Zamieszczone przez Keith@NL
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Księgowi upewnią się w słuszności swojego myślenia. I nieomylności....
Komentarz
-
Kiedy nastepca 50D?
Witam,
Od roku mam C450D i zastanawiam sie nad zmiana. Stac mnie na cos z serii xxD, ale czy jest sens teraz kupowac 50D, skoro jest on juz na rynku ok. 2 lat? Moze doczekamy sie tej jesieni jego nastepcy? a moze jest on tak dobry, ze nic lepszego w serii xxD nie wymysla?50D, S17-70 HSM, C50/1.8Komentarz
-
KUp 7D jak chcesz filmy bo tak udanego modelu jakim jest 50D to canon nieprędko zastąpi nowym.Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
http://rafalfoto.y0.plKomentarz
-
A co ma 50D takiego czego nie ma 450D ew czego brakuje Ci w obu?
Wg mnie powinienes raczej pomyslec o zmianie / dokupieniu szkiel niz body.
Niejako nastepca 50D jest 7D.Komentarz
-
7D mark II; C17-55 f/2,8; C 70-200 f/2,8 IS II; C 85 f/1,8; C 10-22, 430EX II
Moje fotki www.gasin.plKomentarz
-
"60D" to ja widzę w sklepach i aukcjach już od dobrego roku, także na to nawet nie patrzcie :P5D3, 6D, 50D, S14/2,8, 17-40/4L, 24/1.4IIL, S50/1.4EX, 85/1.8, 100L macro, 135/2L, 70-200/2.8L, 100-400LKomentarz
-
Komentarz
-
Czego ci brakuje w 450, że chcesz zmieniać ?
- Dużego, wygodnego body z przyciskami na wierzchu ? 50d jest dobrym pomysłem, jak dodatkowo będziesz robił reporterkę, to 7d lepszy, bo lepiej uszczelniony i mniej bym się go bał brać np. na deszcz
- Filmów ? 550d lub 7d
- pikseli, rozdzielczości ? jw. - 550d lub 7d, ew. 50d. Albo szkła - więcej wyciśniesz z obecnej matrycy
- dobrego zachowania na wysokich iso - zbieraj na 5d2
- dobrego af'u ? 7d
a wracając do pytania, to o następcy 50d spekuluje się od roku - ale jak to u canona - nic nie wiadomo, dopóki nie pokażą. W pewnym sensie 7d można uznać za jego następcę, więc nawet nie wiadomo czy 60d będzie.
Imo - jak chcesz nowe body i jesteś na konkretny model zdecydowany to kupuj - bo się można zestarzeć i nowego sprzętu nie doczekać. Ja też mogłem czekać na 5d3, w którym podobno (znowu spekulacje, bo tak naprawdę nic nie wiadomo
) mają dać parę ficzerów, które bardzo by mi odpowiadały. Ale kupiłem mk2 i pokochałem go
"Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank ZappaKomentarz
-
w 450D brakuje mi dostrajania AF, mam w 50/1.8 FF ok. 20mm, wkurza mnie to i trudno trafic szklo idealne. Sprzet kupuje w UK, a mieszkam w Irlandii, wysylanie sprzetu do serwisu do UK bedzie na dluzsza mete bardziej kosztowne niz zmiana puszki. Pomyslalem, ze dobrym rozwiazaniem bedzie dostrojenie AF. Kupujac 7D nie uzylbym jego mozliwosci raczej, ale waga 50D zapewni wieksza stabilnosc w dloni.50D, S17-70 HSM, C50/1.8Komentarz
-
Moim zdaniem (sam 2 tygodnie temu zamieniłem 400d na 50d) nie ma co czekać na następcę, bo po pierwsze jak zwykle nic nie wiadomo, a po drugie 50d spadł do dobrej ceny, a po wypuszczeniu następcy 50d gorszych zdjęć nie będzie robił.7D mark II; C17-55 f/2,8; C 70-200 f/2,8 IS II; C 85 f/1,8; C 10-22, 430EX II
Moje fotki www.gasin.plKomentarz
-
Komentarz
-
Powracając do tematu
Dwie daty premier: 11 i 30/31
60D to pewniak jak wynika z CR, dpreview i dyskusji powyżej
1Ds4 testowany przez ludzi z branży - to może oznaczać tylko zmianę na pozycji lidera
S90 - kaput, ciekawe czym powalczą z LX5
i szkiełka
the silence is deafeningKomentarz
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
Komentarz