Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Komentarz
-
Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Ciekawe, widzę, że poza Akustykiem nikt nie ma złudzeń?
Dobrze byłoby jednak, żeby Canon nas zaskoczył (pozytywnie). No nic, wytrzymam jeszcze te parę dni l
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
ale zeby nie bylo niejasnosci - to nie sa moje wymarzone szkla, tylko cos, czego bym sie spodziewal w tym momencie od Canona, tylko tak bardziej wedlug typu:2 szkla amatorskie + 2 faceliftingi + 1 jakies odjechane niszowe. a te 5 wymyslonych najbardziej pasuja do filozofii Canona - dac tak, zeby narzekali (jesli nie na parametry, to na cene), ale kupowali...
Komentarz
-
EF 50/1.8 - nie, standard na pełną klatkę musi kosztować dużo i być najwyższej jakości optycznej, prędzej będzie 50/1.0 L II czy cuś w tym guście
EF-S 55-250 IS II - jak najbardziej, nowy kit zoptymalizowany do wideo, zapomniałem o tym
co do reszty nie mam zdania, znaczy wątpliwa jest
Komentarz
-
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Z tą 50/1.0 może trochę przesadziłem. Tak czy siak miejsce dla tańszego standardu na pewno się znajdzie (50/1.4?) i najwyższa pora na to, choć nie sądzę, żeby bez literki L...Komentarz
-
-
-
No jestem zdania że obecny układ im odpowiada znakomicie. Przecież zrobienie 50/1.4 nawet bez L ale z normalnym USM (coś jak 85/1.8) oznacza, że 50/1.2 kupią już bardzo nieliczni. I nie mówię tu o naszych realiach tylko o świecie gdzie kwota 2000$ za szkło nie jest dla pasjonata czy zawodowca czymś ponad możliwości.
Przy czym optycznie ten nowy jakby nie daj Panie był lepszy od 50/1.2 na 1.4 to w ogóle taki deal się nie opłaca. Tu porównanie jak to wygląda obecnie:
Piszę o tym dlatego, że sam mam ochotę na stałkę w tym zakresie i jestem pod wrażeniem jak moje dylematy są zbieżne z tym co podsuwa mi Canon."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Też bym chciał, ale obawiam się że prędzej Sigma wstawi dobry AF do 50/1.4 albo kupi się za 8K używkę 50/1.0L.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zastanawiałeś się z czego to wynika? Przede wszystkim z tego że 50/1.2L to po prostu kicha straszna. Gdyby to był dobry optycznie obiektyw to żaden USM ani nawet porządna mechanika 50/1.4 w sprzedaży L nic by nie namieszały.Komentarz
Komentarz