X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pn_
    Zablokowany
    • 2005
    • 857

Zamieszczone przez Kubaman

dobrze, że jak byłes młodszy myślałeś inaczej, bo by Cie tutaj teraz nie było ;-)
    Myslalem tak samo, tylko mialem dobrych i interesujacych nauczycieli.

A jak byli nieinteresujacy, to sie nie uczylem (byly takie przedmioty), ale jestem zdolny i dalem sobie rade.

Komentarz

• canis_lupus
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1252

Wracając do tematu - Byłem, głosowałem.
      Po pierwsze dlatego bo jest to moim obowiązkiem
      Po drugie zebym mógł później narzekać.
      Po trzecie zeby mi ktoś nie powiedział "nie głosowałeś - nie narzekaj"

PS. Siedziałem w Krakowie w komisii i frekwencja wyniosła ok 60% wiec nie wiem czemu ogólna jest taka niska. Moze Kraków jest jakiś wyjątkowy?
      "I love You Cię" Różyczko...
      Galeria ,
      Druga galeria,

Komentarz

• pn_
        Zablokowany
        • 2005
        • 857

Zamieszczone przez canis_lupus
        Po pierwsze dlatego bo jest to moim obowiązkiem
        Na szczescie tylko prawem. To sie nazywa wolnosc.

Po drugie zebym mógł później narzekać.
        Narzekac wolno kazdemu.

Po trzecie zeby mi ktoś nie powiedział "nie głosowałeś - nie narzekaj"
        A niech sobie mowi. Kogo to interesuje.

Siedziałem w Krakowie w komisii i frekwencja wyniosła ok 60% wiec nie wiem czemu ogólna jest taka niska. Moze Kraków jest jakiś wyjątkowy?
        Moze nie ma tam nic ciekawszego do robienia w niedziele?

Komentarz

• gawryl
          Uzależniony
          • 2004
          • 810

Zamieszczone przez Kubaman
          No i właśnie nie. Głosujesz na partie i na kandydata. Jeśli partia wejdzie do parlamentu, to ten twój głos wybierze pomiędzy kandydatami z jednej listy.
          co Ty wygadujesz??? nie znasz ordynacji? chcialbym, aby tak bylo, ale tak nie jest ! sprawdz prosze !
          350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Komentarz

• kocis
            Początki nałogu
            • 2005
            • 472

Zamieszczone przez gawryl
            Mądrość w najbardziej minimalnym sensie to umiejętność podejmowania uzasadnionych decyzji, które w dłuższej perespektywie przynoszą pozytywne rezultaty. W innym ujęciu można powiedzieć, że mądrość to umiejętność praktycznego wykorzystywania posiadanej wiedzy. (http://pl.wikipedia.org/wiki/M%C4%85dro%C5%9B%C4%87)

a wiedze zdobywa sie w szkole (poza wybitnymi jednostkami - ale skoro uogolniamy, to o nich zapomnijmy) i niezlymwyznacznikiem wiedzy jest tytul naukowy.
            Ja pi.....ę . Wikipedia wyznacznikiem co jest co!
            Wymiękam.
            300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EX

Komentarz

• GoTo
              Bywalec
              • 2005
              • 163

co Ty wygadujesz??? nie znasz ordynacji? chcialbym, aby tak bylo, ale tak nie jest ! sprawdz prosze !
              To Ty sobie sprawdź - art. 167 ust. 1 ordynacji.

Komentarz

• Kubaman
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 4709

gawryl, no wiesz, nie będę dawał za to głowy. MOże sie mylę, ale taka jest własnie moja wiedza.
                www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• JasiuPstryk
                  Dopiero zaczyna
                  • 2005
                  • 27

Nie chcę się wymądrzać...w tym wątku pisze parę osób i się nie mogą dogadać...jak to przełożyć na 38 mln???
                  Mam aparat....

Komentarz

• gawryl
                    Uzależniony
                    • 2004
                    • 810

Zamieszczone przez kocis
                    Ja pi.....ę . Wikipedia wyznacznikiem co jest co!
                    Wymiękam.
                    wymiekaj sobie jak chcesz. gowno mnie to obchodzi. a moze mam przyjac Twoje zdanie za ,,wyznacznik co jest co'' ?

wlasnie takia ,,definicje'' madrosci akceptuje, wiec dlatego zacytowalem fragment z wikipedii (gdzie bylo to zgrabnie ujete). a jak cos cytuje, to podaje zrodlo. i nie twierdze, ze wikipedia to wyrocznia - ale tutaj sie zgadzam... wiec nie wymiekaj, nie musisz.

w odroznieniu od kolegi pn_ umiem podac o co mi chodzi, sprecyzowac pojecia o ktorych mowie. wytluscilem takze fragment ,,wiedza'' wystepujacy w tej definicji, zeby zaprezentowac powiazanie wyksztalcenia i madrosci, co w wypowiedzi kocis-a bylo postawione jako pytanie (,,Jak to się ma do dyplomu, doktoratu czy czegoś tam jeszcze.'')

