X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • streaker
    Początki nałogu
    • 2009
    • 389

Czyli jeśli idziesz na jakieś 12h na imprezę fotografować (z czego jakieś 6-9h będzie na sali), to nie zrobisz sobie 5min przerwy (bo nawet nie tyle zajmie ci zatańczenie jednego kawałka) tylko będziesz ganiał cały czas z aparatem... Bo Ty jesteś Pan Fotograf, Profesjonalista, przez duże P...

Mniej spinania, więcej uśmiechu, a goście będą lepiej na aparat reagować i na pewno złapie się dużo ciekawych momentów

A alkohol IMO to najwyżej pół kieliszka, symbolicznie, jak PM podejdzie do stolika i się będzie upierać, że z każdym muszą wypić na swoim weselu

A na papierosa można wyjść? Albo do kibla? Bo może coś uciec.
    A kolację zjeść i kawę wypić ?
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Komentarz

• zanussi
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1696

Wychodząc tyłem z kościoła, fotografując także wychodzących młodych trąciłem torbą fotograficzną jeden z sześciu pięknych szklanych flakonów - taki może 70, może 80 cm wysokości). Flakon ponoć (ja tego nie widziałem aż do momentu upadku) zachwiał się powoli, ktoś go jeszcze próbował (chyba już tylko wzrokiem) łapać i w efekcie flakonik jad długi padł na kamienną posadzkę kościoła rozwalając się na chyba milion kawałków, oczywiście woda się rozlała, kwiat z pozycji wertykalnej na horyzontalną... Skończyło się na tym, że towarzystwo i kościelny byli wyluzowani..... Jak to bywa na ślubach - co by się nie stało - zawsze wychodzi na to że to na szczęście młodym No więc ja im w ten sposób szczęścia życzyłem
      Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

• mamiyka
        Początki nałogu
        • 2009
        • 289

Zamieszczone przez pank
        A na papierosa można wyjść? Albo do kibla? Bo może coś uciec.
        Nie palę,a do trójkącika chodzę w czasie przerw w grze zespołu,kiedy weselnicy siorbią rosołki i wciągają inne frykasy.Fotografowanie w takiej chwili nie jest mile widziane

Zamieszczone przez streaker
        Czyli jeśli idziesz na jakieś 12h na imprezę fotografować (z czego jakieś 6-9h będzie na sali), to nie zrobisz sobie 5min przerwy (bo nawet nie tyle zajmie ci zatańczenie jednego kawałka) tylko będziesz ganiał cały czas z aparatem... Bo Ty jesteś Pan Fotograf, Profesjonalista, przez duże P...
        Chyba sam nie wierzysz w to co napisałeś
        Nie Przeginaj z tą Patetyczną rolą Pana Fotografa przez duże P

Mniej spinania, więcej uśmiechu, a goście będą lepiej na aparat reagować i na pewno złapie się dużo ciekawych momentów
        Również zalecam

A alkohol IMO to najwyżej pół kieliszka, symbolicznie, jak PM podejdzie do stolika i się będzie upierać, że z każdym muszą wypić na swoim weselu
        A ja zawsze tłumaczę,że wypiłem już flaszkę i jak dołożę te "pół kieliszka" to kelnerka będzie za mnie zdjęcia musiała robić.Jesteś ciekaw miny PM ?

A kolację zjeść i kawę wypić ?
        Nie.
        Dopiero na drugi dzień.
        W domu.

Komentarz

• pank
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 1502

Moja koncepcja jest taka żeby się z parą i gośćmi zakumplować najbardziej jak się da. Wtedy nie traktują cie jak obsługę a bardziej jednego z gości, nie napinają się jak tylko widzą wycelowany w nich obiektyw i są bardziej naturalni. Z resztą ja ogólnie lubię ludzi więc takie relacje generalnie najbardziej mi odpowiadają. Co prawda nie umiem ani nie lubię tańczyć więc to w moim przypadku w grę nie wchodzi, ale mieści się w przyjętej koncepcji jak najbardziej. Jak już piję to właśnie ew. pół kieliszka z młodymi, chyba że mam nocleg na miejscu to po skończonej pracy młodzi nie wypuszczą dopóki tych kieliszków będzie więcej. Wtedy można sobie pozwolić na kilka toastów, oczywiście nie schlać się do nieprzytomności ale te 2-3 a nawet 4 można wypić.
          Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• sebcio80
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 2655

Nie no. Fotograf jest co prawda w pracy ale jest też w 100% pelnoprawnym gościem na weselu.
            Sam nie tańczę bo nie umiem, ale nic złego w tym nie widze. Wręcz przeciwnie.
            Zresztą z wiekszoscią par jestem na Ty i często same Młode Pary namawiają mnie do odłożenia sprzętu i zabawy.
            Moje wątki na forum: sport | fashion
            | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• mamiyka
              Początki nałogu
              • 2009
              • 289

Zamieszczone przez sebcio80
              Nie no. Fotograf jest co prawda w pracy ale jest też w 100% pelnoprawnym gościem na weselu.
              A może tylko tak Ci sie wydaje ,że jesteś 100% pelnoprawnym gościem na weselu?
              Masz miejscówkę dla siebie i osoby towarzyszącej przy weselnym stole,czy siedzisz w kącie sali przy stoliczku z muzykantami? :grin:
              Dajesz też kopertę po kościele PM,czy PM daje Ci kopertę za album ze zdjęciami? :grin:
              Na grupowym zdjęciu też jesteś?

