Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • akustyk
    gajowy
    • 2004
    • 12158

Zamieszczone przez tadpaw
    Na pewno te dwa Canony robią wolumen? Coś mi się wydaje, że one są tylko najczęściej oferowane, a niekoniecznie kupowane.
    generalnie, to wyniki finansowe dzialu foto Canona sa, niestety (no niestety... dla uzytkownikow), znakomite
    a znakomita wiekszosc dochodu w foto robia puszki z 3-4 cyframi w nazwie. nie chce mowic, ze 90%, ale to bedzie blizej tego niz dalej
    jest prawda, ze Canon dziala bardzo efektywnie i ma wieksze marze, wiec zysk nie musi wynikac wprost z woluminu sprzedazy (jakis czas temu zreszta pod wzgledem ilosci sztuk Nikon byl do przodu), ale to jednak jest calkiem sporo egzemplarzy w porownaniu z reszta swiata DSLR i DSL-whatever
    www albo tez flickr

Komentarz

• dziobolek
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2634

Zamieszczone przez tadpaw
      ...Pamiętam, jak mnie rozczarował Olympus, gdy się zaczął rakiem wycofywać z niezbyt udanego 4/3. Mnożyły się nowe obiektywy do bezlusterkowców a ja czekałem na coś do moich E-510 i E-410 i mogłem sobie czekać...
      Może jakiś przykład, na co czekałeś??? Bo... http://www.olympusclub.pl/olypedia/i...itle=Obiektywy
      Ja jestem bardzo zadowolony ze swojego E-400, kupiłem go właśnie dla gabarytów.
      Natomiast z zupełnie innych powodów kupiłem puszkę Canona EOS 50D, i nie były to obiektywy... ;-)

Pozdrówka!
      "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
      Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
      tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Komentarz

• gietrzy
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 5727

Ale czad. Aps-c 11mm/2.0 na razie tylko na rycinach

Technicolor i Canon USA partnerami

zniewolić i doić... jak zwykle
        the silence is deafening

Komentarz

• darnok
          Bywalec
          • 2006
          • 204

tak sie zastanawiam skoro w coraz nizszych modelach oferuja "czułość ISO (od 100 do 6400) z możliwością zwiększenia do Hi 2 (odpowiednik ISO 25600)" - nikon d5100 to przykladowy taki 5DIII lub 1Ds IV bedzie musial miec iso od 25 do 25600 z mozliwoscia rozszerzenia do xmiliardow zeby przynajmniej na papierze to dobrze wygladalo
          PuFFa + eLegancki pLecak|
          GALERIA CB [portrety] GALERIA CB [reporterka] GALERIA CB [CB-VIDEO]

Komentarz

• MC_
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 3444

1d4 ma już iso stotysięcycośtamcośtam i kiszka wychodzi z tego paskudna.

Komentarz

• akustyk
              gajowy
              • 2004
              • 12158

Zamieszczone przez darnok
              tak sie zastanawiam skoro w coraz nizszych modelach oferuja "czułość ISO (od 100 do 6400) z możliwością zwiększenia do Hi 2 (odpowiednik ISO 25600)" - nikon d5100 to przykladowy taki 5DIII lub 1Ds IV bedzie musial miec iso od 25 do 25600 z mozliwoscia rozszerzenia do xmiliardow zeby przynajmniej na papierze to dobrze wygladalo
              i jeszcze Angry Birds i Spotify preinstalowane

bez jaj... to juz jednak nie ta polka. zwlaszcza 5-tka, ktora jest aparatem glownie studyjnym i landszaftowym, a w zadnym z tych przypadkow pierdylionowe ISO nie opuszcza uzytkownikom majtek... no, ISO 25 to juz by moglo, jakby bylo natywne.
              www albo tez flickr

Komentarz

• siudym
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 2254

Zamieszczone przez akustyk
                pierdylionowe ISO nie opuszcza uzytkownikom majtek.
                No jak! Bez ISO mYljon?

