X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • akustyk
    gajowy
    • 2004
    • 12158

Odp: TABLET do prezentacji zdjęć i nie tylko.

Zamieszczone przez efbiaye
    W przypadku Androida obowiązuje polityka, jeden rodzaj softu dla wszystkich urządzeń - przez co na dużym ekranie masz do czynienia z aplikacją telefoniczną.
    w Apple'u masz przeciez to samo - aplikacje niededykowane dla ipada a dla ipoona tez sie wyswietlaja w malutkiej wersji...
    www albo tez flickr

Komentarz

• kris75
      Początki nałogu
      • 2006
      • 413

Zamieszczone przez Merde
      Tak z ciekawości: jakich funkcji wy wymagacie od takiego softu, że to dla was taki duży problem?
      aplikacja zdjecia ma wade taka ze uniemozliwia zaznaczenia wszystkich zdjec, tylko tyle i az tyle, kasowania po kolei kulkuset zdjec to robota glupiego
      ________
      Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
      Immanuel Kant

Komentarz

• xxkomarxx
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1456

Zamieszczone przez kris75
        aplikacja zdjecia ma wade taka ze uniemozliwia zaznaczenia wszystkich zdjec, tylko tyle i az tyle, kasowania po kolei kulkuset zdjec to robota glupiego
        No to wada. Można kasować przez iTunesa.

Komentarz

• efbiaye
          Coś już napisał
          • 2009
          • 91

@Akustyk zgadzam się, ale o ile mam wybór aplikacji dedykowanej dla iPada, to ją wybiorę - naprawdę rzadko decyduję się na wykorzystanie aplikacji iPhone'owej. Przy Andro dużo rzadziej mam ten komfort i przeważnie jeśli mam wybór to dotyczy on głównie gier niż aplikacji.

@Cichy osobiście korzystam z systemowej przeglądarki, po sprawdzeniu naprawdę sporej ilości przeglądarek i aplikacji typu portfolio. Wkurzało mnie niemiłosiernie standardowa synchronizacja z itunes. Ogólnie to jestem chory jak muszę zrobić synchro z PC. Itunes to dla mnie samo zło... Tak czy siak, zostałem w końcu przy systemowej przeglądarce fotek (szybkość) a do wrzucania zdjęć na ipada zacząłem używam apki PhotoSync (integruje wrzucone foty z bazą systemową Zdjęć, można wrzucać zdjęcia bezpośrednio do ipada przez panel WWW lub dedykowaną aplikację na WIN/MAC, można je grupować tzn. zakładać Albumy).
          Ostatnio edytowany przez efbiaye; 27593.
          5DM3, C24-105/4L, C50/1.4, C70-200/2.8L IS II, C85/1.2L II i inne graty

Komentarz

• Bolek02
            Pełne uzależnienie
            • 2010
            • 3225

Szczerz mówiąc mało kto lubi synchronizację z iTunes na iPadzie, ale nic nie da takiego obrazu jak Retina w iPad3
            Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• Goomis
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1893

Nexus 10:
              2560x1600 (300ppi)
              Ipad:
              2048x1536 (264ppi)

Z pierwszych niewielu recenzji Nexusa 10, w których pojawia się porównanie oczywiście do Ipada wynika, że ekrany są bardzo porównywalne. A więc nadal wolę Nexusa 10 i Nexusa 7 w cenie jednego Ipada.
              5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• kris75
                Początki nałogu
                • 2006
                • 413

Zamieszczone przez xxkomarxx
                No to wada. Można kasować przez iTunesa.
                mozna tylko to nie jest alternatywa, mam nadzieje ze tą funcjonalnosc wprowadza w nastepnej wersji IOS'a
                ________
                Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
                Immanuel Kant

Komentarz

• xxkomarxx
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1456

Zamieszczone przez kris75
                  mozna tylko to nie jest alternatywa, mam nadzieje ze tą funcjonalnosc wprowadza w nastepnej wersji IOS'a
                  Ponoć można sobie system "odblokować" ale czy aby korzystać ze wszystkiego trzeba się posuwać do takich działań.
                  Apple szczyci się stabilnością systemów i bezpieczeństwem, może stąd takie blokady. Wszystko przewidziane pod zwykłego laika, szkoda że nie wypuścili wersji dla osób które chciałyby coś więcej, z drugiej strony widzę narzekania na taką opcję.
                  Ipad jest jaki jest. Dla mnie jakość wykonania i obraz jaki daje są bezkonkurencyjne.
                  Do moich potrzeb sprawdzi się znakomicie i nawet nie będę narzekać na jego ograniczenia. Jeśli komuś się nie podoba może nabyć coś innego wszakże rynek tabletów stale się rozwija.
                  Kupujemy aparaty i szkła za grube tysiące a rozwodzimy się nad tysiącem różnicy między tym a innym. To też jest nasze (moje) narzędzie pracy.