Przepraszam za ten sarkazm,nie bierz tego mocno do siebie,ale nie mogłem się powstrzymać
              Żółwik

Komentarz

• pank
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 1502

U mnie właśnie często się zdarza że siedzę z gośćmi a nie z orkiestrą, co bardzo doceniam bo zazwyczaj z takiego miejsca lepiej widać co się dzieje na sali a przy okazji unikam gadek o tym ile orkiestra już wypiła i ile jeszcze może wypić, choć to też nie jest regułą bo zdarzają się też fajne chłopaki (i dziewczyny) na poziomie.
                Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• mamiyka
                  Początki nałogu
                  • 2009
                  • 289

Zamieszczone przez pank
                  U mnie właśnie często się zdarza że siedzę z gośćmi a nie z orkiestrą, co bardzo doceniam bo zazwyczaj z takiego miejsca lepiej widać co się dzieje na sali a przy okazji unikam gadek o tym ile orkiestra już wypiła i ile jeszcze może wypić, choć to też nie jest regułą bo zdarzają się też fajne chłopaki (i dziewczyny) na poziomie.
                  I nic dziwnego,że chcą Ciebie napoić z każdej strony

Komentarz

• dj_zibi
                    Uzależniony
                    • 2007
                    • 541

U mnie tez bardzo często młodzi mówili ze mam nie tylko pracować a sie bawić. podobnie jak pank staram sie być kumplem z gośćmi dużo lepiej wtedy robi sie zdjęcia, ludzie sie nie krępują a traktują Cie jak "swojego". Sam miałem kilka razy ze nagle podchodzi dziewczyna łapiąc mnie za rękę i ciągnie do tańca! Nic złego w tym nie widze ale tylko wtedy gdy jako główny cel to zdjęcia a cała zabawa to przerywniki dość krótkie.
                    Moja strona

Komentarz

• pank
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 1502

Polska, Panie

Komentarz

• streaker
                        Początki nałogu
                        • 2009
                        • 389

Zamieszczone przez mamiyka
                        Masz miejscówkę dla siebie i osoby towarzyszącej przy weselnym stole
                        Zawsze jest miejsce dla mnie i mojej eLżbiety A o miejsce przy orkiestrze sam proszę, bo zawsze wiadomo, co się będzie za chwilę działo i jest dużo miejsca, żeby sprzęt rozłożyć.
                        "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Komentarz

• mamiyka
                          Początki nałogu
                          • 2009
                          • 289

Zamieszczone przez pank
                          Polska, Panie
                          Ano,raczej nie inaczej

Mnie najcześciej goście weselni mylą z kimś z orkiestry,nawet,jak stoję z aparatem,ale zaglądając im w oczy, od razu przebaczam
                          W sumie jeszcze kilka lat temu,kiedy miałem dłuższe włosy od Panka, to mógłbym uchodzić za jakiegoś szarpidruta,ale teraz, jakbym założył tylko koloratkę to wypisz,wymaluj-ksiądz

Komentarz

• sebcio80
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 2655

Zamieszczone przez mamiyka
                            A może tylko tak Ci sie wydaje ,że jesteś 100% pelnoprawnym gościem na weselu?
                            Masz miejscówkę dla siebie i osoby towarzyszącej przy weselnym stole,czy siedzisz w kącie sali przy stoliczku z muzykantami? :grin:
                            Dajesz też kopertę po kościele PM,czy PM daje Ci kopertę za album ze zdjęciami? :grin:
                            Na grupowym zdjęciu też jesteś?

Przepraszam za ten sarkazm,nie bierz tego mocno do siebie,ale nie mogłem się powstrzymać
                            Żółwik
                            mnie Twoj sarkarm nie przeszkadza, każdy ma inny styl pracy, Ty siedzisz cicho w kącie trzymając ciągle aparat a ja rozmawiam z gośćmi i jestem bardziej jak kolega
                            Moje wątki na forum: sport | fashion
                            | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• micles
                              Zablokowany
                              • 2006
                              • 4359

Zamieszczone przez pank
                              Co prawda nie umiem ani nie lubię tańczyć więc to w moim przypadku w grę nie wchodzi
                              Zamieszczone przez sebcio80
                              Sam nie tańczę bo nie umiem
                              Yeah, nie jestem sam!

A co myślicie o przetańczeniu tego proszonego tańca z fishem na aparacie? Coś w stylu FPS ;P

Komentarz

• mathom
                                Początki nałogu
                                • 2007
                                • 428

Przepraszam, ale jak wy do domu wracacie po tych paru głębszych ... ??
                                FF + L
                                Moje stocki
                                Wyszukiwarka publikacji zdjęć wg autora

Komentarz

Pracuję...