Komentarz

• akustyk
                  gajowy
                  • 2004
                  • 12158

Zamieszczone przez siudym
                  No jak! Bez ISO mYljon?
                  tak sie jakos sklada, ze ISO 1600 uzylem w 5D moze kilka razy na 2 lata i ze 30 tysiecy fot - ostatnio dobre 3 miesiace temu w ciemnym jak w du* u mu... Afroczecha wnetrzu katerdry na Hradczanach a rozszerzenie do 3200 mam na stale wylaczone.

i o zgrozo! nawet mi to nie przeszkadza.

wiem, nie znam sie, ja tylko foty robie w realu, nie na tablicach... :-D
                  www albo tez flickr

Komentarz

• allxages
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 2549

zwlaszcza 5-tka, ktora jest aparatem glownie studyjnym i landszaftowym
                    A właśnie. Jak to jest akustyk? Zastanawiam się właśnie, po co w landszaftach FF skoro i tak wszystko domyka się jak cholera?
                    Chodzi o szerokość? Pytam, bo totalnie nie mój temat..

Komentarz

• akustyk
                      gajowy
                      • 2004
                      • 12158

Zamieszczone przez allxages
                      A właśnie. Jak to jest akustyk? Zastanawiam się właśnie, po co w landszaftach FF skoro i tak wszystko domyka się jak cholera?
                      Chodzi o szerokość? Pytam, bo totalnie nie mój temat..
                      nie wiem czy twoje pytanie bylo o "wymagac", "potrzebowac" czy "chciec", bo to sa osobne i bardzo rozne sprawy u mnie osobiscie rzecz wziela sie z "chcenia" duzego celownika i lepszego obrazka.

realne roznice z punktu widzenia landszafciarza to:
                      1. celownik, w ktorym widac co sie fotografuje
                      2. zaje* podatnosc na ruchy suwakami korekty tonalnej. crop absolutnie nie ma tego HiFi w kolorach (na przykladzie 450D, ktorego tez czasem uzywam, a matryce jak na cropa ma bardzo porzadna).
                      www albo tez flickr

Komentarz

• gary
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 158

tak sie jakos sklada, ze ISO 1600 uzylem w 5D moze kilka razy na 2 lata i ze 30 tysiecy fot
                        a tak się jakoś sklada ze ja ISO 1600 uzyłem w 5d jakieś 70 000 razy w poprzednim roku
                        iso 25 majtek mi nie sciąga
                        Sebastian Małachowski

Komentarz

• siudym
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 2254

Jak nie ma mocnych kontrastow, pogoda na to pozwala to w czym problem dac +2EV na ISO100 i RAW przeciagnac na -2 Dynamika wyrobi, jak przejaran w scenie nie bedzie i ISO 25 mamy w krajobrazie.

Komentarz

• akustyk
                            gajowy
                            • 2004
                            • 12158

Zamieszczone przez siudym
                            Jak nie ma mocnych kontrastow, pogoda na to pozwala to w czym problem dac +2EV na ISO100 i RAW przeciagnac na -2 Dynamika wyrobi, jak przejaran w scenie nie bedzie i ISO 25 mamy w krajobrazie.
                            to oczywiste. z ISO ponizej 100 w landszafcie rozchodzi sie wlasnie o to, ze sa te kontrasty, albo juz korekta o +2, a chcialoby sie jeszcze dluzszy czas.

z tym ze to w praktyce nie jest jakies wielkie halo. mozna bez tego przezyc...
                            www albo tez flickr

Komentarz

• HuleLam
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1641

to oczywiste. z ISO ponizej 100 w landszafcie rozchodzi sie wlasnie o to, ze sa te kontrasty, albo juz korekta o +2, a chcialoby sie jeszcze dluzszy czas.

z tym ze to w praktyce nie jest jakies wielkie halo. mozna bez tego przezyc...
                              A zgodziłbyś się na szum w ISO 25 taki, jak w ISO 400/ ISO 800 ? Bo przypuszczam, że jeżeli ktoś by to zrobił nie w oprogramowaniu, to działałoby to tak, że wzmacniacz przy przetworniku byłby forsowany (tak jak obecnie dla ISO powyżej natywnego)

zdRAWki
                              Fotograf platoniczny

Komentarz

• gietrzy
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 5727

rozszerzenie do 3200 mam na stale wylaczone.
                                wiem, nie znam sie, ja tylko foty robie w realu, nie na tablicach... :-D
                                Bluźnierca!

3200 w klasyku jest tak czyściutkie, że osobiście nie widziałem powodu by schodzić niżej (tak samo w 350D), kiedyś pamiętam wyskoczyłem w Stanach w nocy z drabiną (zapomniałem statywu) i potem na kompie nie mogłem oglądać tych fotek na 100. Były jakieś takie sterylne.

Ale ja fotografowałem tablice w parku.... :-D
                                the silence is deafening

Komentarz

Pracuję...