Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MMM
    Pełne uzależnienie
    PREMIUM member
    • 2006
    • 4250

Zamieszczone przez Kolekcjoner
    To moim zdaniem jedyne wyjście żeby taki 7D miał sens rynkowy. Musi być tak wycięty żeby nie stanowił alternatywy dla 5D mkII i 60D. I wierzę że marketingowcy Canona tylko wtedy wypuszczą takie body jeśli tego dokonają.
    No dobra, ale brakuje tu jeszcze jednego elementu - żeby był sens rynkowy to muszą być też i nabywcy.
    W ogóle to czytając forum można dojść do dość zabawnego wniosku że użytkownicy czegoś oczekują (puszek, szkieł) a canon opiera się wszelkimi możliwymi sposobami żeby im to dać i wypuszcza jakieś wykastrowane produkty które kupuje się z braku alternatywy :-)
    Digart

Komentarz

• Kolekcjoner
      Obertroll
      • 2006
      • 18766

Tak ale to dotyczy forum, a nie ogółu 8).
      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
      Kapitan Wagner

Komentarz

• MatusP
        Początki nałogu
        • 2008
        • 442

Ale z czego by to 7d wykastrować? Wsadzić FF do do korpusu 450d? Jeszcze bardziej ograniczyć AF? (Przy okazji, ma któś porównanie działania AF w 450d i w 5d?)
        Dać ekran z 400/450d, kiedy każdy inny nowy korpus ma już wyświetlacz VGA?
        Albo np. obniżyć zakres czułości, nie dla mniejszych szumów ale dla samej kastracji?
        BLOG

Komentarz

• spoon
          Bywalec
          • 2008
          • 215

7d z zapietym EF-S.
          FF?
          I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
          szukajka

Komentarz

• airhead
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2495

No i mniej więcej taka jest oferta u Canona - dlatego ja bardzo wątpię w jakieś stałki pod cropa, bo to godzi w sens całej oferty.
            ale już taka jest
            Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
            Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18766

Zamieszczone przez airhead
              ale już taka jest
              Stąd "mniej więcej" 8).
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

• sebcio80
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 2655

Zamieszczone przez MatusP
                (Przy okazji, ma któś porównanie działania AF w 450d i w 5d?)
                ja mam porównanie 350D i 5D i różnic nie widzę żadnych, tak samo sredni centralny punkt i praktycznie nie uzywalne boczne
                Moje wątki na forum: sport | fashion
                | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• Fumar
                  Bywalec
                  • 2009
                  • 206

Zamieszczone przez Goomis
                  ejj ta fotka się średnio trzyma kupy(ta niby góry 7D)
                  on/off pod programami = brak kółka - czyli puszka spada poniżej xxD - bez sensu!
                  to bardziej wygląda jak coś pomiędzy xxxD a xxD - ale to znowu bez sensu, bo co??
                  Chyba, że to 7D chcą tak mocno wykastrować żeby na pewno nie stanowiło żadnej konkurencji dla 5DmkII, no ale żeby aż brak kółka? To mogli od razu górnego LCD też nie dawać :-P I nie wydaje wam się, że jest za mało miejsca na pryzmat FF? Przedziwne! Może w ogóle robią coś nowego np. crop x2
                  Nie wiem jakoś nie mogę sobie wyobrazić FF w plastiku i bez kółka, w dodatku koło/poniżej 5k. Przecież to niemalże profanacja :-P Poza tym zabiłoby im to połowę sprzedaży cropa... W końcu masa świadomych użytkowników byłoby w stanie dopłacić tego 1-1,5k do nówki FF zamiast takiego 50/60D
                  Pierwsze moje stwierdzenie jak zobaczyłem te fotke: "Dlaczego On/Off jest u góry? :<". Może fotka to fake?

Komentarz

• Merauder
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 1092

Zamieszczone przez sebcio80
                    ja mam porównanie 350D i 5D i różnic nie widzę żadnych, tak samo sredni centralny punkt i praktycznie nie uzywalne boczne
                    Moze ja za duzo body w rekach w zyciu nie mialem, zwlaszcza tych z wyzszej polki jak chociazby 5D, ale na AF 450D nie moge nijak narzekac. Korzystam w duzej mierze z centralnego, ktory uwazam za bardzo dobry i czasami z bocznych, ktore lubia czasem nietrafic (lekkie mydelko). Ale jak na puszke z tej klasy uwazam , ze krzywdzace bylo by nazwanie tego AFa slabym.

Mowie to na podstawie doswiadczenia zdjec w domu (czasem przy ciemnym swietle), jednego jasnego i jednego ciemnego kosciola oraz plenerkow.

