Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Komentarz
-
No trochę przegiąłeś z tą piątką.Zarówno xxxD jak i xxD to puszki amatorskie. xxD jest targetowane do tzw. amatorów zaawansowanych. IMHO klasyfikowanie xxD jako puszki "półprofesjonalnej" jest sztucznym wytworem naszego specyficznego rynku. Oczywiście to samo jest z 5D, które w Polsce urosło do rangi "pro" - a to właśnie 5D jest "półprofesjonalne" (a tak przynajmniej Canon to sobie wymyślił) :-)Rozum jest rzeczą najsprawiedliwiej wśród ludzi podzieloną, bo nie spotkałem nikogo, kto by się uskarżał, że ma go za mało
Wg KartezjuszaKomentarz
-
Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Micles - I co? Ja dzisiaj byłem na materiale, gdzie zjechało się 10 fotorepów - od Fotorzepy przez Faka po GW. Każdy miał coś innego od 1dIII, przez d700, d3, d80 po 5d(!) i 1ds. Każdy robi tym, czym lubi. Mnie dees do reporterki pasuje (a on taki niereporterski przecież) - nie robię sportu.Komentarz
-
Każdy robi tym na co go stać / tym co mu dali w redakcji / tym na co miał rabat od producenta :P
Na temat : jestem bardzo ciekaw, co canon odwali w obecnej sytuacji.Komentarz
-
Nic nie odwali. Nie liczcie na zbyt wiele.
Pamiętacie, jak wychodziła ostatnia puszka oznaczona literką 'n'?
Możecie więc liczyć na wyświetlacz z nowej 5tki i nowy model paska na szyję.
A jeśli wypuszczą 15mpix ff-a, to krzykną za niego 20kzł i nazwą 3D.JarekKomentarz
-
Komentarz
-
-
Dużo nie trzeba - to fakt
. Ale póki co będzie nowy plastik - fantastk z filmami 8).
Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
http://www.photographybay.com/2009/0...ive-view-mode/ - się wyjaśnia tajemnicze "elektroniczne lustro"
- Mogę się mylić, ale czy to "skomplikowane wielce" podejście nie wynika z patentów Olympusa i Sony na AF w trybie LV?
- Jak - wydaje się - słusznie zauważył komentujący tam niejaki Micah, będzie trudno (o ile w ogóle się da) zaimplementować to aparatach z FF. Stąd być może plotki o owym 1Dx z 20fps i matrycą 1.6x?
EOS - conditio sine Kwanon...Komentarz
-
Hmm... prorokowali też, że zrobienie stabilizacji matrycy dla FF będzie trudne lub niemożliwe. Może w Sony o tym nie wiedzieli
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
W czasach analoga element światłoczuły nie był częścią aparatu.
Czy Leika m6 była pro czy nie, przy swoich możliwościach ?
To nie aparat ma być pro, tylko to coś między uszami.Komentarz
Komentarz