Komentarz

• pn_
                      Zablokowany
                      • 2005
                      • 857

w odroznieniu od kolegi pn_ umiem podac o co mi chodzi
                      Nie rozumiem o co Ci chodzi. :-)

Przeciez napisalem Ci wyraznie, ze wyksztalcenie i inteligencja to co innego niz madrosc, i czlowiek wyksztalcony niekoniecznie musi byc madry, a niewyksztalcony moze byc madry.

Gdzie wiec nie umiem niby podac o co mi chodzi?!?

Komentarz

• gawryl
                        Uzależniony
                        • 2004
                        • 810

Zamieszczone przez pn_
                        Nie rozumiem o co Ci chodzi. :-)

Przeciez napisalem Ci wyraznie, ze wyksztalcenie i inteligencja to co innego niz madrosc, i czlowiek wyksztalcony niekoniecznie musi byc madry, a niewyksztalcony moze byc madry.
                        alez to madrze powiedziales. teraz juz bede pamietac, obiecuje
                        Zamieszczone przez pn_
                        Gdzie wiec nie umiem niby podac o co mi chodzi?!?
                        nie klej glupa, #82 i #86

Komentarz

• Tomasz Golinski
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 8623

Ustosunkuję się zbiorowo do tej dyskusji (troche mnie nie było )
                          1. Mam bardzo mało toleracji dla durni (odpowiedz na uwage Kocisa)
                          2. Korelacja miedzy wykształceniem a inteligencja czy mądrością jest niewątpliwie dodatnia, ale nie jest to 1
                          3. Mogę łatwo uwierzyć, że na uczelniach zostają osoby przeciętne, a w Białymstoku sytuacja wygląda trochę inaczej, bo najlepsi kończący studia, zazwyczaj byliby przeciętni w Warszawie Sam Gawryl to wie, patrząc na ostatnie propozycje zatrudnień w jego Instytucie.
                          4. Każdy człowiek posiadający rozum, powinien wierzyć w jego siłę i uznawać wyniki własnych przemyśleń za lepsze niż cudze.
                          5. Ordynacja wymaga głosowania po pierwsze na listę, dopiero po drugie na kandydata. Zgoda z Kubamanem, ale jest to źródłem właśnie partyjniactwa. Głosuje na kogoś na liście i dzięki mojemu głosowi wchodzi ktoś zupełnie inny, uznawany przeze mnie za drania. Ponadto zazwyczaj olbrzymią większość głosów dostają dwa pierwsze miejsca na liście i one zapewniają miejsca innym kandydatom, którzy zdobywają często szczątkową ilość głosów.
                          30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                          Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• pn_
                            Zablokowany
                            • 2005
                            • 857

alez to madrze powiedziales.
                            O, dziekuje, dziekuje :-)

nie klej glupa
                            ?!?

Komentarz

• darpla
                              Bywalec
                              • 2004
                              • 184

Narzekanie Polaków na Polskę pogarsza naszą sytuację, bo zazwyczaj ten kto narzeka najbardziej TRACI.

Demokracja przyszła i z niej już nie wyjdziemy, więc należy się z tym pogodzić i żyć w świadomości dzisiejszych czasów.

Należy pamiętać, że każdy Polak jest odpowiedzialny za Polskę.

Bo jakby każdy tylko narzekał i był nieuczciwy wobec innych to nasz kraj zamieniłby się w gorączkę przygnębienia.
                              Na szczęście więcej jest ludzi dobrych jak złych.
                              Od nas wszsytkich zależy jaka będzie nasza Polska, nasza ojczyzna, bo my ją TWORZYMY.

WEdług mnie powinniśmy być dla siebie lepsi, uczciwsi i wierniejsi POLSCE.

Pamiętajmy, że POLSKA to MY !!!
                              Ostatnio edytowany przez darpla; 791.
                              http://darcreation.w.interia.pl

EOS 300D, EFS 18-55mm, EF 75-300 mm

Komentarz

• Kubaman
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 4709

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                                5. Ordynacja wymaga głosowania po pierwsze na listę, dopiero po drugie na kandydata. Zgoda z Kubamanem, ale jest to źródłem właśnie partyjniactwa. Głosuje na kogoś na liście i dzięki mojemu głosowi wchodzi ktoś zupełnie inny, uznawany przeze mnie za drania. Ponadto zazwyczaj olbrzymią większość głosów dostają dwa pierwsze miejsca na liście i one zapewniają miejsca innym kandydatom, którzy zdobywają często szczątkową ilość głosów.
                                No Tomek, mamy koalicję
                                Zgadzam się zupełnie, że system nie jest dobry, dlatego popieram PO z jej propozycją okręgów jednomandatowych. Wtedy niezadowoleni będa mieli wybór, a leniuchy nie będą mieli wymówek.
                                www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

Pracuję...