X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pn_
    Zablokowany
    • 2005
    • 857

Zamieszczone przez gawryl
    ale czekaj, o czym Ty gadasz?
    Znowu mylisz pojecia. Tam dyskutowalismy o madrosci, a teraz dyskutujemy o inteligencji i selekcji negatywnej. Sprzecznosci zadnej nie ma.

nawet pn_ pisze, ze ludzie z ,,wyzszym'' sa madrzejsi niz bez
    A w zyciu tak nie napisalem.

i wlasnie o to mi chodzi, by dosc abstrakcyjne problemy dac wlasnie im do rozwiazywania (...) bo oni sie przynajmniej solidnie zastanowia...
    To oni tak twierdza, a rzeczywistosc niestety skrzeczy. Jak ludziom pozostalym po selekcji negatywnej mozna dac cos do rozwiazywania? Jestem pewien, ze chocby rok sie solidnie zastanawiali, to i tak nic im z tego zastanawiania nie wyjdzie.

publikacje, na tytul doktora??? moze Cie cos boli?
    Bardzo, bardzo podziwiam ludzi zajmujacych sie nauka, a w szczegolnosci doktorow i profesorow z prawdziwego zdazenia, robiacych sensowne rzeczy.

Mowiac jednak o ludziach zajmujacych sie nauka mam na mysli te pare procent rodzynkow, a nie te masy plodzace nikomu niepotrzebny, zadrukowany papier.
    Ostatnio edytowany przez pn_; 2892.

Komentarz

• gawryl
      Uzależniony
      • 2004
      • 810

Zamieszczone przez pn_
      Mowiac jednak o ludziach zajmujacych sie nauka mam na mysli te pare procent rodzynkow, a nie te masy plodzace nikomu niepotrzebny, zadrukowany papier.
      acha - niech zgadne: Ci, ktorzy sie nie zajmuja ,,fizyka stosowana'' produkuja niepotrzebny papier?

ale rozmowa zboczyla z toru. ponoc watek jest o frekwencji...
      350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Komentarz

• pn_
        Zablokowany
        • 2005
        • 857

acha - niech zgadne: Ci, ktorzy sie nie zajmuja ,,fizyka stosowana'' produkuja niepotrzebny papier?
        Akurat ja jako fizyk z zamilowania teoretyczny, od zawsze uwazam, ze nie ma nic bardziej praktycznego niz dobra teoria. :-)

A niepotrzebny papier zadrukowuje 90 albo i wiecej procent wszelkiej masci pracownikow uczelni po selekcji negatywnej.

Komentarz

• gawryl
          Uzależniony
          • 2004
          • 810

Zamieszczone przez pn_
          Akurat ja jako fizyk z zamilowania teoretyczny, od zawsze uwazam, ze nie ma nic bardziej praktycznego niz dobra teoria. :-)

A niepotrzebny papier zadrukowuje 90 albo i wiecej procent wszelkiej masci pracownikow uczelni po selekcji negatywnej.
          nie chwyciles: chcialem Cie sprowokowac do zdefiniowania, co to jest niepotrzebny papier...

Komentarz

• pn_
            Zablokowany
            • 2005
            • 857

nie chwyciles: chcialem Cie sprowokowac do zdefiniowania, co to jest niepotrzebny papier...
            To jest to, co produkuje ponad 90% pracownikow uczelni.

Komentarz

• snowboarder
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1358

Jak widac tu swietnie, wyksztalceni fizycy maja niesamowity dar
              prowadzenia wylewnych dyskusji na temat znaczenia kazdego slowa uzytego
              przez dyskutanta. Powiedzialbym, ze to nawet zabawne o ile nie byloby
              tak beznadziejnie nudne i bez sensu

Komentarz

• muflon
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 6763

Popieram snowboardera. Zieeeew... ;-) a taki fajny flame był :-)
                zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• pn_
                  Zablokowany
                  • 2005
                  • 857

Zamieszczone przez snowboarder
                  Jak widac tu swietnie, wyksztalceni fizycy maja niesamowity dar
                  prowadzenia wylewnych dyskusji na temat znaczenia kazdego slowa uzytego
                  przez dyskutanta. Powiedzialbym, ze to nawet zabawne o ile nie byloby
                  tak beznadziejnie nudne i bez sensu
                  - w tym miejscu mialem sie zawstydzic, ale ten cholerny emotikon nadal nie dziala! Co jest?!? Koledzy, nie ma tu informatykow wsrod administratorow?!?

Komentarz

• gawryl
                    Uzależniony
                    • 2004
                    • 810

Zamieszczone przez pn_
                    To jest to, co produkuje ponad 90% pracownikow uczelni.
                    zabawne, na poczatku Tomek powiedzial, ze glupcow jest 99% w naszym spoleczenstwie... wybuchla awantura powstal sprzeciw a czym Ty sie teraz roznisz ? ze wyrazasz poglad na dosc wyselekcjonowana czesc spoleczenstwa? na asystentow? a moze tym, ze napisales (ponad) 90% (nieprecyzyjnie, ale: niech Ci bedzie) - czyli o jakies 9% mniej? hehhehe

cokolwiek uwazasz - mysle, ze pieprzysz - totalnie :/ ja na poparcie Tomka tezy o 99% latwiej znalazbym dowody, niz Ty na swoje (ponad) 90% akademickich ale Ty nie definiujesz pojecia niepotrzebny papier...

