Przebrnąłem przez cały wątek i będę oryginalny: jestem...listonoszem. Fotografią interesuję się i zajmuję się zawodowo kilkanascie lat; na slubach i komuniach zarabiam na sprzęt. Dorywcze hobby to wędkarstwo, ale ostatnio to tylko teoria /brak czasu/.
X
-
-
Witam. Ja od ponad 3 lat siedzę w Bournemouth w UK. Zajmuję się sprawdzaniem jakości raportów, które otrzymują klienci, branża IT. Fotografia przede wszystkim hobby, ale 'fuchy' też są regularnie.Komentarz
-
Witam... Widze, że sporo tutaj informatyków/programistów na forum. Bo ja jestem w trakcie tworzenia pracy mgr a raczej jej czesci praktycznej
Mogę liczyć na pomoc forumowiczów??? Z dziedzin takich jak :
- C# (FTP / MySQL obsluga tych 2)
- Javascript/jQuery + PHPv4 (AJAX uzywam Sajax)
- CSS
Mam nadzieję, że też będzie mnie stać na Lki
Po obronie we wrześniu
EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta
Komentarz
-
To moze odgrzeje temat, bo ciekawy
Jesli o mnie chodzi, to rozne rzeczy w zyciu robilem, robie i mam nadzieje robic nadal. Placilimi mi za bycie pomocnikiem elektryka, potem elektrykiem, kierowca w pewnej firmie budowlanej, potem chwile handlowalem trumnami (tak tak..), robilem baze danych "klientow" cmentarza, w serwisie rowerowym sie obracalem, zajmowalem sie takimi *******ami jak zaswiadczenia o niekaralnosci, KRS, zdarzalo sie przygotowywac jakies tam materialy reklamowe do druku, wykonywalem pomiary i daignozowalem nawierzchnie kolejowe w roznych miejscach naszego jakze dziwnego kraju, (teraz mniej oryginalna czesc) bywam łebmajstrem, chyba od 6 lat administruje niewielka osiedlowa siecia komputerowa (okolo 80 użyszkodników), administruje sobie serwerami roznymi.. no i narazie tyle :>
W temacie hobby tez sporo sie u mnie dzialo/dzieje.
Bylo: modelarstwo karton i plstik, przez chwile RC, gry bitewne, dawno dawno temu wedkarstwo.
Jest: zeglarstwo, raczej srodladowe, rower (nie tak czesto jakbym chcial), dosc intensywnie paintball i ostatnio offroad.
Tyle jesli o mnie chodzi8)
A zapomnialbym... zdjecia robic lubie
"Palacze, którzy zdadzą sobie sprawę ze swoich nawyków, mogą je zmienić lub zastępować palenie inną aktywnością oralną."- The Merck Manual- podrecznik diagnostyki i terapii.
0D, 10-400 f0.0 StereoIS TurboUSM i inne takie...Komentarz
-
Skoro temat odgrzany to może i ja naskrobię:
Absolwent wydziału Nauk Technicznych (mechanika i budowa maszyn). Na studiach byłem barmanem, w weekendy dorabiałem grając z zespołem muzę z ameryki południowej (Guantanamera, El Condor Pasa itd.). Od 6 lat pracuje jako mechaniczny konstruktor-technolog wojskowych generatorów prądotwórczych dla armii U.S., U.K.Komentarz
-
To i ja coś naskrobę o sobie, tym bardziej, że jestem niby nowy
Tak jak poprzednik - absolwent Mechanika i Budowa Maszyn, ale specjalność: Przetwórstwo Tworzyw Polimerowych. Aktualnie kończę doktorat z tematyki tworzyw, a dokładniej coś bardziej w stronę recyklingu.
Zaangażowany byłem do niedawna w 2 projekty europejskie z 6. programu ramowego.
Oprócz tego główny mój zarobek to serwis i wszelkie inne rzeczy związane z telefonami komórkowymi. Poza tym, jeszcze kilka pomniejszych rzeczy.
Bywa, że i na fotografii się coś człowiek wzbogaci nieco...
Trochę brakuje czasu na wszystkie rzeczy...EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
www.magaczewski.blogspot.com
www.fotogaleria.magaczewski.plKomentarz
-
A to też naskrobię coś
AGH elektronika - potem
kopalnia, knajpa, dtp, drukarnia
teraz digital signage - takie dziwne ale fajne
(tu jest to: www.abmedia.com.pl)
a tak w życiu to dwójka dzidziów w drodze - lądowanie w lutym
kiedy ja znajdę czas na zdjęcia...30D, 24-105 17-85 IS USM, 50/1.8, 70-200/4, 580EX II,
Manfrotto 055XproB+488RC2
Komentarz
-
student (prawo na UO), oprocz tego zawodowo sie opierniczam
wspolpracuje z lokalna gazeta, fotografuje koncerty, czasami pracuje dorywczo (niegdys m.in. w LIDLu)
hobby, oprocz fotorafii, to zabytkowe autka
no i pare innych pomniejszych
Canon 30D, Canon 7D, Tokina 28-70/2.8, Tokina 80-200/2.8, Canon 70-200/2.8L ISUSM, Canon 50/1.8, Canon 18-55/3.5-5.6 IS, Nissin Di866 Mk 2
moje zdjęcia na CB: koncertowe, portrety, nocneKomentarz
-
-
student dziennikarstwa i fotografii prasowej na UW (czyt. opieprzanie się)
oprócz fotografii interesuję się fantastyką, historią i podróżamiKomentarz
-
za mną:
Fototechnikum
obecnie:
Fotografia (ASP Gdańsk)
zarobkowo:
Specjalista sprzętowy/ Informatyk
)
po godzinach:
muzyka biernie i czynnie...czynnie - gitara, biernie - słucham pozostałości po Grunge (którego nie trawię) : takie tam Foo Fighters i inne...do tego dobra książka, dobre piwo, dobry film, jedzenie pizzy na przemian z pomarańczami, podróże do odległej Kanady i Korei i...moja dziewucha.
PS. focenie Nikonem
(sorry)
onedayone - jeden dzień-jedno zdjęcieKomentarz
-
To i ja coś dorzucę.
Najpierw technikum elektroniczne, potem studia inżynierskie (elektronika) potem mgr (telekomunikacja cyfrowa).
Obecnie pracuję przy alarmach (serwis i bieżące naprawy, programowanie tych cudów itd).
W wolnych chwilach górki, whisky (może ktoś tez lubi, chętnie wymienię doświadczenia), muzyka (rock, metal).trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".Komentarz
-
-
ale to znaczy że lubisz whiskey a nie whisky
a to jak tu już jestem .....
chemik z wykształcenia ... obecnie :
informatyk/administrator (unix) grafik (web,DTP itp.) fotograf (na potrzeby własne i do prasy), własna firma reklamowa znaczy prowadzona z żoną.
hobby: czytanie (fanatyk PRS505), film, informatyka, grafika, fotografia, bazgranie po powierzchniach płaskich (olejne, akryl, ołówek)Ostatnio edytowany przez Alde; 19710.
Komentarz
-
[QUOTE=Alde;555984]ale to znaczy że lubisz whiskey a nie whisky
no co prawda to prawda
ja tylko szkocką
Na zdrowie
trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".Komentarz
Komentarz