X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adshaker
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 45

grunt to miec wlasny rozum i przed pojsciem do kasy sprawdzic ceny na necie
    Dobrze powiedziane, tym bardziej że juz wiele osób ma swój internet w kieszeni
    małe-D + e-ki + nie-ki + lampka + inne graty

Komentarz

• model
      Początki nałogu
      • 2008
      • 346

Grunt to kupować rzeczy wyłącznie potrzebne (zazwyczaj jak chcemy coś kupić to orientujemy się jakie są ceny), a nie kupować tylko dlatego, że jest "promocja".
      Podpisy kłamią

Komentarz

• Czacha
        fotograf
        • 2004
        • 4868

czasem nie wiemy ze czegos potrzebujemy, az tego nie kupimy
        https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18766

Zamieszczone przez Czacha
          czasem nie wiemy ze czegos potrzebujemy, az tego nie kupimy
          To się właśnie nazywa marketing :wink:.
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

• Czacha
            fotograf
            • 2004
            • 4868

nie nie nie, protestuje - no jak marketing, skoro po kupieniu tego czegos okazuje sie, ze nasze dotychczasowe zycie bylo pozbawione sensu i nie jestesmy w stanie zrozumiec, jak moglismy w ogole bez tego zyc ... no i co to bylo za zycie, skoro dopiero teraz to czujemy ze zyjemy i jestesmy spelnieni!!! a tamten okres... tamto to byla wegetacja i zycie w nieswiadomosci, ktora cale szczescie przeminela :-P

to nie marketing, to poznawanie wlasnych potrzeb i okdrywanie samego siebie

Komentarz

• dinderi
              Pełne uzależnienie
              • 2009
              • 3028

Czacha, byłeś na jakimś kursie z marketingu, czy jak?
              Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
              09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Czacha
                fotograf
                • 2004
                • 4868

zeby na jednym

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18766

Zamieszczone przez Czacha
                  to nie marketing, to poznawanie wlasnych potrzeb i okdrywanie samego siebie
                  Obawiam się, że w Canonie mają to napisane w każdym pokoju :wink:.
                  "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• Jaca9
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 241

Więc z Vatem w sklepie nie dla idiotów jest tak jak większość pisała, w nie których sklepach jest taniej niż w MM po "Vacie" chociaż napewno się coś znajdzie z mniejszym nominałem niż ogólnie ale szału nie będzie.

Komentarz

• dinderi
                      Pełne uzależnienie
                      • 2009
                      • 3028

Nie ma się co spodziewać szalów. Ekonomia oparta jest na matematyce, a matematyka jest nieublaganie precyzyjna. 'Za darmo to można w pysk na warszawskiej Pradze dostac", a podatki sa równie nieuchronne jak śmierć. Jeśli, ktos daje w sklepie "rabat", tzn. najpierw odpowiednio wywindował cenę.
                      Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                      09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• KrzysK
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 203

A ja sobie tak gdybam - Co by było, gdyby kupując w MM i otrzymując paragon z naliczonym podatkiem VAT podać ich do sądu za niezgodność promocji z rzeczywistością?
                        Jak jest w promocji - bez VAT-u - to ja chcę bez VAT-u. I kropka.
                        Tylko na to trzeba mieć czas i przeczytać dokładnie regulamin promocji. Oczywiście, jeżeli taki istnieje.
                        Ciekawe co orzekłby sąd? Klient dostaje prawdziwe netto a sklep pokrywa VAT z własnej kieszeni plus karę za próbę oszukania Państwa? ;-) Taka mała dygresja. Jak komuś się uda to wtedy naprawę będzie to sklep nie dla idiotów. :-)

Komentarz

• Strebor
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 242

Jeśli się nie mylę to albo na reklamach była gwiazdka że regulamin promocji dostępny w sklepach, a na 99,9% na reklamach drukowanych było dopisane, że cena towaru pomniejszona o wartość podatku vat
                          Jakieś body + jakieś słoiki + podstawka pod aparat + jakieś świecenie + Dużo chęci I brak czasu na focenie

Komentarz

• galekeg
                            Bywalec
                            • 2008
                            • 167

Zamieszczone przez model
                            kolejny haczyk tkwi w tym, że ceny nie są obniżane o 22% tylko o 18,03%

Vat to 22% od ceny netto, a obniżka jest od ceny brutto i liczy się ją: cena brutto/1.22
                            przykład z MM: przed 500 zł netto * 1.22 = 610 brutto
                            po 610zł brutto / 1.22 = 500zł i mamy bez VAT, jest to lekko naciągnięta matematyka dla celów handlowych, ale dla "nie idioty" ogarniętego szałem zakupów wszystko się zgadza.
                            SMENAZENITPRAKTICA(1 rok nikon)CANONCANON DIGITAL x2

Komentarz

• dawideem
                              Dopiero zaczyna
                              • 2010
                              • 18

Zamieszczone przez KrzysK
                              A ja sobie tak gdybam - Co by było, gdyby kupując w MM i otrzymując paragon z naliczonym podatkiem VAT podać ich do sądu za niezgodność promocji z rzeczywistością?
                              nic by nie było, "gazetka nie stanowi oferty w rozumieniu art. 66 § 1 K.c."
                              mogą sobie napisać co chcą, nawet, że dostaniesz to za darmo.

Komentarz

Pracuję...