Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • P72
    Coś już napisał
    • 2006
    • 91

Zamieszczone przez MMM
    Canon lepiej wie za Ciebie co Ci jest potrzebne.
    i wszystko jasne ;-)
    , EF 24-105 f/4 L, EF 35 f/1.4 L, EF 70-200 f/2.8 IS L, EF 85 f/1.2 L II, EF 300 f/4 IS L, 580 EX II , DA 12-24 f/4, DA 18-55, F 35-80, DA 40 f/2.8 Limited, DFA 50 f/2.8 macro, DFA 100 f/2.8 macro, AF-540FGZ, Zeiss Planar 85 f/1.4, Tamron 70-300, Exakta 80-200, Takumar-A 2x TC

Komentarz

• Kolekcjoner
      Obertroll
      • 2006
      • 18766

Zamieszczone przez P72
      Dlaczego, skoro mark II ma pewne elementy zbędne dla mnie (LV, filmy, ilość pixeli, bardzo wysokie ISO), a nie ma przydatnych mi (szybki AF, bezprzewodowe sterowanie lampami)?
      Skoro jest mała nisza, to moim zdaniem, warto byłoby ją zapełnić.
      No właśnie nisza, zresztą nieźle zaopatrzona przez konkurenta 8). W takim razie po co się tam pchać?

Zamieszczone przez P72
      W dobrym systemie każdy powinien znaleźć coś dla siebie.
      Tak to tylko w Erze 8). Ja też bym chciał swoje wymarzone body ale żaden producent go nie oferuje.

Zamieszczone przez MMM
      Canon lepiej wie za Ciebie co Ci jest potrzebne.
      Bzdura. Canon produkuje to co uważają za stosowne i opłacalne. To oferta nie przymus.
      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
      Kapitan Wagner

Komentarz

• Jacek_Z
        Administrator
        • 2005
        • 2694

Zamieszczone przez MMM
        Canon lepiej wie za Ciebie co Ci jest potrzebne. Jak chcesz normalny AF a nie jakąś atrapę, a już tym bardziej bezprzewodowe sterowanie lampami to znaczy że już jesteś "profi" i idź do sklepu po jedynkę :-).
        Jedynka steruje lampami? Jak?
        Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Komentarz

• oskarkowy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2513

Zamieszczone przez Jacek_Z
          Jedynka steruje lampami? Jak?
          Głupie pytanie. Dołączasz na górze lampę i sterujesz innymi jak tylko chcesz
          Jarek

Komentarz

• aps1
            Coś już napisał
            • 2006
            • 68

Serwis fotografuj.pl : Aktualności : Aparaty i kamery : Canon EOS 500D i 1D Mark IIIn na targach PMA2009? - serwis dla entuzjastów fotografii cyfrowej i analogowej, zarówno dla hobbystów, jak i zawodowców oraz tych, którzy chcą po prostu robić lepsze zdjęcia. Zajrzyj do nas!

Komentarz

• P72
              Coś już napisał
              • 2006
              • 91

Canon EOS 1D Mark IIIn miałby być kolejną pełnoklatkową propozycją z matrycą o czułości 16 megapikseli
              Czyżby wreszcie ktoś poszedł po rozum do głowy i uznał, że megapixelowy wyścig nie jest lekarstwem na całe zło tego świata?
              , EF 24-105 f/4 L, EF 35 f/1.4 L, EF 70-200 f/2.8 IS L, EF 85 f/1.2 L II, EF 300 f/4 IS L, 580 EX II , DA 12-24 f/4, DA 18-55, F 35-80, DA 40 f/2.8 Limited, DFA 50 f/2.8 macro, DFA 100 f/2.8 macro, AF-540FGZ, Zeiss Planar 85 f/1.4, Tamron 70-300, Exakta 80-200, Takumar-A 2x TC

Komentarz

• giltoniel
                Coś już napisał
                • 2008
                • 97

Zamieszczone przez P72
                Czyżby wreszcie ktoś poszedł po rozum do głowy i uznał, że megapixelowy wyścig nie jest lekarstwem na całe zło tego świata?
                być może w segmencie profesjonalnym tak :-) Z kolei w entry-level bez zmian: 500D ma mieć 15Mpix Ciekaw jestem jak będzie z użytecznością ISO 3200 - w tym segmencie u Canona to nowość.

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Canon EOS 1D Mark IIIn miałby być kolejną pełnoklatkową propozycją z matrycą o czułości 16 megapikseli
                  Komuś chyba się czułość z rozdzielczością pomyliła .

Komentarz

• P72
                    Coś już napisał
                    • 2006
                    • 91

Vitez, prawdopodobnie redaktor piszący te słowa myślał o czułej kochance i udzieliło mu się ;-)

Komentarz

• Kolekcjoner
                      Obertroll
                      • 2006
                      • 18766

Zamieszczone przez giltoniel
                      Z kolei w entry-level bez zmian: 500D ma mieć 15Mpix Ciekaw jestem jak będzie z użytecznością ISO 3200 - w tym segmencie u Canona to nowość.
                      Nowość? W 50D jest od jakiegoś czasu jakoś nie sądzę żeby w 500D mieli robić coś specjalnego. Chcąc mieć rozsądne koszty dadzą po prostu to samo.
                      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                      Kapitan Wagner

Komentarz

• giltoniel
                        Coś już napisał
                        • 2008
                        • 97

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                        Nowość? W 50D jest od jakiegoś czasu jakoś nie sądzę żeby w 500D mieli robić coś specjalnego. Chcąc mieć rozsądne koszty dadzą po prostu to samo.
                        ale jednak 500D to trochę inna półka niż 50D - owszem oba to aps-c, ale jednak 50D klasyfikuje się jako półkę "półprofesjonalną" w odróżnieniu od "amatorskiej", jaką jest 450D i ma być 500D. I to miałem na myśli pisząc o nowości.

Komentarz

• spoon
                          Bywalec
                          • 2008
                          • 215

mysle ze jesli wypuszcza puszke o podobnej specyfikacji jak w tej plotce to bedzie to FF.
                          I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
                          szukajka

Komentarz

• bundy
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 760

Zamieszczone przez giltoniel
                            ale jednak 500D to trochę inna półka niż 50D - owszem oba to aps-c, ale jednak 50D klasyfikuje się jako półkę "półprofesjonalną" w odróżnieniu od "amatorskiej", jaką jest 450D i ma być 500D. I to miałem na myśli pisząc o nowości.
                            Zarówno xxxD jak i xxD to puszki amatorskie. xxD jest targetowane do tzw. amatorów zaawansowanych. IMHO klasyfikowanie xxD jako puszki "półprofesjonalnej" jest sztucznym wytworem naszego specyficznego rynku. Oczywiście to samo jest z 5D, które w Polsce urosło do rangi "pro" - a to właśnie 5D jest "półprofesjonalne" (a tak przynajmniej Canon to sobie wymyślił) :-)
                            1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Komentarz

• micles
                              Zablokowany
                              • 2006
                              • 4359

Co jak co, ale w Bydgoszczy fotoreporterzy pracują na 40d i d300. Są 3 sztuki wyjątków : 2xd3 i 1x1d chyba II. Pozostałych puszek jest około... 7.

Komentarz

• kicha
                                Zablokowany
                                • 2008
                                • 119

a w zimbabwe na S2 IS ale czy to oznacza ze to profi sprzęcior ??

Komentarz

Pracuję...