Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rauf
    Początki nałogu
    • 2008
    • 371

Zamieszczone przez ARN
    Przecież on już jest podejrzany i do d..y, bo za dobre specyfikacje wyciekają ;-)
    Na 3 miesiace przed premierą będzie tu już pogrzebany

No, to mamy jak w banku :razz:
    Nie kracz
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Komentarz

• tezmarek
      Uzależniony
      • 2009
      • 840

Zamieszczone przez Kolekcjoner
      A co byście powiedzieli gdyby 5D mkIII był plasticzany ale tańszy?
      Ja byłbym za, gdyby dorzucili lampę a nie zabrali mikroregulacji i nie sponiewierali ergonomii (kółko, przyciski i drugi wyświetlacz konieczne).

Komentarz

• rauf
        Początki nałogu
        • 2008
        • 371

W puszcze za 2k chcesz taniości? Ile tym zejdą procentowo z ceny??

Come on, my tu chcemy żeby był droższy, ale żeby wkońcu to k...działało jak 7D. I prosz nie używać argumentu że coś ma byc z 1Dynki. Ja nic takiego nie chce.
        Ma to po prostu działać jak u konkurencji oraz jak w TAŃSZYCH modelach Canona...

papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Komentarz

• gietrzy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 5727

I tak będzie z tektury (patrz Kolaj, Darek), ale jotes będzie mówił, że w Poznaniu nic nie przecieka
          the silence is deafening

Komentarz

• epicure
            Uzależniony
            • 2010
            • 676

Gdyby dali pełną klatkę do plastikowego body podobnego do 60D, nawet bez uchylnego ekranu, dodali wbudowaną błyskotkę, zmniejszyli wizjer do 96% z nieco mniejszym powiększeniem, matrycę i AF z 5DII oraz sprzedawaliby to w cenie 7D za samą puszkę lub w cenie dzisiejszego 5DII w kicie z nowym obiektywem 28-75 mm f/4 (plastikowym, bez L), to byłoby to świetnym posunięciem. Pod warunkiem, że wynalazek ten nosiłby nazwę Canon 3D, a nie 5DIII.
            nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18766

Zamieszczone przez epicure
              Pod warunkiem, że wynalazek ten nosiłby nazwę Canon 3D, a nie 5DIII.
              A to niby czemu???
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

• Merde
                Grzeczny i układny podpis
                • 2008
                • 7756

Plasticzany w sensie jak 60D, czy plasticzany jak seria xxxD? Jeśli to drugie, to poważnie bym się wahał - za duży cios w ergonomię.
                I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• epicure
                  Uzależniony
                  • 2010
                  • 676

A to niby czemu???
                  A to dlatego, że po następcy 5DII oczekiwałbym, że będzie oferował więcej niż swój poprzednik, a nie mniej. 3D czy jakkolwiek inaczej by go nazwać, jako osobna, tańsza linia amatorskich puszek FF - jak najbardziej tak. Ale plastikowy i okrojony FF jako kontynuacja linii 5D - zdecydowanie nie!
                  nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Komentarz

• allxages
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 2549

A to dlatego, że po następcy 5DII oczekiwałbym, że będzie oferował więcej niż swój poprzednik, a nie mniej. 3D czy jakkolwiek inaczej by go nazwać, jako osobna, tańsza linia amatorskich puszek FF - jak najbardziej tak. Ale plastikowy i okrojony FF jako kontynuacja linii 5D - zdecydowanie nie!
                    Ale w historii Canona to raczej na odwrót było. Zresztą to miałoby sens, żeby skroic 5D i zrobić lepsze 3D. Chyba nie sądzisz, że za samo "5" w nazwie modelu zdjęcia będą na 5?

Komentarz

• epicure
                      Uzależniony
                      • 2010
                      • 676

No ok, może być tak, że 5DIII będzie niżej, a 3D wyżej. Już mniejsza o to, jak będą oznaczone. Chodzi mi tylko o to, że jeśli powstanie jakaś okrojona linia puszek FF, to żeby istniała równolegle do dzisiejszej linii 5D (niezależnie od tego, jak ona będzie się nazywać w przyszłości), a nie zamiast niej.

Komentarz

• Kolekcjoner
                        Obertroll
                        • 2006
                        • 18766

Zamieszczone przez Merde
                        Plasticzany w sensie jak 60D, czy plasticzany jak seria xxxD? Jeśli to drugie, to poważnie bym się wahał - za duży cios w ergonomię.
                        Plasticzany w sensie 60D - zresztą pod wieloma względami w tym sensie.

3D czy jakkolwiek inaczej by go nazwać, jako osobna, tańsza linia amatorskich puszek FF - jak najbardziej tak.
                        Tyle że to nie u Canona - 3D będzie wyżej nie niżej.
                        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                        Kapitan Wagner

Komentarz

• gietrzy
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 5727

Plasticzany w sensie 60D - zresztą pod wieloma względami w tym sensie.
                          Podziel się, może być na PW.
                          the silence is deafening

Komentarz

• Viracocha
                            Uzależniony
                            • 2004
                            • 853

Mnie najbardziej interesuje matryca i dla mnie byłoby super, ale szczerze mówiąc nie sądzę, żeby Canon zdecydował się na taki krok, chociaż...

Komentarz

• sando
                              Bywalec
                              • 2008
                              • 240

Pełna klatka w obudowie 60D i w cenie 7D? Chyba było by zbyt pięknie...

Komentarz

• Viracocha
                                Uzależniony
                                • 2004
                                • 853

Zamieszczone przez sando
                                Pełna klatka w obudowie 60D i w cenie 7D? Chyba było by zbyt pięknie...
                                Chyba Kolekcjoner nie miał na myśli obudowy 7D...

Komentarz

Pracuję...