Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
7D na to wlasnie czekalem wogole (zaawansowane 1.6x). Biore jak wyjdzie, tylko cena... jak ponad 6k to chyba sobie poczekam. Wogole takze obawiam sie jednego, ostatnio moda na to jest - notki serwisowe po premierach...Komentarz
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Na CR podali cenę pochodzącą z doniesień kilku źródeł.
Jeżeli to prawda, to szykuje się naprawdę dobra zabawka w niezłej cenie. Z tymi parametrami to będzie fajna maszynka do sportu i przyrody.
Pricing Update [CR2]
These are unconfirmed prices I’ve received from a few sources.
In USA: $1699 Body
In Canada: $1999 Body
I have no Europe, Asia or Pacific pricing at the moment.
thanks those who tipped on this
EOS 7D Specs
"EOS 7D"
-18mp
- dual digic 4
- 8 fps
- 19 af points
- ISO 100-6400 (L & H1 & H2)
- 63 metering zones
- 100% viewfinder
- Horizon Help Viewfinder
- 3″ VGA LCD
- FullHD Video
I still stick to the wireless flash master being built in. A few people are writing me saying it’s not in the camera. My source on the issue is top notch.
Sensor Size
The camera is almost obviously APS-C (1.6x Crop)
EF-S Lenses aren’t mounting on an APS-H body (without pulling the back off the lens). The prism on the top of the camera is too small for an APS-H viewfinder with 100% view. That is merely my opinion.
To keep this camera under $2000, I can’t see how they can make a larger sensor. Again, my opinion.5DM3, C24-105/4L, C50/1.4, C70-200/2.8L IS II, C85/1.2L II i inne gratyKomentarz
-
Niektorzy maniacy manualnych obiektywow tak robia gdy tylna soczewka jakiegos zalozmy m42 wadzi o lustro
Komentarz
-
-
Komentarz
-
na tej stronie canon rumors jest napisane ze raczej nie ma szans zeby ef-sy weszly w takie 1.3
Jesli to bedzie 1.6 crop to bedzie ciekawie tylko pewno cena troche ostudzi zapały bo dośc dużo gadzetów wejdzie w to body,
Caly czas szkoda ze nie ma sensowniejszego od 5D fullfrejma.5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux UserKomentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
no miejsce na odpowiednika D700 cały czas rzeczywiście jest (3D?), malo Mpix ale szybkość i niezły AF w cenie nieco wyzszej niz 5D mark II, przy zalozeniu ze cena 5dmk2 spadnie
bo kolejne 5D sa i beda jeszcze przez długi czas najtanszym FF w Canonie, zamiast modlić się o inne tanie FF należałoby modlić się o spadek ceny do poziomu ~7000 zł
miejsce na pro cropa jak 7D tez jest, AF z 1DmkIII i 8fps spowoduja ze bedzie to bardzo chetnie kupowane body do reporterki (przez pro jako 2 i 3 body) i ptaków, w cenie ~5000 zł kupuje takie body na pewno,
do piłki noznej i siatkówki z 300mm bedzie idealne, jak ktos ma 400mm to crop 1.6 to juz za duzo, dlatego 1.3 bedzie bo byc musi, jest idealny do zastosowan sportowych
przeciez jest 5D
wbodowany grip w 1D to nie tylko zasilanie, to tez trzeci bardzo pomocny wyswietlaczOstatnio edytowany przez sebcio80; 3099.Komentarz
-
Eee... tam... Za malo czerwonych kwadracikow w celowniku.
A kto broni w profesjonalnym aparacie zrobic maly wyswietlacz pod ekranem? I doczepiany motorek z wieksza bateria. I odczepiany wyswietlacz na WiFi.
Kiedys bardziej kombinowali. W analogowym aparacie potrafili zrobic na kabelku wyswietlacz, ktory pokazywal to co na matowce.
Kiedys Contax wpadl na genialny pomysl by nie przeprojektowywac obiektywow a zrobic AF - caly srodek z lustrem, pryzamatem i filmem suwal sie w srodku aparatu*
Nie wiem. Tym dzisiejszym inzynierom sie nie chce, czy ktos im jajka ucial?
*) http://www.aparaty.tradycyjne.net/recenzja,97.htmlKomentarz
-
Komentarz
-
5DIII z lepszym AF lub też jak kto woli Ds z mniejszą ilością "kwadracików" i bez gripa - czytaj: FF pomiędzy 5 a Ds.
5DII nie jest tym czego oczekiwałem, a Ds jest zwyczajnie zbyt drogi. ~12k mogę dać, ~24k już nie.C-F-K - foreverKomentarz
-
Czy to było takie genialne to bym polemizował. Użytkownicy tego patentu byli dość oszczędni w pochwałach - delikatnie mówiącKiedys Contax wpadl na genialny pomysl by nie przeprojektowywac obiektywow a zrobic AF - caly srodek z lustrem, pryzamatem i filmem suwal sie w srodku aparatu*
Nie wiem. Tym dzisiejszym inzynierom sie nie chce, czy ktos im jajka ucial?
*) http://www.aparaty.tradycyjne.net/recenzja,97.html
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
Komentarz