Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Fotograf platoniczny
Komentarz
-
jak powszechnie wiadomo Photokina odbywa sie co 2 lata, więc oczywiście że w 2013 nie będzie
Komentarz
-
A co masz za dużo pieniędzy, że ten fakt Cię cieszy? ;->
Jak szkło za tanie to za słabo cieszy? :-P
Ta bo samyang i jego manuale bardzo księgowych obchodzą...
Myślę, że tak samo jak sigma 50/1.4 ...5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + SandiskKomentarz
-
Ustalmy jedno: Canon dał wyraźny znak, że stawia na filmy nie koniecznie 3D
Dziś Samy pokazał szkło do follow focus...
Myślę, że jeśli ktoś mający 1Ds czy 5D kupuje Sigmę czy Zeiss to wizjonerzy w Canonie mają przynajmniej mocną migrenę.
OK, coś dla mojego fanklubu - you know who you are
... głowa do góry i w Canonie będzie tak śmigać za kilka Digic'ów
- ta sentencja wyraźnie wskazuje, że nie jest to OT z mojej strony
the silence is deafeningKomentarz
-
Wszystko ladnie, pieknie i w ogole super. Ale jest jedno male ale... wielkosc elementow do ruszenia w tych malutkich obiektywach, a wielkosc elementow w szklach duzo wiekszych. Moge sie zalozyc ze nawet canonowski 50mm F1.2 albo 85mm F1.2 by tak potrafil. Tylko ze mial by wystajacy silnik lekko z obudowy i pozeral by takie ilosci energii z baterii ze procesor odpowiedzialny za af robil by za grzejnik, a sama bateria wystarczala by na 50 zdjec :P Cos za cos.Komentarz
-
Wcale nie jestem o tym przekonany. Przeszkodą mogą być obiektywy.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Niemniej wcale mnie to nie martwi. Zostanę przy tradycyjnym AF i optycznym wizjerze
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Choć przyznam, że w trybie filmowania przydałoby się coś takiego...
Komentarz
-
np. fotografia samolotów ze śmigłem: czas 1/200 i wychodzi mi f22 na ISO 100.
Chciałbym mieć ISO 25.Komentarz
-
-
Komentarz
-
poza tym, ze kradnie swiatlo, wiec do kompletu tez wplywa na sprawnosc AF, to oczywiscie zly nie jest...
to w przypadku samolotografii, bo w landszafcie mozna by raczej zapytac: "kolejny szary"? i wyciagnac przyklad jak potrafi spaskudzic kolory jeden filtr "neutralnie" szary (z neutralnoscia ma to tyle wspolnego co ja z baletem), a zlozenie dwoch do kupy w zasadzie nie pozostawia wyboru, tylko zmusza do fotografii czarno-bialej...Komentarz
-
filtry szare mam x4 i x8
efekty są takie że chyba wolę F22
Dla mnie ISO 50 a nawet 25 byłoby znacznie bardziej użyteczne niż ISO 3200 a nawet 1600.Komentarz
-
Z wywiadu z wierchuszką Canona:
1. Co roku ok. 10 nowych obiektywów (zupełnie nowych i odświeżonych).
2. Nowe rodzaje szkła = obiektywy mniejsze i lżejsze.
3. Nie będzie nowego systemu obiektywów.
Mój komentarz ad. 3: nie należy się spodziewać EVILA od Canona, przynajmniej nie w takiej postaci jak znamy z m43 czy NEXa. Ciekawe co wymyślą w zamian. Naleśniki EF-S?Komentarz
-
-
Tutaj: http://dc.watch.impress.co.jp/docs/n...25_396112.html
Z braku znajomości krzaczków piszę na podstawie: http://forums.dpreview.com/forums/re...6&changemode=1Komentarz
Komentarz