Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dj_zibi
    Uzależniony
    • 2007
    • 541

Ja bym chciał do Mojej 5dmkII tylko Af taki jak w 50D z takim samym rozmieszczeniem(a nie bardzo blisko środka) oraz 2 sloty na karty i jak dla mnie puszka idealna
    Moja strona

Komentarz

• ARN
      Uzależniony
      • 2008
      • 757

Zamieszczone przez bmfcker
      Ja bym chciał zobaczyć zamiast wątka "Canon 5D Mark II przepowiednie i rozczarowania" temat "Canon 5D3 - co musi mieć żebym go kupił". .............
      Znając Canona należałoby chyba trochę zmienić to pytanie na następujące:
      "Z czego, z poniższej listy życzeń, mogę zrezygnować, żebym i tak kupił tę puszkę"

Komentarz

• Bartek_902
        Uzależniony
        • 2010
        • 690

Spokojnie canon nie strzeli sobie sam w kolano i napewno nie zrobi w tym aparacie tego wszystkiego o czym tu wypisujemy bo wtedy był by to chyba ideal...a co za tym idzie część innych aparatów canona przestała by się sprzedawać.
        Jedno jest pewne napewno w jakimś stopniu będzie lepszy od mkII ale nie na tyle by ludzie rezygnowali z innych aparatów typu 7d czy 1d/1ds
        EOS + L i kupa gratów ...

Komentarz

• gietrzy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 5727

Zamieszczone przez ARN
          "Z czego, z poniższej listy życzeń, mogę zrezygnować, żebym i tak kupił tę puszkę"
          W zasadzie wystarczy, że Panowie zrobią anons w okolicy 3-6 miesięcy od następcy D700.
          To wystarczy, SAM ANONS CZEGOKOLWIEK WYSTARCZY
          Jeśli jednak chcemy poszaleć z nowościami to - cytując Kolekcjonera: wystarczy, że nie schrzanią stylu obrazka: standard.

Zamieszczone przez Bartek_902
          Spokojnie canon nie strzeli sobie sam w kolano i napewno
          Jedno jest pewne napewno
          jak wyżej
          the silence is deafening

Komentarz

• dinderi
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 3028

napewno nie zrobi w tym aparacie tego wszystkiego o czym tu wypisujemy bo wtedy był by to chyba ideal...
            Eee, przesada.
            Dla użytkowników Canon-Board przestałby być ideałem juz na 3 miesiące przed premierą. Okazałoby sie, że matryca za gęsta/za rzadka, af nie trafia, choć nikt go jeszcze nie widział, shutterlag do bani, bo tylko 1 ms zamiast 0,5 i szum na ISO 12.000.000 za duży. O tym, ze ew. kukułka mogłaby mieć wieksza moc i byc demontowalna na kablu e-ttl, albo jeszcze lepiej na radiowym e-ttl, nie wspomnę.
            Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
            09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• rauf
              Początki nałogu
              • 2008
              • 371

Spokojnie canon nie strzeli sobie sam w kolano i napewno nie zrobi w tym aparacie tego wszystkiego o czym tu wypisujemy bo wtedy był by to chyba ideal...a co za tym idzie część innych aparatów canona przestała by się sprzedawać.
              Jedno jest pewne napewno w jakimś stopniu będzie lepszy od mkII ale nie na tyle by ludzie rezygnowali z innych aparatów typu 7d czy 1d/1ds
              Bo robisz założenie, że cały świat jak polsza chce tylko taniej a nie lepiej...może to faktycznie pora na rozerwanie 5D na 2 kawałki 5D3-tłustej krowy z centralnym ałtofokusem z XX stulecia oraz 3D czyli FF z funkcjonalnością 7D za +1000$.
              Ja bym się nie wahał ani sekundy za co wolę zapłacić

P.S. zapomniałem o tych pieprzonych lagach, jak tego nie poprawią to sam przełoże matrycę 5D2 do 7D

P.S.2 AF...wlaściwie to wystarczą mi 4 pkt krzyżowe i nic więcej. Umieszczone w rogach tj.mocnych pkt złotego podziału.
              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
              Zamieszczone przez ARN
              Pewnie z wszystkiego co zaproponują w pierwszym leaku...

>30Mpix
              99% kadru w wizjerze
              nowa bateria
              ISO 256k
              mikrofon stereo
              i inne wow...
              Ostatnio edytowany przez rauf; 17528. Powód: Automerged Doublepost
              papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Komentarz

• akustyk
                gajowy
                • 2004
                • 12158

na pewno jest pewne, ze napisales kompletne maslo maslane, ktore nic ponad oczywiste oczywistosci nie wnosi

a obiektywna prawda jest taka - mam 5D mkI, powoli dojrzewam do jego zmiany na cos nowszego. i domyslam sie, ze Canon bedzie z mkIII tak kombinowal, zeby ludzie nie zrezygnowali z zakupow 7D badz 1D/1Ds. sek w tym, ze ja osobiscie 1Ds-a i tak nie kupie, a 7-ka czy 1D do niczego nie sa mi potrzebna. wiec jesli o mnie chodzi (a nie jestem jakims wyjatkowym przypadkiem) Canon co najwyzej moze przekombinowac, zbyt mocno spiac pupe i samemu sobie strzelic bramke - tzn. sprawic, ze uzytkownicy tacy jak ja zostawia sobie pieniadze w kieszeni i nie kupia 5D mkIII. w ostatecznosci nawet zabrac grabki i pojsc do innej piaskownicy.

pieniadze mam, to nie jest problem. to tylko od Canona zalezy, czy zrobic cos, za co bede chcial zaplacic. innej opcji niz 5D w Canonie absolutnie nie widze. kropka
                www albo tez flickr

Komentarz

• jotes25
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 3608

Nie wiem co będzie w 5d mark III. No może z wyjątkiem tego, że taki fajny plastik jak jest w 1000d mamy jak w banku Pewnie tani jest W 7d też już go dali. Ale to fajny aparat jest, więc udaję, że go nie widzę. Zwłaszcza, że pod spodem pręży się magnezowa wytłoczka

Komentarz

• gietrzy
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 5727

hakierem też trzeba umieć być nim

New Information about that phenomenon, which is not just a Tamron phenomenon anymore. A guy at the DSLR-forum replaced the Lens-IDs with an EF adapter and found out that the cross-type sensors won’t work on Lenses with the following IDs: 27, 30, 35, 37, 38, 193, 194, 195).