Komentarz

• snowboarder
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 1358

Zamieszczone przez kocis
                      A mądrość to umiejętność wykorzystywania szans, talentów, zdolności. To trafne wybory. To również umiejętność doświadczania skutków i świadome branie odpowiedzialności. Jak to się ma do dyplomu, doktoratu czy czegoś tam jeszcze. Dodam , że znam sporo ludzi, którzy niby to łapią się na medialną papkę (reklama, religia, polityka), ale robią swoje. I nie miałczą i nie zwalają winy na innych w razie niepowodzenia.
                      Juz samo napisanie takiej prostej skad inad rzeczy swiadczy o madrosci...
                      Chyle czola. Szkoda tylko, ze tyle madrych ludzi w Polsce, a co wybory,
                      to glupszy wybor... Dlaczego ci madrzy nie chca sie aktywnie zajac
                      poprawa kraju i tylko samych glupich widac w tv?

Komentarz

• gawryl
                        Uzależniony
                        • 2004
                        • 810

Zamieszczone przez snowboarder
                        Juz samo napisanie takiej prostej skad inad rzeczy swiadczy o madrosci...
                        Chyle czola. Szkoda tylko, ze tyle madrych ludzi w Polsce, a co wybory,
                        to glupszy wybor... Dlaczego ci madrzy nie chca sie aktywnie zajac
                        poprawa kraju i tylko samych glupich widac w tv?
                        ja az tak sie nie zachwycam nad ta definicja, bo pojawilo sie tam pytanie ,,jak to sie ma do wyksztalcenia'' co dyskwalifikuje wywod....

Mądrość w najbardziej minimalnym sensie to umiejętność podejmowania uzasadnionych decyzji, które w dłuższej perespektywie przynoszą pozytywne rezultaty. W innym ujęciu można powiedzieć, że mądrość to umiejętność praktycznego wykorzystywania posiadanej wiedzy. (http://pl.wikipedia.org/wiki/M%C4%85dro%C5%9B%C4%87)

a wiedze zdobywa sie w szkole (poza wybitnymi jednostkami - ale skoro uogolniamy, to o nich zapomnijmy) i niezlymwyznacznikiem wiedzy jest tytul naukowy.

Komentarz

• pn_
                          Zablokowany
                          • 2005
                          • 857

niezlym wyznacznikiem wiedzy jest tytul naukowy.
                          Byloby tak, gdyby gwarantowal okreslony poziom kryjacy sie za nim. Niestety duza ilosc miernot z tymi tytulami deprecjonuje go. Jest tez duza liczba wspanialych naukowcow, ktorzy po wielekroc zasluzyli na swoje tytuly naukowe, ale tych jest jednak dramatyczba mniejszosc i dlatego tytul naukowy nie jest wcale takim dobrym wyznacznikiem.

że mądrość to umiejętność praktycznego wykorzystywania posiadanej wiedzy.
                          Ja posiadam wiedze i umiem ja praktycznie zastosowac do naprawy roweru, jak mi szwankuje. :-) To jeszcze absolutnie nie czyni mnie madrym.

Komentarz

• Kubaman
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 4709

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                            A jakie to ma znaczenie? Dla szpanu?
                            Dla ćwiczenia własciwej postawy. Jesli słysze, że ktoś nie głosuje, bo nie ma na kogo, to tak jakbym słyszał dzieciaka - nie uczę się w szkole, bo nie ma fajnych przedmiotów. Postawa obywatelska - o to mi chodzi.
                            U nas nie głosuje się na ludzi, tylko na listy (w wyborach do Sejmu). Powinieneś to wiedzieć.
                            No i właśnie nie. Głosujesz na partie i na kandydata. Jeśli partia wejdzie do parlamentu, to ten twój głos wybierze pomiędzy kandydatami z jednej listy. A nawet jeśli nie wejdzie, to tym bardziej głosujesz "dla zasady" na konkretnego czlowieka. Nie mówiąc już o Senacie.
                            www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• pn_
                              Zablokowany
                              • 2005
                              • 857

Zamieszczone przez Kubaman
                              to tak jakbym słyszał dzieciaka - nie uczę się w szkole, bo nie ma fajnych przedmiotów.
                              Jak nie ma, to ja mu sie nie dziwie. Tez bym sie nie uczyl.

Widac nauczyciel d**a i nudziarz, i nie potrafi interesujaco nauczac.

Komentarz

• Kubaman
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 4709

Zamieszczone przez pn_
                                Jak nie ma, to ja mu sie nie dziwie. Tez bym sie nie uczyl.

Widac nauczyciel d**a i nudziarz, i nie potrafi interesujaco nauczac.

dobrze, że jak byłes młodszy myślałeś inaczej, bo by Cie tutaj teraz nie było ;-)
                                www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

Pracuję...