Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gietrzy
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 5727

Zamieszczone przez Keith@NL
    16-50 f/4L H-IS is indeed in the works and being actively tested.
    Should replace the 17-40, but not the 16-35, since there is a strong demand for f/2.8
    Said to be very sharp compared to the 16-35II with the H-IS (hybrid IS as per the 100mm macro) working well in video modes. H-IS is suggested as a possibility for a much larger range of L lenses at the shorter end.
    Z dedykacją dla Wiatraka, który ma za nic siły grawitacji
    the silence is deafening

Komentarz

• akustyk
      gajowy
      • 2004
      • 12158

a propos nowosci w Canonie:
      Canon reports a fourfold increase in profit, helped by strong sales of digital SLR cameras and laser printers.

i to raczej nie sa dobre newsy dla nas. zwlaszcza biorac pod uwage, ze Nikon podobniez nie przedzie tak dobrze...
      www albo tez flickr

Komentarz

• ARN
        Uzależniony
        • 2008
        • 757

Zamieszczone przez akustyk
        a propos nowosci w Canonie:
        Canon reports a fourfold increase in profit, helped by strong sales of digital SLR cameras and laser printers.

i to raczej nie sa dobre newsy dla nas. zwlaszcza biorac pod uwage, ze Nikon podobniez nie przedzie tak dobrze...
        Księgowi upewnią się w słuszności swojego myślenia. I nieomylności....

Komentarz

• mikee
          Coś już napisał
          • 2006
          • 56

Kiedy nastepca 50D?

Witam,

Od roku mam C450D i zastanawiam sie nad zmiana. Stac mnie na cos z serii xxD, ale czy jest sens teraz kupowac 50D, skoro jest on juz na rynku ok. 2 lat? Moze doczekamy sie tej jesieni jego nastepcy? a moze jest on tak dobry, ze nic lepszego w serii xxD nie wymysla?
          50D, S17-70 HSM, C50/1.8

Komentarz

• WiatruMistrz
            Początki nałogu
            • 2008
            • 402

KUp 7D jak chcesz filmy bo tak udanego modelu jakim jest 50D to canon nieprędko zastąpi nowym.
            Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
            Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
            http://rafalfoto.y0.pl

Komentarz

• ElSor
              Uzależniony
              • 2008
              • 504

A co ma 50D takiego czego nie ma 450D ew czego brakuje Ci w obu?
              Wg mnie powinienes raczej pomyslec o zmianie / dokupieniu szkiel niz body.

Niejako nastepca 50D jest 7D.
              A490+SDK
              Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Komentarz

• Ergo5218
                Coś już napisał
                • 2008
                • 65

W niektórych sklepach już "coś" wiedzą o następcy.
                Zobaczcie kompatybilność w ogłoszeniu:
                Polska platforma e-commerce z elementami OMS, wbudowanym WMS, Allegro i płatnościami z licencją KNF. Jeden abonament dla sklepu, magazynu i marketplace.
                7D mark II; C17-55 f/2,8; C 70-200 f/2,8 IS II; C 85 f/1,8; C 10-22, 430EX II
                Moje fotki www.gasin.pl

Komentarz

• Paviarotti
                  Bywalec
                  • 2009
                  • 135

"60D" to ja widzę w sklepach i aukcjach już od dobrego roku, także na to nawet nie patrzcie :P
                  5D3, 6D, 50D, S14/2,8, 17-40/4L, 24/1.4IIL, S50/1.4EX, 85/1.8, 100L macro, 135/2L, 70-200/2.8L, 100-400L

Komentarz

• mikee
                    Coś już napisał
                    • 2006
                    • 56

Zamieszczone przez WiatruMistrz
                    KUp 7D jak chcesz filmy bo tak udanego modelu jakim jest 50D to canon nieprędko zastąpi nowym.
                    filmow nie lubie, kiedys mialem kamere, ktora nagralem ok. 2 godzinny film.
                    jak juz napisalem, stac mnie na xxD
                    50D, S17-70 HSM, C50/1.8

Komentarz

• streaker
                      Początki nałogu
                      • 2009
                      • 389

Czego ci brakuje w 450, że chcesz zmieniać ?

