Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Slider
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 1052

Zamieszczone przez MatusP
    Tylko, że Nikon D700 i D3 mają po 12 Mpix, co po cropie daje stanowczo za mało.
    A D3x, A900 i A850 mają 24Mpix na FF co daje nieco ponad 10Mpix na cropie 1.5;-)

Komentarz

• siudym
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 2254

7D na to wlasnie czekalem wogole (zaawansowane 1.6x). Biore jak wyjdzie, tylko cena... jak ponad 6k to chyba sobie poczekam. Wogole takze obawiam sie jednego, ostatnio moda na to jest - notki serwisowe po premierach...

Komentarz

• Kolekcjoner
        Obertroll
        • 2006
        • 18766

Zamieszczone przez Slider
        A D3x, A900 i A850 mają 24Mpix na FF co daje nieco ponad 10Mpix na cropie 1.5;-)
        Ja się wogóle dziwię, że ktoś zobaczy jakieś szczegóły na zdjęciach z tak małej rozdzielczości .
        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
        Kapitan Wagner

Komentarz

• efbiaye
          Coś już napisał
          • 2009
          • 91

Na CR podali cenę pochodzącą z doniesień kilku źródeł.
          Jeżeli to prawda, to szykuje się naprawdę dobra zabawka w niezłej cenie. Z tymi parametrami to będzie fajna maszynka do sportu i przyrody.

Pricing Update [CR2]
          These are unconfirmed prices I’ve received from a few sources.

In USA: $1699 Body
          In Canada: $1999 Body

I have no Europe, Asia or Pacific pricing at the moment.

thanks those who tipped on this

EOS 7D Specs

"EOS 7D"
          -18mp
          - dual digic 4
          - 8 fps
          - 19 af points
          - ISO 100-6400 (L & H1 & H2)
          - 63 metering zones
          - 100% viewfinder
          - Horizon Help Viewfinder
          - 3″ VGA LCD
          - FullHD Video

I still stick to the wireless flash master being built in. A few people are writing me saying it’s not in the camera. My source on the issue is top notch.

Sensor Size
          The camera is almost obviously APS-C (1.6x Crop)

EF-S Lenses aren’t mounting on an APS-H body (without pulling the back off the lens). The prism on the top of the camera is too small for an APS-H viewfinder with 100% view. That is merely my opinion.

To keep this camera under $2000, I can’t see how they can make a larger sensor. Again, my opinion.
          5DM3, C24-105/4L, C50/1.4, C70-200/2.8L IS II, C85/1.2L II i inne graty

Komentarz

• konradl
            Uzależniony
            • 2004
            • 980

Zamieszczone przez micles
            No doobra no, to był tylko rysunek poglądowy
            Swoją drogą : jak sprzedają na allegro EF-S'y przerobione na EF, to czemu jeszcze nie ma FFów przerobionych do EF-S'ów Pilnikiem wyjechać kawał lustra i heya banana!
            Niektorzy maniacy manualnych obiektywow tak robia gdy tylna soczewka jakiegos zalozmy m42 wadzi o lustro

Komentarz

• MMM
              Pełne uzależnienie
              PREMIUM member
              • 2006
              • 4250

Zamieszczone przez efbiaye
              Na CR podali cenę pochodzącą z doniesień kilku źródeł.
              Jeśli $1700 to raczej nie jest to APS-H.
              Digart

Komentarz

• gietrzy
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 5727

Zamieszczone przez MMM
                Jeśli $1700 to raczej nie jest to APS-H.
                To nie jest -H
                the silence is deafening

Komentarz

• banan82
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1165

na tej stronie canon rumors jest napisane ze raczej nie ma szans zeby ef-sy weszly w takie 1.3
                  Jesli to bedzie 1.6 crop to bedzie ciekawie tylko pewno cena troche ostudzi zapały bo dośc dużo gadzetów wejdzie w to body,
                  Caly czas szkoda ze nie ma sensowniejszego od 5D fullfrejma.
                  5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
                  Crazy Apple Fanboy
                  Ex Linux User

Komentarz

• allxages
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 2549

Zamieszczone przez banan82
                    1Ds. Naprawde jest taka potrzeba robienia czegos po srodku? To dosc nieoplacalne chyba.

