Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tequil
    Początki nałogu
    • 2004
    • 253

Canon 1D Mk4 (EOS-1D MkIV) - taka ciekawostka, jakoby Canon czekał na zgodę... FIFA, w związku z możliwością filmowania w wysokiej rozdzielczości - jakoś mało to prawdopodobne, ale kto wie... premiera (podobno!) 19 maja
    +35 f/1.4L II is coming, but not until the fall 2009. A few people are talking PMA for this lens.
    +24-70 f/2.8L II IS is in the upgrade cycle, no word on when it’s coming to market.

źródła:

Ostatnio edytowany przez Tequil; 523.
    Canon|5DmkII+BG|5D+BG-E4|30D+BG-E2|20D|50E|24-70L|24-105L|70-200 2.8L|580EX|550EX|430EX|Manfrotto 074B/329RC4, 682B/#222|SanDisk UltraII/ExtremeIII|Brain's Hottub by Crumpler|Lowepro|

Komentarz

• Slider
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 1052

Heh.. ciekawie się zapowiada ten Mark IV.. Przy FF (a nie APS-H?) i 21.1Mpix miałby trzepać 10fps.. muszę to zobaczyć..

Komentarz

• krzysiek29
        Bywalec
        • 2007
        • 189

Zamieszczone przez Slider
        Heh.. ciekawie się zapowiada ten Mark IV.. Przy FF (a nie APS-H?) i 21.1Mpix miałby trzepać 10fps.. muszę to zobaczyć..
        APS-H idzie w odstawkę w klasie pro i ma być uzyty w 60D. :-D
        pozdrawiam Krzysiek

Komentarz

• gkmrtoip
          Bywalec
          • 2008
          • 116

northlight-images.co.uk powinien zmienić nazwę domeny na np.
          wyssane-z-palca.co.uk
          fusowa-wrozka.co.uk

bo jak na razie to chyba nic się nie sprawdziło z tego co tam kiedykolwiek pisali.
          Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8

Komentarz

• Tequil
            Początki nałogu
            • 2004
            • 253

Zamieszczone przez gkmrtoip
            northlight-images.co.uk powinien zmienić nazwę domeny na np.
            wyssane-z-palca.co.uk
            fusowa-wrozka.co.uk

bo jak na razie to chyba nic się nie sprawdziło z tego co tam kiedykolwiek pisali.
            no cóż ja się łudzę nadal że w maju wyjdzie EOS-1 ff max 21MP (najlepiej max 15MP) za mniej niz 15tys PLN
            Canon|5DmkII+BG|5D+BG-E4|30D+BG-E2|20D|50E|24-70L|24-105L|70-200 2.8L|580EX|550EX|430EX|Manfrotto 074B/329RC4, 682B/#222|SanDisk UltraII/ExtremeIII|Brain's Hottub by Crumpler|Lowepro|

Komentarz

• kami74
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1492

Zamieszczone przez micles
              Ja tam się dobrze czuję jako fotograf i kamerzysta. Zdjęcia widzieliście, a filmy tu :

Myślę, że w obu rolach znajduję się przynajmniej jako przeciętniak (uwzględniając również mój nikły wiek )
              Micles, świetny reportaż (Ludzie niezastąpieni) moim zdaniem. Zajmij Ty się reporterką bo to Ci wychodzi naprawde dobrze.
              5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
              MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• Slider
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 1052

Zamieszczone przez krzysiek29
                APS-H idzie w odstawkę w klasie pro i ma być uzyty w 60D. :-D
                O taak..:rolleyes: ciekawe co będą mieli zrobic uzytkownicy, ktorzy uzywali korpusu xxxD i chcieli sie przesiąść na 2-cyfrowy. Albo wyp... wszystkie szkła EF-S, albo kupic co najwyzej 50D.. no, ew używac swojego starego body, jako zapasowego, obsługującego obiektywy pod APS-C..