- Dużego, wygodnego body z przyciskami na wierzchu ? 50d jest dobrym pomysłem, jak dodatkowo będziesz robił reporterkę, to 7d lepszy, bo lepiej uszczelniony i mniej bym się go bał brać np. na deszcz
                      - Filmów ? 550d lub 7d
                      - pikseli, rozdzielczości ? jw. - 550d lub 7d, ew. 50d. Albo szkła - więcej wyciśniesz z obecnej matrycy
                      - dobrego zachowania na wysokich iso - zbieraj na 5d2
                      - dobrego af'u ? 7d

a wracając do pytania, to o następcy 50d spekuluje się od roku - ale jak to u canona - nic nie wiadomo, dopóki nie pokażą. W pewnym sensie 7d można uznać za jego następcę, więc nawet nie wiadomo czy 60d będzie.

Imo - jak chcesz nowe body i jesteś na konkretny model zdecydowany to kupuj - bo się można zestarzeć i nowego sprzętu nie doczekać. Ja też mogłem czekać na 5d3, w którym podobno (znowu spekulacje, bo tak naprawdę nic nie wiadomo ) mają dać parę ficzerów, które bardzo by mi odpowiadały. Ale kupiłem mk2 i pokochałem go
                      "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Komentarz

• mikee
                        Coś już napisał
                        • 2006
                        • 56

Zamieszczone przez ElSor
                        A co ma 50D takiego czego nie ma 450D ew czego brakuje Ci w obu?
                        Wg mnie powinienes raczej pomyslec o zmianie / dokupieniu szkiel niz body.

Niejako nastepca 50D jest 7D.
                        w 450D brakuje mi dostrajania AF, mam w 50/1.8 FF ok. 20mm, wkurza mnie to i trudno trafic szklo idealne. Sprzet kupuje w UK, a mieszkam w Irlandii, wysylanie sprzetu do serwisu do UK bedzie na dluzsza mete bardziej kosztowne niz zmiana puszki. Pomyslalem, ze dobrym rozwiazaniem bedzie dostrojenie AF. Kupujac 7D nie uzylbym jego mozliwosci raczej, ale waga 50D zapewni wieksza stabilnosc w dloni.
                        50D, S17-70 HSM, C50/1.8

Komentarz

• Ergo5218
                          Coś już napisał
                          • 2008
                          • 65

Moim zdaniem (sam 2 tygodnie temu zamieniłem 400d na 50d) nie ma co czekać na następcę, bo po pierwsze jak zwykle nic nie wiadomo, a po drugie 50d spadł do dobrej ceny, a po wypuszczeniu następcy 50d gorszych zdjęć nie będzie robił.
                          7D mark II; C17-55 f/2,8; C 70-200 f/2,8 IS II; C 85 f/1,8; C 10-22, 430EX II
                          Moje fotki www.gasin.pl

Komentarz

• michael_key
                            Fotografujący
                            • 2009
                            • 2129

Zamieszczone przez Ergo5218
                            [...] a po wypuszczeniu następcy 50d gorszych zdjęć nie będzie robił.
                            To powinien być argument za kupnem dla wszystkich czekaczy :-D

Komentarz

• gietrzy
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 5727

Powracając do tematu

Dwie daty premier: 11 i 30/31

60D to pewniak jak wynika z CR, dpreview i dyskusji powyżej
                              1Ds4 testowany przez ludzi z branży - to może oznaczać tylko zmianę na pozycji lidera
                              S90 - kaput, ciekawe czym powalczą z LX5
                              i szkiełka
                              the silence is deafening

Komentarz

• Kolekcjoner
                                Obertroll
                                • 2006
                                • 18766

Zamieszczone przez gietrzy
                                Powracając do tematu

Dwie daty premier: 11 i 30/31

60D to pewniak jak wynika z CR, dpreview i dyskusji powyżej
                                Ale będzie znów jojczenie .
                                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                                Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...