Komentarz

• Cichy
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 7443

Zamieszczone przez Goomis
                    Nexus 10:
                    2560x1600 (300ppi)
                    Ipad:
                    2048x1536 (264ppi)

Z pierwszych niewielu recenzji Nexusa 10, w których pojawia się porównanie oczywiście do Ipada wynika, że ekrany są bardzo porównywalne. A więc nadal wolę Nexusa 10 i Nexusa 7 w cenie jednego Ipada.
                    Z opinii to wynika, ze jakość wyświetlacza w SGS3 jest super, a tymczasem nie da sie ustawić neutralnego koloru, albo jest przekolorowane, albo wyprane.
                    O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• Opa_Apo
                      Bywalec
                      • 2008
                      • 226

Zamieszczone przez xxkomarxx
                      Ponoć można sobie system "odblokować" ale czy aby korzystać ze wszystkiego trzeba się posuwać do takich działań.
                      Apple szczyci się stabilnością systemów i bezpieczeństwem, może stąd takie blokady. Wszystko przewidziane pod zwykłego laika, szkoda że nie wypuścili wersji dla osób które chciałyby coś więcej, z drugiej strony widzę narzekania na taką opcję.
                      Ipad jest jaki jest. Dla mnie jakość wykonania i obraz jaki daje są bezkonkurencyjne.
                      Do moich potrzeb sprawdzi się znakomicie i nawet nie będę narzekać na jego ograniczenia. Jeśli komuś się nie podoba może nabyć coś innego wszakże rynek tabletów stale się rozwija.
                      Kupujemy aparaty i szkła za grube tysiące a rozwodzimy się nad tysiącem różnicy między tym a innym. To też jest nasze (moje) narzędzie pracy.
                      Apple szczyci się stabilnością i bezpieczeństwem bo to UNIX, blokady to ich fanaberie(kasa). Wersja dla osób, które chciałby coś więcej istnieje i nazywa się Linux (PC) i Android(tablety itp). Większość jest open source.
                      Jeżeli Tobie odpowiada, to używaj proszę, nic mi do tego, ale nie podawaj fałszywych argumentów.

Komentarz

• xxkomarxx
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 1456

Zamieszczone przez Opa_Apo
                        Apple szczyci się stabilnością i bezpieczeństwem bo to UNIX, blokady to ich fanaberie(kasa). Wersja dla osób, które chciałby coś więcej istnieje i nazywa się Linux (PC) i Android(tablety itp). Większość jest open source.
                        Jeżeli Tobie odpowiada, to używaj proszę, nic mi do tego, ale nie podawaj fałszywych argumentów.
                        A gdzie ja podałem fałszywe argumenty??

Komentarz

• Opa_Apo
                          Bywalec
                          • 2008
                          • 226

Z Twojego postu można wywnioskować, że blokady są efektem ubocznym stabilności i bezpieczeństwa platformy, a to nie prawda, bo są tam celowo.

Komentarz

• Kill
                            Dopiero zaczyna
                            • 2012
                            • 29

Przed świętami w biedronie będzie tablet 10calowy na ipsie za 5 stówek

Komentarz

• rafal1980
                              Bywalec
                              • 2012
                              • 236

Mam takie pytanko, czy tablet Nexus 7 może posłużyć jako monitor podglądowy do lustrzanki? Oraz jeśli tak, jak to się sprawdzi w praniu w porównaniu do takiego lilliputa 7' np?

Komentarz

• Goomis
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 1893

Zamieszczone przez RAFAL_PAWLEWICZ
                                Mam takie pytanko, czy tablet Nexus 7 może posłużyć jako monitor podglądowy do lustrzanki? Oraz jeśli tak, jak to się sprawdzi w praniu w porównaniu do takiego lilliputa 7' np?
                                Do filmu czy do czego? Może.
                                Dowolne urzadzenie z Androidem i obsługą USB Host może.
                                A no i oczywiście:
                                Ostatnio edytowany przez Goomis; 6015.
                                5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

Pracuję...