Zamieszczone przez Tequil
                no cóż ja się łudzę nadal że w maju wyjdzie EOS-1 ff max 21MP (najlepiej max 15MP) za mniej niz 15tys PLN
                Jesli miałby takie parametry, to coś w tym jest, bo gdzieś pisali, że 1000 pixeli Canona kosztuje złotówke..:grin:

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18766

O taak..:rolleyes: ciekawe co będą mieli zrobic uzytkownicy, ktorzy uzywali korpusu xxxD i chcieli sie przesiąść na 2-cyfrowy. Albo wyp... wszystkie szkła EF-S, albo kupic co najwyzej 50D.. no, ew używac swojego starego body, jako zapasowego, obsługującego obiektywy pod APS-C..
                  Teoretycznie mogą zrobić tak, że EFS-y będą pasowały (wtedy aparat będzie działał w cropie 1.6). Choć szczerze - wydaje mi się to mało prawdopodobne, że Canon zrobi taki ruch i da tę matrycę w 60D.
                  "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• kicha
                    Zablokowany
                    • 2008
                    • 119

O taak..:rolleyes: ciekawe co będą mieli zrobic uzytkownicy, ktorzy uzywali korpusu xxxD i chcieli sie przesiąść na 2-cyfrowy. Albo wyp... wszystkie szkła EF-S, :

ale co canona to interesi ? czy interesowało ich co zrobią użytkownicy FD jak wprowadzli EF ? czy kogoś interesowało co stanie się z tonami czrnych płyt w momencie wprowadznia formatu CD ? takie zmiany zachodzą dosć często i producent to ostatnia ze stron która sie interesuje tym co ty zrobisz z tym co masz do tej pory.

Komentarz

• Slider
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 1052

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                      Teoretycznie mogą zrobić tak, że EFS-y będą pasowały (wtedy aparat będzie działał w cropie 1.6).
                      Czyli to, co ma Nikon? Przełączanie się pomiędzy FX i DX w zaleznosci od podłączonego obiektywu? w zasadzie czemu nie..?:rolleyes:
                      Nie wiem tylko jak jest dokladnie, bo w przypadku FF wiadomo, że nie mozna uzywać szkieł EF-s, bo zahaczy o lustro, chyba, że sie spiłuje gwint, natomiast APS-H nie jest kompatybilne ze szkłami EF-S z tego samego powodu, czy winiety?

Zamieszczone przez kicha
                      takie zmiany zachodzą dosć często i producent to ostatnia ze stron która sie interesuje tym co ty zrobisz z tym co masz do tej pory.
                      Dzieki, to już zdążyłem zauważyć.. miałem już debate na ten temat z kolekcjonerem, ale tak sie tylko zastanawiałem..:rolleyes:
                      Ostatnio edytowany przez Slider; 19413.

Komentarz

• Kolekcjoner
                        Obertroll
                        • 2006
                        • 18766

Nie wiem tylko jak jest dokladnie, bo w przypadku FF wiadomo, że nie mozna uzywać szkieł EF-s, bo zahaczy o lustro, chyba, że sie spiłuje gwint, natomiast APS-H nie jest kompatybilne ze szkłami EF-S z tego samego powodu, czy winiety?
                        Z powodu winiety. Lustro w APS-H może być mniejsze i nie zachaczać.
                        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                        Kapitan Wagner

Komentarz

• Bahrd
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 3053

Oj - dopiero doczytałem, że ewentualny nowy 200mm Macro ma być IS i mieć przysłonę 2.8... Niedobrze...
                          EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• jaś
                            Pełne uzależnienie
                            • 2007
                            • 2601

Zamieszczone przez kicha
                            ale co canona to interesi ? czy interesowało ich co zrobią użytkownicy FD jak wprowadzli EF ? czy kogoś interesowało co stanie się z tonami czrnych płyt w momencie wprowadznia formatu CD ? takie zmiany zachodzą dosć często i producent to ostatnia ze stron która sie interesuje tym co ty zrobisz z tym co masz do tej pory.
                            Wiesz jak ktoś ma wymienić szklarnię to się może zacząć zastanawiać nad całością systemu a canon pewnie wolałby żeby jego klient nawet przez moment się tym nie kłopotał
                            Jestem szumofobem
                            S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
                            Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Komentarz

• kicha
                              Zablokowany
                              • 2008
                              • 119

Zamieszczone przez jaś
                              canon pewnie wolałby żeby jego klient nawet przez moment się tym nie kłopotał

chyba sobie żarty stroisz :-P

i tym objawem troski o klienta żeby się nie kłopocił jest na pewno 5 D MK II 8)

Komentarz

• krzysiek29
                                Bywalec
                                • 2007
                                • 189

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                                Z powodu winiety. Lustro w APS-H może być mniejsze i nie zachaczać.
                                APS-C u Nikona, Pentaxa czy Sony ma przelicznik 1,5x i pewnie stąd np Tokina 11-16 którą prółbowałem na 1D wcale nie wydawała się winietować ..hmm Pewnie szkła canonowskie są bardziej okrojone .
                                pozdrawiam Krzysiek

Komentarz

Pracuję...