Ja mam wrażenie, że większość nie rozumie co to jest DIGIC...
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
-
Dobrze gada! Polać mu!
(wyłącznie przez to (poza ceną ofkors) nie lubię FFów. Nie ma tu rozstawu czujników takich jak te w 40/50d które są wręcz idealnie. cztery punkty w mocnych punktach, cztery skrajne i środkowy. Wspaniała rzecz, niestety niespotykana nawet w jedynkach...)Komentarz
-
Komentarz
-
Rozstaw na cropie jest szerszy gdyż AF pochodzi z FF. Dopiero po zaadoptowaniu go do cropa okazało się że szerszy rozstaw bardziej się sprawdza w praktyce niż ten znany z FF.
Aby ten szeroki rozstaw zastosować do FF trzeba by nowy AF zaprojektować...5D EOS50 G9 580EXIIKomentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
no dlatego cenie sobie układ AF z 1D na cropie 1.3, on niemal idealnie pokrywa sie z tym jaki jest w 50D, no i oczywiscie mamy tez wiecej punktow i wszystkie krzyzoweDobrze gada! Polać mu!
(wyłącznie przez to (poza ceną ofkors) nie lubię FFów. Nie ma tu rozstawu czujników takich jak te w 40/50d które są wręcz idealnie. cztery punkty w mocnych punktach, cztery skrajne i środkowy. Wspaniała rzecz, niestety niespotykana nawet w jedynkach...)
idealnie bylo by zobaczyc ten uklad na cropie 1.6, chyba pokrywal by caly kadr
ogolnie chyba uklady AF na pelnych klatkach to troche zenada i wstyd, szczegolnie patrzac na Sonego A900, tam to juz jest porazka maksymalna,
zamiast pakowania coraz to wiecej Mpix, to lepiej by bylo jakby wlasnie sie skupili nad wygoda uzytkowania sprzetu, czyli uklad AF, wieksze wizjery itpOstatnio edytowany przez sebcio80; 3099.Komentarz
-
Ladies, gents... siedzicie?
... 70-200/2.8L IS is discontinued. (Adorama)
Czekamy pojedynku 70-200LIS II vs. 70-200G VRII
price prediction?
stare (po rabacie) $1,7k
nowe: $2,7-3k
A teraz pobudka: kochanie wróbelek usiadł na poręczy... nie wiesz gdzie podziałem naszego srebrnego telaska?
the silence is deafeningKomentarz
-
pitolenie...
co mi za roznica, czy uzywam ledwo dzialajacego punktu AF przy krawedzi kadru, czy ledwo dzialajacego blizej srodka kadru? :-D
no ale tak realnie... te boczne punkty sa, oglednie rzecz ujmujac, takie sobie. i nawet zboczony landszafciarz, ktory i bez AF by wyzyl, przyzwyczaja sie do celowania srodkowym a o skrajnych wie tylko dlatego, ze w celowniku sa zaznaczone :grin:Komentarz
-
Komentarz
-
Adorama chyba się pospieszyła, puściła bąka i Canon zainterweniował. Przeczytaj i cytat
-
trochę mi to przypomina sytuację z cyfrowe.pl, która zbulwersowała Europę swoją ofertą na 24-70 2.8 IS :-D
Można by rzec, że "dmuchając na zimne" kupiłem w piątek w biejcz'u jedną sztukę
Komentarz
-
Bardzo mądrze jeśli szkło potrzebujesz na zarobek, tylko w takim razie dlaczego nie skorzystać z odliczenia i kupić je w PL.
Można by rzec, że jeśli nie jest ci potrzebne na zarobek i moje price prediction cię nie przeraża to jeśli jeszcze jest ten twój lens w USA skorzystałbym z return policy, zostało 25 dni.
MZ Adorama się pospieszyła i zrobiła Canonowi kuku-sepuku i ten zainterweniował.
Tak jak pisałem: ile? 2 lata temu, na 16:9.net N14-24 zmiażdżył 14L II. Teraz czekam na odwet
W końcu 70mm to nie 14mm
Komentarz