował Canonowi.
                              A to już plaga jakaś. Niektórym na forum też nie podoba się np. w zoomach IF, bo obiektyw większy i musieliby ulubiony plecak zmienić.

--- Kolejny post ---

Zamieszczone przez g69
                              Nie rozumiem czemu az takie hejtowanie kogoś,że zmienił sobie system...
                              Nie no, oczywiście. Uprawnione jest tylko hejtowanie tych, którzy systemu nie mają zamiaru zmieniać
                              Fumare humanum est!

Komentarz

• g69
                                Początki nałogu
                                • 2020
                                • 305

Ale ja jestem bardzo zadowolony ze świata który mnie otacza, mając na myśli zabawki fotograficzne i nie potrzebuję niczego zmieniać. Uśmiech mi znika tylko wtedy, jak ktoś mnie przekonuje z zapędem misjonarza, że nie uświadamiam sobie po prostu własnego nieszczęścia jako użytkownik Canona i że wszędzie indziej jest lepiej, a najlepiej oczywiście w sony.
                                Nie przesadzajmy,większość nikomu nie nakazuje zmian systemu. Raczej ktos pisze,że zmienił, bo to czy tamto... Jak komus brakuje 600mm w dobrej cenie to ma o tym nie pisać? Faktem jest,że Canon tani nie jest przecież.Ludzie głosno piszą,że Sigma wypuszcza szkła za pół ceny np Canona i wygląda to na ten sam poziom.

--- Kolejny post ---

A to już plaga jakaś. Niektórym na forum też nie podoba się np. w zoomach IF, bo obiektyw większy i musieliby ulubiony plecak zmienić.

--- Kolejny post ---

Nie no, oczywiście. Uprawnione jest tylko hejtowanie tych, którzy systemu nie mają zamiaru zmieniać
                                No może do jednej osoby bym to podpiął.. ) ale po co tworzyc takie odniesienia do wszystkich.

Komentarz

Pracuję...