X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18766

Zamieszczone przez jkl8
    A tak naprawdę to nie znam odpowiedzi na pytanie co będzie chciał zrobić bo tego nie da się przewidzieć.
    Bo nikt nie zna. To nie film. Dlatego układanie jakichś wymyślonych scenariuszy mija się IMHO z celem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• nagor
      Uzależniony
      • 2007
      • 522

Ma ktos linka do filmu (na youtube) gdzie reporterka wojenna dostaje nagrode za zdjecie zamordowanej dziewczynki a na gali filmowej nie może wytrzymac przez emocje i zryta juz psychike?
      Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 | Canon: 24-70 | 28 | 50 | 85 | 75-300 | 420EX |
      zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Komentarz

• pe.en.de
        Początki nałogu
        • 2009
        • 321

Kruca fix, ludzie. kto was gdzie wyśle?
        Pomyślcie chwilę - w tak krótkim wątku już by się paru chętnych znalazło na wycieczkę z adrenaliną i w dodatku za friko.
        Ci co mają plecy w agencjach też nie wszyscy tam wyjadą, bo zdjęcia te mają służyć różnym celom.
        Myślicie że jak wygląda człowiek zbierający informacje dla MSZ czy innych - ma kapelusz i wysoko postawiony kołnierz?
        Jak chcecie tam jechać i żeby jeszcze za to zapłacili to musicie zacząć starać się o pracę w służbach a oni już wam potem dadzą skierowanie do mediów, które oficjalnie zorganizują wyjazd i dadzą jeszcze tłumaczy, ochronę i opiekę konsularną.
        Wolni strzelcy przeżyć mogą tylko w grupie, ale tam też nie każdy się załapie bo nikt nie chce być czyjąś niańką.
        Nie martwcie się czy zrobi na was wrażenie rozerwany brzuch a raczej o to czy potraficie cali i zdrowi dotrzeć na miejsce wydarzeń.
        I czy potraficie zadbać o sprzęt wśród grupy obszarpańców.
        Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.

Komentarz

• Santa
          Dopiero zaczyna
          • 2008
          • 15

Zamieszczone przez nagor
          Ma ktos linka do filmu (na youtube) gdzie reporterka wojenna dostaje nagrode za zdjecie zamordowanej dziewczynki a na gali filmowej nie może wytrzymac przez emocje i zryta juz psychike?

Komentarz

• Shadow
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 1565

Obejrzyjcie sobie "Dla Ciebie i ognia" tam też już w pierwszych scenach jest wątek z fotografem w akcji. Amatorska produkcja, ale dla mnie znacznie lepsza niż wszystkie głupawe polskie komedie.

Komentarz

• _igi
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 2035

Podobają mi się zdjęcia tego typu, niby chciałbym pofotografować, ale jednak wolę pożyć sobie trochę dłużej, może nudniej, ale dłużej.

Z jednej strony mam kumpla, któremu zdarza się focić konflikty i nie ma z tym problemu, raczej myśli o tym jak o okazji do zrobienia dobrych fot, z drugiej jednak presja że mogę już nie wrócić do domu i do moich bliskich jest nie dla mnie.

W zasadzie większość tego typu fotografów jest samotnikami, a mimo wszystko, nie chciałbym spędzić resztek życia z aparatem, jakikolwiek on by nie był
              5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

• MaRyBu
                Coś już napisał
                • 2010
                • 73

W Libii zginęli Chris Hondros i Tim Hetherington. Wojna zabrała kolejnych wybitnych fotoreporterów.

Komentarz

• Viqy
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 407

{}

Poczytajcie:
                  rpawlak.blogspot.pl

Komentarz

• Pinek
                    Bywalec
                    • 2010
                    • 122

oglądałem kiedyś dokument chyba na tvp1 (może już ktoś o ty pisał nie chce mi sie czytać wszystkich postow) o fotografach "wojennych" XX wieku, z niektórymi wywiady były. Trochę bym chciał byc tam bo jednak foty wymiatają

Komentarz

• mc_iek
                      Uzależniony
                      • 2008
                      • 790

Jakby coś, to polecam film "Dom Frankiego".
                      Stary, ale dobry.
                      Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Komentarz

• krzysztofT
                        Dopiero zaczyna
                        • 2010
                        • 20

Nic szczególnego, jeśli chodzi reportera wojennego, jesteś w centrum wydarzeń masz ze soba najpotrzebniejszy sprzet, ten który Ci sie na pewny przyda i kamizeka ( zależne od miejsca)
                        Byłem w Iraku i nie fajnie to wspominam, mam nadzieje, że już tam nie wróce.
                        www.katalogartystyczny.pl Portal dla każdego artysty

Komentarz

• orlen.ownlog.com
                          Bywalec
                          • 2008
                          • 121

to tak apropo tematu
                          ochajtajsie

Komentarz

• LemonR
                            Bywalec
                            • 2005
                            • 234

Zamieszczone przez krzysztofT
                            Nic szczególnego, jeśli chodzi reportera wojennego, jesteś w centrum wydarzeń masz ze soba najpotrzebniejszy sprzet, ten który Ci sie na pewny przyda i kamizeka ( zależne od miejsca)
                            Byłem w Iraku i nie fajnie to wspominam, mam nadzieje, że już tam nie wróce.
                            Byłeś w Iraku jako reporter czy jako jeden z żołnierzy w składzie PKW bo to chyba jednak różnica. Reporterzy wojenni to raczej osoby działające na własną rękę, ryzykują dużo więcej niż ci którzy nocują w bazie potem jadą z patrolem zrobić kilka fotek. Ja też byłem w Iraku i w Afganistanie, zrobiłem masę zdjęć ale nie nazwałbym się reporterem wojennym jak i nie powiedziałbym, że reporterka wojenna (ta prawdziwa) to nic szczególnego.

Komentarz

• namoamo
                              Uzależniony
                              • 2009
                              • 928

Zamieszczone przez orlen.ownlog.com
                              Dzięki za ten link!!
                              Flickr

Komentarz

Pracuję...