X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Goomis
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1893

Odp: TABLET do prezentacji zdjęć i nie tylko.

Jutro powinien do mnie w końcu dotrzeć Nexus 7. Zobaczymy jak będzie śmigał.
    Z tanich tabletów godne uwagi są jeszcze Ainol Aurora 2 - a za chwilę ma być jakiś nowy Fire (większa rozdzielczość) czy Polski Benger Versa Tab (chociaż na moje ma za słaby procek, ale 10" IPS za 900zł może być warte skuszenia się)
    Osobiście więcej niż 1000zł bym nie wydał na tablet - więc wszelkie Apple, transformery i inne temu podobne odpadają.
    Gdyby nie okazja ściągnięcia Nexusa to bym wziął Ainol Aurora 2 - ma bardzo dobre recenzje i cenę (znaczy teraz to bym zaczekał na tego Fire)
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• GoOrange
      Bywalec
      • 2011
      • 193

TABLET do prezentacji zdjęć i nie tylko.

Zamieszczone przez Goomis
      Z tanich tabletów godne uwagi są jeszcze Ainol Aurora 2 - a za chwilę ma być jakiś nowy Fire (większa rozdzielczość) czy Polski Benger Versa Tab (chociaż na moje ma za słaby procek, ale 10" IPS za 900zł może być warte skuszenia się)
      Osobiście więcej niż 1000zł bym nie wydał na tablet - więc wszelkie Apple, transformery i inne temu podobne odpadają.
      Gdyby nie okazja ściągnięcia Nexusa to bym wziął Ainol Aurora 2 - ma bardzo dobre recenzje i cenę (znaczy teraz to bym zaczekał na tego Fire)
      Na podobnej zasadzie wiele osób powie że nie kupi 5d bo nie widzi różnicy albo że jest za mała względem APS-C. Ja w tabletach różnicę widzę ale nie oceniam czy warto dołożyć czy nie. Nie jestem fanem Apple ale dla mnie zaskoczeniem w iOS było jak to wszystko spójnie, płynnie i niezawodnie działa bo kwestią nie jest różnica w funkcjonalności tylko autentyczne, bez mała idealne działanie tego co Apple nam daje w tablecie.

Komentarz

• kosdkp
        Początki nałogu
        • 2010
        • 374

Koniecznie pochwal się jak "to" działa.
        BTW ciekawe kiedy odblokują kindle fire hd 7", i zainstalują ICS luz JB. 199$ to tanioszka.
        http://maciejko.net/cbsearch/

Komentarz

• Cichy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 7443

Widział ktoś w akcji ASUSA z matrycą IPS 1080p ?
          O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• arekhit
            Bywalec
            • 2011
            • 206

ktory to jest asus? transformer?
            Canon

Komentarz

• Cichy
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 7443

Tablet ASUS Eee PAD Transformer TF700T 64GB FullHD (2649297468) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Komentarz

• arekhit
                Bywalec
                • 2011
                • 206

to ja mam 300 wiec nizszy model
                Canon

Komentarz

• Goomis
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1893

Zamieszczone przez kosdkp
                  Koniecznie pochwal się jak "to" działa.
                  BTW ciekawe kiedy odblokują kindle fire hd 7", i zainstalują ICS luz JB. 199$ to tanioszka.
                  Jak na razie działa świetnie, ale póki co bawię się tylko. Ekran jest świetny. Zdjęcia wyglądają tak jak powinny wyglądać, kąty też są bdb. Nie wiem jak na zewnątrz, bo jeszcze nie miałem okazji testować. Przetestuje go porządnie w przyszłym tygodniu, bo lecę na parę dni do Barcelony.
                  5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• kosdkp
                    Początki nałogu
                    • 2010
                    • 374

Jak na razie działa świetnie, ale póki co bawię się tylko. Ekran jest świetny. Zdjęcia wyglądają tak jak powinny wyglądać, kąty też są bdb. Nie wiem jak na zewnątrz, bo jeszcze nie miałem okazji testować. Przetestuje go porządnie w przyszłym tygodniu, bo lecę na parę dni do Barcelony.
                    Dzięki!
                    Targanie lapta to udręka.
                    Nie korciło Cię by sprawdzić jak smiga win 8 na n7? W sieci można zaleźć info, że "się da", odpalić win 8.
                    http://maciejko.net/cbsearch/