Dla przykladu powiem, ze 450D + 50 1.4 w tym ciemnym kosciele moze czasem musial dluzej pomyslec zanim trafil, ale nie spudlowal mi wtedy ani razu, a opoznienie uwazam za akceptowalne.
                    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Komentarz

• Slider
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 1052

Zamieszczone przez Fumar
                      Pierwsze moje stwierdzenie jak zobaczyłem te fotke: "Dlaczego On/Off jest u góry? :<". Może fotka to fake?
                      Ale ja nie rozumiem co się wszyscy uczepili tego włącznika na górze?:-) w serii xxxD i Entry-Level też jest włącznik przy kółku (IMHO nawet wygodniejszy niż ten w wyższych modelach i jak najbardziej się sprawdza.

Zamieszczone przez spoon
                      7d z zapietym EF-S.
                      FF?
                      Słusznie..

Btw: naprawdę tylko kity wyglądają tak w okolicy bagnetu?:-|

Komentarz

• siudym
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 2254

Zamieszczone przez Kolaj
                        Nic podobnego. Historia pokazuje, że kryzysy nie dotykają rynku towarów luksusowych.
                        Wręcz odwrotnie często właśnie w kryzysie towary luksusowe miewają większe wzięcie niż normalnie.
                        Czy Kolaj nie napisal wlasnie tego samego?

Komentarz

• noeee
                          Bywalec
                          • 2008
                          • 146

3 grosze

..... Ale z czego by to 7d wykastrować? Wsadzić FF do do korpusu 450d?

Jakby taką 7'kę zrobili to idę na pielgrzymkę na Jasną Górę - podziękować firmie SONY za to, że naciska Canona (bo chyba tylko dzięki niej zobaczymy 7D jeśli w ogóle zobaczymy )

Aparat ideał - mały/zgrabny/lekki i FF - ideał wycieczkowy i w plener

Precyzja AF w 450D w puncie centralnym niczym nie odbiega od (40/50d i innych lepszych) - więc proszę tutaj nie szydzić/wyśmiewać

do tego 7D
                          jeszcze odpowiednio lekki (taki jak EF-S 10-22 - waga 350 gram) szeroki kąt i mamy mega-wypas turystyczny (sprawdziłem 17-40 waży 450 gram i w sumie nada się)
                          5D MK2, 450D, 10-22/3.5-4.5, 28/1.8, 50/1.4, 100 IS, 70-200/4 IS, 24-105/4 IS, 18-55 IS, Kenko 1,4x, Metz 58 AF-1 i inne
                          100 2.8 macro - sprzedam

Komentarz

• HuleLam
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1641

Zamieszczone przez noeee
                            ..... Ale z czego by to 7d wykastrować? Wsadzić FF do do korpusu 450d?

Jakby taką 7'kę zrobili to idę na pielgrzymkę na Jasną Górę - podziękować firmie SONY za to, że naciska Canona (bo chyba tylko dzięki niej zobaczymy 7D jeśli w ogóle zobaczymy )

Aparat ideał - mały/zgrabny/lekki i FF - ideał wycieczkowy i w plener
                            Amen bracie! Może ustalmy pielgrzymkę "wyprzedzającą", a nuż pomoże?
                            Fotograf platoniczny

Komentarz

• arra
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1023

Zamieszczone przez Slider
                              A, o to Ci chodziło..:-) Oczywiście, że może być, ale co widać po testach Sigmy (bo to chyba tylko ona wdrożyła te matryce do swoich aparatów), to ta technologia nie jest jeszcze dopracowana i trochę jej brakuje do tradycyjnych matryc z filtrem Bayera.

Te 36Mpix to będą chyba tylko na papierze, bo pomimo 3 warstw takich matryc, faktyczna rozdzielczość będzie wynosiła dalej 12Mpix. Sigma te swoje 14Mpix w SD14 osiąga chyba dzięki interpolacji (ale głowy nie dam, że tak to działa):-)
                              Technologie zawsze można dopracować

Więc może jednak:

Pozdrawiam

www.pbase.com/arra
                              R1+5D2
                              Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Komentarz

• 5y12u3k
                                Bywalec
                                • 2006
                                • 103

A jutro podobno premiera 1D MkIV....

16mp FF
                                DIGIC V (Dual)
                                10fps
                                61AF Points (Somewhere around 20 selectable)
                                100% ViewFinder
                                3″ VGA LCD (It’s mentioned OLED is a possibility, it exists in test cameras)
                                SD/CF Slot
                                1080p Movie (24p, 25p, 30p)
                                New Lighter Battery
                                Ergonomic Changes (2nd Joy Stick Type Controller)

hdr & urbex

Komentarz

Pracuję...