X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mattnick
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1735

Zamieszczone przez kucza21
    Dopiszę jeszcze do tematu, że warto jest się ubezpieczyć i wtedy mamy po problemie możemy focić jak tylko chcemy i gdzie chcemy a w przypadku kiedy ktoś nam podprowadzi sprzęt zwraca nam go ubezpieczalnia
    Chyba raczej nie w Polsce...
    30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• kucza21
      Uzależniony
      • 2007
      • 518

W Uk konkretnie nie znalazłem ubezpieczalni konkretnie na sprzęt foto, gdzie nie gdzie można przy zakupie wziąć taki. Ja byłem w banku i dowiedziałem się, że potrzeba wziąć ubezpieczenie na dom które kosztuje 35F/m, wtedy nam pokrywa oczywiście wszystko w domu. Natomiast dodatkowe ubezpieczenie do tego ok 20 funtów jest na sprzęt którego używamy poza domem pytałem o wartość 2 tyś funtów ... Niby się opłaca niby nie. Ale jeżeli ma się takie obawy i przeszkadza to odczucie bojaźliwości to na pewno dobrze jest wziąć takie

Komentarz

• Stanwok

Zamieszczone przez kucza21
        W Uk konkretnie nie znalazłem ubezpieczalni konkretnie na sprzęt foto, gdzie nie gdzie można przy zakupie wziąć taki. Ja byłem w banku i dowiedziałem się, że potrzeba wziąć ubezpieczenie na dom które kosztuje 35F/m, wtedy nam pokrywa oczywiście wszystko w domu. Natomiast dodatkowe ubezpieczenie do tego ok 20 funtów jest na sprzęt którego używamy poza domem pytałem o wartość 2 tyś funtów ... Niby się opłaca niby nie. Ale jeżeli ma się takie obawy i przeszkadza to odczucie bojaźliwości to na pewno dobrze jest wziąć takie

Jeszcze z nich nie korzystalem ale mysle ze jak dojdzie do mnie 24-105 to ubezpiecze caly komplet...W sumie w UK jest od groma szelkiego rodzaju firm ubezpieczniowych...Google it.
        Zrobilem sobie wyliczenie na wartosc 1200 funtow, z polisa na cala UE i 30 dni na caly swiat wyszlo 7.14funta na miesiac....Nie tak zle jak na moj gust....
        Pozdrawiam

Komentarz

• kucza21
          Uzależniony
          • 2007
          • 518

Fanastycznie Dzięęęęki !! Za tego linka coś czego szukałem !!.. Narazie mam 400D więc tak się nie sram aż... Ale mimo wszystko wyjście wieczorem czasem staje się nerwowe, a mam zamiar sobie kupić w przyszłym roku sprzętu za około 2 500 funtów .. Więc takie ubezpieczenia na pewno się sprzyda!! .. Tym bardziej, że większość mojego budżetu w fotografię inwestuję i tak pomyślałem co by było skoro by mi np 2 lata ukradli
          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
          Ahhh i chciałem dodać, że w takim bądź razie w PL możecie też użyć takiego ubezpieczenia skoro jest na całą europe !!
          Ostatnio edytowany przez kucza21; 11320. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Jacek23
            Początki nałogu
            • 2004
            • 372

Tak, wczoraj czy przed wczoraj napadli goscia 35lat na gurczewskiej w warszawie pod okiem kamery, pobili i zabrali plecak, nie wiem czy foto ale mogl byc foto. Zlapali ich wprawdzie, bo dziwnie duzo policji w warszawie (teoretycznie) ale widac i kamery ich nie powstrzymuja.
            2-3 miesiace temu napadli kobitke w łazienkach w warszawie , zabrali nikona d80 i jakis kit, nie pobili bo mieli noz i sie przestraszyla wiec sie nie stawial, o ile mi wiadomo ich nie zlapali
            [email protected]
            https://www.facebook.com/Jacek23333

Komentarz

• jsemeniuk
              Coś już napisał
              • 2006
              • 60

A ja Wam powiem że razem z dawnym 20D kupiłem Taser Gun'a.
              Jednak od czasu śmierci Polaka na lotnisku w USA szczerze bałbym się go użyć.

Komentarz

• janmar
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 3468

Czy w Polsce można posiadac taser bez pozwolenia pozdrawiam.

Komentarz

• HuleLam
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1641

Zamieszczone przez jsemeniuk
                  A ja Wam powiem że razem z dawnym 20D kupiłem Taser Gun'a.
                  Jednak od czasu śmierci Polaka na lotnisku w USA szczerze bałbym się go użyć.
                  W Kanadzie. W dodatku myślę, że zastosowano na śp. Robercie Dizekańskim za dużą "dawkę" elektryczności (postrzelono Go 3 razy, powinien wystarczyć 1 raz by stłumić agresję).
                  Fotograf platoniczny

Komentarz

Pracuję...