Komentarz

• Bolek02
                      Pełne uzależnienie
                      • 2010
                      • 3225

Zrobiłem ostatnio porównanie trzech flagowców : Saamsyng GT P5100, Asus Transformer TF700 i mój New iPad 16 /3G.
                      Jeśli chodzi o sprawność działania ( przewijanie, otwieranie stron itp) to najszybszy iPad, najwolniejszy Samsung.
                      Co do obrazu, to Retina w iPadzie bije na głowę wszystko. Zdjecia i filmy wyglądaja bajecznie.
                      Jedynie dla mnie udreką w iPadzie jest to wrzucanie filmow, fotek i muzy przez kompa z iTunes ale nie mozna miec wszystkiego.
                      Wkurza mnie też przejściowka, ktora z nazwy ma słuzyć do ocdzytu z pena i kart pamieci - często rzuca komunikat, ze potrzeba za dużo prądu i kicha.
                      Nowy iPad kupiony na aukcji ( oryginalnie zapakowany w folii ) kosztował mnie w wesji 16GB i z 3G równe 2000zl więc niewiele drożej od pozostalych
                      Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• tomik23
                        Coś już napisał
                        • 2007
                        • 95

No wreszcie jest, a mówiłem poczekać
                        Official Google Blog: Nexus: The best of Google, now in three sizes
                        Jak znalazł będzie fajna zabawka to przeglądania zdjęć i ich prezentacji klientowi.

Komentarz

• arturs
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 4196

TABLET do prezentacji zdjęć i nie tylko.

Ja tez iPada kupiłem, rewelacja.. Nigdy nic Appla nie miałem ale powiem ze jestem pod wrażeniem.. Oczywiście są minusy ale dropboxa itp. Obsługuje, wireless drive jest.. Generalnie jestem zadowolony..
                          5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• suchyHc
                            Uzależniony
                            • 2007
                            • 504

Zamieszczone przez Bolek02
                            Zrobiłem ostatnio porównanie trzech flagowców : Saamsyng GT P5100, Asus Transformer TF700 i mój New iPad 16 /3G.
                            Jeśli chodzi o sprawność działania ( przewijanie, otwieranie stron itp) to najszybszy iPad, najwolniejszy Samsung.
                            Co do obrazu, to Retina w iPadzie bije na głowę wszystko. Zdjecia i filmy wyglądaja bajecznie.
                            Jedynie dla mnie udreką w iPadzie jest to wrzucanie filmow, fotek i muzy przez kompa z iTunes ale nie mozna miec wszystkiego.
                            Wkurza mnie też przejściowka, ktora z nazwy ma słuzyć do ocdzytu z pena i kart pamieci - często rzuca komunikat, ze potrzeba za dużo prądu i kicha.
                            Nowy iPad kupiony na aukcji ( oryginalnie zapakowany w folii ) kosztował mnie w wesji 16GB i z 3G równe 2000zl więc niewiele drożej od pozostalych
                            Nie przeszkadza Ci różowo-niebieski zafarb zdjęć w nowym ipadzie? Dwójka ma dużo fajniejszy ciepły kolor i biały prawie biały. Teraz robiłem porównanie z Samsung Note i on bije wszystkie Ipady na głowę, amoledem. Piękny kontrast i fajna biel.
                            Skasowali mi ;(

Komentarz

• G@wron
                              Dopiero zaczyna
                              • 2007
                              • 36

Google we współpracy z Samsungiem zaprezentowało Nexusa 10" o rozdzielczości 2560x1600.
                              EOS Digital | 10-22 | 70-200 | 300 | 1200 |

Komentarz

• Cichy
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 7443

Zamieszczone przez G@wron
                                Google we współpracy z Samsungiem zaprezentowało Nexusa 10" o rozdzielczości 2560x1600.
                                A jakiś link?

Komentarz

Pracuję...