So Tamron was just unlucky by taking the wrong IDs.

The following Canon lenses are also affected:

27 = Canon EF 35-80mm f/4-5.6 (I)
                    30 = Canon EF 35-105mm f/4.5-5.6
                    35 = Canon EF 35-80mm f/4-5.6 II
                    37 = Canon EF 35-80mm f/4-5.6 III
                    38 = Canon EF 80-200mm f/4.5-5.6
                    193 = Canon EF 35-80mm f/4-5.6 USM
                    194 = Canon EF 80-200mm f/4.5-5.6 USM
                    195 = Canon EF 35-105mm f/4.5-5.6 USM
                    the silence is deafening

Komentarz

• jotes25
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 3608

Jeśli to prawda, to poszli po najmniejszej linii oporu i płacą teraz za zaniedbania. Pewnie tłukli te stare ID od niepamiętnych czasów niesprawdzając czy Canon coś zmienia. Zdaje się, że problem dotyczy wszystkich Tamronów we współpracy z 40d, 50d i 7d?

Komentarz

• siudym
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 2254

Ja bym chciał zobaczyć zamiast wątka "Canon 5D Mark II przepowiednie i rozczarowania" temat "Canon 5D3 - co musi mieć żebym go kupił". Strzelam focha i żądam:
                        -AF z więcej niż środkowym krzyżowym, najlepiej konfigurowalny na podobieństwo 7D
                        -cholerne autoiso, konfigurowalne w każdym trybie z korektą EV itd.
                        -jeśli dobrze liczę to 4,8 kl/s )
                        -asystę IR w body (mocno też zastanawiam się czy wbudowana lampa ze sterowaniem grupą jak w 7D nie ułatwiła by wielu spraw...)
                        -ostrzenie i odpalania migawki JEDNYM przyciskiem a nie AF-ON + spust w trybie LV
                        -możliwośc zamiany przeznaczenia pokręteł odpowiadających za przysłonę i czas, teraz przy przejściu z Av na M robi się na odwrót...

To nie są żadne futersy, to efekt używania 7D. I jest tego więcej...
                        Uzywajac 5D2 takze sobie mysle jak fajnie miec sensowny AF, gdzie moge bez kadrowania ostrzyc bocznymi wiedzac ze trafi. Kazdy pewnie uwaza to za jakis luksus, ze raczej malo realne na np. AF z serii 1D w body 5D mark III. Ale zaraz - jakos nikon chyba tak ma co? D700 kosztujace mniej niz 5D2 ma AF z puszek nikona najwyzszej serii..

5D3 to powinien byc wlasnie AF z jedynki. I tak sobie w kolano nie strzela, dadza te 4-5fps, shutter laga, ktory w sporcie da dupska (bo taki ma 5D2) i konkurencji jedynce nie zrobia sobie.

)

Komentarz

• gietrzy
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 5727

Zamieszczone przez jotes25
                          Zdaje się, że problem dotyczy Tamronów we współpracy z 40d, 50d i 7d?
                          17-50 f/2.8 VC
                          60 f/2 Macro
                          70-200 f/2.8
                          10-24 f/3.5-4.5
                          the silence is deafening

Komentarz

• ARN
                            Uzależniony
                            • 2008
                            • 757

Zamieszczone przez dinderi
                            Eee, przesada.
                            Dla użytkowników Canon-Board przestałby być ideałem juz na 3 miesiące przed premierą. Okazałoby sie, że matryca za gęsta/za rzadka, af nie trafia, choć nikt go jeszcze nie widział, shutterlag do bani, bo tylko 1 ms zamiast 0,5 i szum na ISO 12.000.000 za duży. O tym, ze ew. kukułka mogłaby mieć wieksza moc i byc demontowalna na kablu e-ttl, albo jeszcze lepiej na radiowym e-ttl, nie wspomnę.
                            Przecież on już jest podejrzany i do d..y, bo za dobre specyfikacje wyciekają ;-)
                            Na 3 miesiace przed premierą będzie tu już pogrzebany

...nowa bateria...
                            ...
                            No, to mamy jak w banku :razz:

Komentarz

• Kolekcjoner
                              Obertroll
                              • 2006
                              • 18766

A co byście powiedzieli gdyby 5D mkIII był plasticzany ale tańszy?
                              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                              Kapitan Wagner

Komentarz

• dinderi
                                Pełne uzależnienie
                                • 2009
                                • 3028

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                                A co byście powiedzieli gdyby 5D mkIII był plasticzany ale tańszy?
                                Że i tak go nie kupię, bo mój 5DII stanie się wtedy lepszy niż jest teraz, obrazek z niego nabierze tej magii jaka ma dziś obrazek z 5D, a 5DIII to juz wiadomo, że sie zdjęć nie da robić
                                Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                                09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

Pracuję...