Mnie też, odmowy nie pomagały. Młoda fajna itd, ale że w tańcu dobry nie jestem, tak mną zakręciła, że modliłem się o koniec piosenki bo jeszcze 10 sekund i poleciałbym prosto na ścianę niczym rozkręcony bąk
ależ by mieli ze mnie polewkę (wesele malutkie, więc każdy by zauważył). Godzinę później jeszcze jedna mnie wciągnęła ... pechh, ta nie kręciła ale za to nie dała się prowadzić
X
-
-
Komentarz
-
-
-
Ale jaka to wpadka ? Toż to komplement, że masz branie xD . Jak jest ładna i trzeźwa a na parkiecie nic ciekawego się akurat nie dzieje to bierzesz i tańczysz
Jak przyszła sama to na koniec wesela bierzesz jeszcze numer telefonu
Jak powyższe warunki nie są spełnione to bierzesz aparat do ręki i twardo mówisz, że musisz teraz iść popracować, bo coś tam (np. coś ciekawego się dzieje, musisz mieć więcej materiału etc.) i udajesz się w okolice parkietu.
"Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank ZappaKomentarz
-
A mnie się to wydaje jednak trochę nieprofesjonalne :-/ W końcu para młoda płaci fotografowi za robienie zdjęć a nie imprezowanie. Na miejscu młodego na pewno zwróciłbym takiemu "pląsającemu" uwagę.Komentarz
-
-
Bez przesady, chwila przerwy każdemu dobrze zrobi - fotograf to też w końcu człowiek - i herbatki powinien się napić albo może nawet kawki
Gorzej jak fotograf jest "za bardzo zmęczony"... Kilka tygodniu temu byłam na weselu (jako gość) i pan fotograf weselny prof (mówił, że posiada legitymację zpaf), do godziny 1:00 (o tej godzinie wyszłam) większość czasu spędził siedząc przy stole dla gości pijąc winko (przy węższej części stołu - dostawiając sobie krzesełko), albo na zewnątrz paląc papierosa.
Niestety jeszcze nie miałam okazji obejrzeć zdjęć, być może robi niesamowite zdjęcia... niemniej trochę zadziwił mnie jego tryb pracy... Kolejna rzecz, która mnie zdziwiła - miał na szyi 2 aparaty: canona i nikona
To się nazywa miłość ponad podziałami
Acha, do canona miał podpiętego c17-200 - na ślubie i na weselu...
C 30 | C 50D | 8 fisheye | 17-55 | 35 | 50 | 85 |Komentarz
-
Jak zatańczysz jeden czy dwa tańce przez całe wesele, to nikt się nie będzie czepiał. Większość ludzi jest odpowiednio wyluzowana i pomyśli co najwyżej, że fotograf też człowiek
Chyba, że trafisz na wyjątkowo upierdliwą parę/rodzinkę, ale takich od razu rozpoznasz.
Nieprofesjonalne to jest picie i robienie słabych zdjęć
"Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank ZappaKomentarz
-
Z piciem to tak jak z tańcami IMHO, z umiarem, symbolicznie można.Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Komentarz
-
To jakiś przedpremierowy model obiektywu?....
Niestety jeszcze nie miałam okazji obejrzeć zdjęć, być może robi niesamowite zdjęcia... niemniej trochę zadziwił mnie jego tryb pracy... Kolejna rzecz, która mnie zdziwiła - miał na szyi 2 aparaty: canona i nikona
To się nazywa miłość ponad podziałami
Acha, do canona miał podpiętego c17-200 - na ślubie i na weselu...Komentarz
-
Nie no wiadomo to oczywiste, ale tańce jak dla mnie już się nie mieszczą w tych granicach
Ale jaa jestem świeżak w tej dziedzinie dlatego moje przemyślenia są bardziej teoretyczne niż praktyczne.
Komentarz
-
Kobiecie się nie odmawia jak ładnie prosi...
Z resztą nie mówimy tu o hulankach i swawolach
C 30 | C 50D | 8 fisheye | 17-55 | 35 | 50 | 85 |Komentarz
-
Tańce fotografa na weselu to dla mnie amatorka.
Nie można zapominać,że jesteśmy w pracy i takie zachowanie nie jest profi.
Może właśnie ucieka najciekawszy moment po drugiej stronie sali,kiedy bawimy się w najlepsze?
To samo tyczy się picia alkoholu na fotografowanej imprezie.
Orkiestra to z reguły sobie na to pozwala,bo wtedy lepiej się (niby) improwizuje,ale fotografowi to raczej w niczym nie pomaga,a i migawka jakby jest wolniejsza i autofokus mniej trafia.:wink:
Kiedy kobieta ładnie do tańca prosi to równie elagancko trzeba się uśmiechnąć,unieść aparat w jej stronę, błysnąć fleszem w oczy i o wszystkim zapomina-wersja Men in black
Komentarz
-
A na papierosa można wyjść? Albo do kibla? Bo może coś uciec.Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Komentarz
Komentarz