Komentarz

• KEEK
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 111

Zamieszczone przez allxages
                      1Ds. Naprawde jest taka potrzeba robienia czegos po srodku? To dosc nieoplacalne chyba.
                      Bede trul az do znudzenia. Tak. 1Ds bez niepotrzebnego balastu u dolu.
                      Jak za starych czasow, kiedy to fotograf decydowal czy przypiac motor czy nie.
                      HUMAN NATURE and others...

Komentarz

• sebcio80
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 2655

Zamieszczone przez banan82

no miejsce na odpowiednika D700 cały czas rzeczywiście jest (3D?), malo Mpix ale szybkość i niezły AF w cenie nieco wyzszej niz 5D mark II, przy zalozeniu ze cena 5dmk2 spadnie

bo kolejne 5D sa i beda jeszcze przez długi czas najtanszym FF w Canonie, zamiast modlić się o inne tanie FF należałoby modlić się o spadek ceny do poziomu ~7000 zł

miejsce na pro cropa jak 7D tez jest, AF z 1DmkIII i 8fps spowoduja ze bedzie to bardzo chetnie kupowane body do reporterki (przez pro jako 2 i 3 body) i ptaków, w cenie ~5000 zł kupuje takie body na pewno,
                        do piłki noznej i siatkówki z 300mm bedzie idealne, jak ktos ma 400mm to crop 1.6 to juz za duzo, dlatego 1.3 bedzie bo byc musi, jest idealny do zastosowan sportowych

Zamieszczone przez KEEK
                        Bede trul az do znudzenia. Tak. 1Ds bez niepotrzebnego balastu u dolu.
                        Jak za starych czasow, kiedy to fotograf decydowal czy przypiac motor czy nie.
                        przeciez jest 5D

wbodowany grip w 1D to nie tylko zasilanie, to tez trzeci bardzo pomocny wyswietlacz
                        Ostatnio edytowany przez sebcio80; 3099.
                        Moje wątki na forum: sport | fashion
                        | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• KEEK
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 111

Zamieszczone przez sebcio80
                          przeciez jest 5D
                          Eee... tam... Za malo czerwonych kwadracikow w celowniku.

Zamieszczone przez sebcio80
                          wbodowany grip w 1D to nie tylko zasilanie, to tez trzeci bardzo pomocny wyswietlacz
                          A kto broni w profesjonalnym aparacie zrobic maly wyswietlacz pod ekranem? I doczepiany motorek z wieksza bateria. I odczepiany wyswietlacz na WiFi.
                          Kiedys bardziej kombinowali. W analogowym aparacie potrafili zrobic na kabelku wyswietlacz, ktory pokazywal to co na matowce.
                          Kiedys Contax wpadl na genialny pomysl by nie przeprojektowywac obiektywow a zrobic AF - caly srodek z lustrem, pryzamatem i filmem suwal sie w srodku aparatu*
                          Nie wiem. Tym dzisiejszym inzynierom sie nie chce, czy ktos im jajka ucial?

*) http://www.aparaty.tradycyjne.net/recenzja,97.html
                          HUMAN NATURE and others...

Komentarz

• allxages
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 2549

Zamieszczone przez KEEK
                            Eee... tam... Za malo czerwonych kwadracikow w celowniku.
                            Ale wybredy. To za ciezkie. Tu za malo. Prosze mi sie tu natychmiast zdecydowac. Albo 5d albo 1ds!

Komentarz

• Mellan
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 1851

5DIII z lepszym AF lub też jak kto woli Ds z mniejszą ilością "kwadracików" i bez gripa - czytaj: FF pomiędzy 5 a Ds.
                              5DII nie jest tym czego oczekiwałem, a Ds jest zwyczajnie zbyt drogi. ~12k mogę dać, ~24k już nie.
                              C-F-K - forever

Komentarz

• Kolekcjoner
                                Obertroll
                                • 2006
                                • 18766

Zamieszczone przez KEEK
                                Kiedys Contax wpadl na genialny pomysl by nie przeprojektowywac obiektywow a zrobic AF - caly srodek z lustrem, pryzamatem i filmem suwal sie w srodku aparatu*
                                Nie wiem. Tym dzisiejszym inzynierom sie nie chce, czy ktos im jajka ucial?

*) http://www.aparaty.tradycyjne.net/recenzja,97.html
                                Czy to było takie genialne to bym polemizował. Użytkownicy tego patentu byli dość oszczędni w pochwałach - delikatnie mówiąc .
                                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                                Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...