Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jotes25
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3608

Zamieszczone przez siudym
    600/5,6 IS bedzie tana alternatywa dla nowych 600/4 IS II
    Panowie, zejdźcie na ziemię, tego szkła (600/5.6 DO IS) nigdy nie będzie.

Z innych ciekawostek mogę powiedzieć, że kolejna generacja DSLR'ów Canona (600d, 5d III itp.) nie będzie prawdopodobnie obsługiwać AF w trybie filmowania.

Komentarz

• akustyk
      gajowy
      • 2004
      • 12158

Zamieszczone przez jotes25

Z innych ciekawostek mogę powiedzieć, że kolejna generacja DSLR'ów Canona (600d, 5d III itp.) nie będzie prawdopodobnie obsługiwać AF w trybie filmowania.
      no to ja moge tez dodac, ze na pewno MLU bedzie zwyczajowo zaszyty w * w c.fn.-ach. i ze jakikolwiek AF by nie byl (a szalu i tak sie nie spodziewam), to bedzie masowe psioczenie
      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
      Zamieszczone przez sando
      Hehe, no wreszcie. Tylko niech o filmach
      nie ma szans. naprawde. obecnie DSLR Canona to chodzaca reklama filmowania

Zamieszczone przez sando
      i gibanym LCD nie zapomną
      dobrze kombinujesz. to jest dobra rzecz do budzetowego FF
      Ostatnio edytowany przez akustyk; 984. Powód: Automerged Doublepost
      www albo tez flickr

Komentarz

• Kolekcjoner
        Obertroll
        • 2006
        • 18766

Zamieszczone przez jotes25

Wiesz to niższe jest równie prawdopodobne jak to wyższe ;-).

BTW: z jednym nie będą mieli problemu jak okroić AF w "budżetowym"/* FF .

/* - do tego słowa bym się zbytnio nie przywiązywał - w każdym razie nie brał go IMHO dosłownie .
        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
        Kapitan Wagner

Komentarz

• adshaker
          Dopiero zaczyna
          • 2008
          • 45

Dobrze pisał wcześniej Dinderi - największą zaletą wejścia 5Dm3 będzie to ze nagle 5Dm2 zrobi się super-hiper fajowy, z zaje... AF i w ogóle. No i jego "magia" jeszcze wzrośnie, a 5Dm3 będzie się kupować w tajemnicy tak jak teraz 60D
          Tak samo było z 50D po wejściu 60D. Radzę sobie przypomnieć opinie o 50D przed i po premierze.
          małe-D + e-ki + nie-ki + lampka + inne graty

Komentarz

• tezmarek
            Uzależniony
            • 2009
            • 840

Zamieszczone przez adshaker
            Dobrze pisał wcześniej Dinderi - największą zaletą wejścia 5Dm3 będzie to ze nagle 5Dm2 zrobi się super-hiper fajowy, z zaje... AF i w ogóle. No i jego "magia" jeszcze wzrośnie, a 5Dm3 będzie się kupować w tajemnicy tak jak teraz 60D
            Tak samo było z 50D po wejściu 60D. Radzę sobie przypomnieć opinie o 50D przed i po premierze.
            Ale to się bierze między innymi z tego, że oczekiwania wobec nowego modelu są dosyć sprecyzowane jeszcze przed jego pojawieniem się na rynku. Canon podąża jednak swoją drogą i daje to co chce, a nie to, czego oczekują entuzjaści. Po premierze jest mały kac i okazuje się, że stara "żona" nie jest wcale taka zła... a nowa - nie jest aż taka interesująca (wiadomo, jakiś makijażyk, nowa fryzurka - są, ale wielu oczekiwała tego, żeby dobrze gotowała i nie przeszkadzała w oglądaniu meczów)

Komentarz

• arra
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1023

FF są już teraz budżetowe. 5d2 za 6k czy 5D za 3,5k to nie jest kosmos finansowy. Co do szkieł, zawsze ciekawią mnie nowości, ale coraz częściej myślę, że tym co jest obecnie dostępne można zrobić genialne fotki, przestałem się podniecać nowościami.

Pozdrawiam

www.pbase.com/arra
              R1+5D2
              Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Komentarz

• Bogdan56_Ch
                Początki nałogu
                • 2007
                • 377

Zamieszczone przez adshaker
                To nie będzie największa zaleta, tylko to że C 5D II trochę stanieje a dzięki temu użytkownicy C 5D też spuszczą trochę z ceny.

Komentarz

• sando
                  Bywalec
                  • 2008
                  • 240

Zamieszczone przez arra
                  FF są już teraz budżetowe. 5d2 za 6k czy 5D za 3,5k to nie jest kosmos finansowy.
                  Najtańszy 5d II według skąpca to 7500zł, natomiast podana przez Ciebie cena za 5D dotyczy używanych modeli ze sporym przebiegiem.

Komentarz

• trampek
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1546

Zamieszczone przez sando
                    Najtańszy 5d II według skąpca to 7500zł, natomiast podana przez Ciebie cena za 5D dotyczy używanych modeli ze sporym przebiegiem.
                    innymi slowy 5d1 kosztuje w nomalnym kraju 1-2 tyg. pracy wiec jest budzetowy tak jak u nas uzywane 350d.
                    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Komentarz

• gietrzy
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 5727

Zamieszczone przez trampek
                      innymi slowy 5d1 kosztuje w nomalnym kraju 1-2 tyg. pracy wiec jest budzetowy tak jak u nas uzywane 350d.
                      Przestań, ostatnio widziałem znajome 350D - pięknie wypolerowane body
                      the silence is deafening

Komentarz

• rysib
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 281

New Processors
                        Over at NL they received information that DIGIC V would show up in 2011. The 1Ds replacement would utilize the new processor. As you can expect, better image quality, movie quality and throughput should be expected.

More DIGIC V
                        I was told a little while ago that there would be 2 versions of DIGIC V. It wasn’t explained as to what the different versions would be. I file this under really big grain of salt.

Dwie wersje, jedna do XXd a druga dla Xd? Pewnie ta pierwsza będzie odchylana i bardziej plastikowa.
                        Pozdrawiam Rysiek

Komentarz

• tezmarek
                          Uzależniony
                          • 2009
                          • 840

Zamieszczone przez rysib
                          Dwie wersje, jedna do XXd a druga dla Xd? Pewnie ta pierwsza będzie odchylana i bardziej plastikowa.
                          Lub choćby inny zegar... Podejrzewam, że już teraz jest selekcja pod względem zegarów.

Komentarz

• gietrzy
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 5727

Zamieszczone przez rysib
                            New Processors
                            Dwie wersje
                            Pewnie zorientowali się, że "byle Rusek" rozwaliłby zablokowanego softem "wyższego Digica" i Vitalijów byłoby na pęczki a koszty serwisów wzrosły by niemiłosiernie.
                            Zablokują coś sprzętowo by utrzymać wysoką marżę na droższych puszkach.
                            the silence is deafening

Komentarz

• gietrzy
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 5727

Chyba Canon trochę musiał sprzedać swoich 800-rurek, skoro wprowadzają zakaz używania luster w miejscach publicznych

Wychodzi na to, że bezlusterkowce górą
                              the silence is deafening

Komentarz

• dziobolek
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 2634

Zamieszczone przez gietrzy
                                Chyba Canon trochę musiał sprzedać swoich 800-rurek, skoro wprowadzają zakaz używania luster w miejscach publicznych

Wychodzi na to, że bezlusterkowce górą
                                "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
                                Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
                                tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Komentarz

Pracuję...