Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DoMiNiQuE
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 3548

Zamieszczone przez lukasz8402
    już niejedna "benzyna" została w tyle...
    Ale konkretnie. Matiz, Ticko, Cincuecento?

Komentarz

• Krzychu
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 3611

nie ma jak golf II 1.6TD :-) z 1986r :-) już niejedna "benzyna" została w tyle...
      Autobus miejski ? Nie, to są diesle... Nie mam pomysłu co to za benzyna mogła być
      Pozdrowienia,
      KZ
      KZ Aviation Photography

Komentarz

• sniper88
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1156

Zamieszczone przez Krzychu
        Autobus miejski ? Nie, to są diesle... Nie mam pomysłu co to za benzyna mogła być
        jak to co? Syrenka, Wartsburg, trabant, żuk, nyska
        WWW | 500px | IG
        Semper in altum

Komentarz

• iktorn92
          Uzależniony
          • 2007
          • 605

jak to co? Syrenka, Wartsburg, trabant, żuk, nyska
          No i kaszlak...
          Flickr
          Portfolio Ślubne

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18766

A może chodziło o stacje benzynowe ??
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

• darpla
              Bywalec
              • 2004
              • 184

Skoda Felicja 1.3 MPI
              http://darcreation.w.interia.pl

EOS 300D, EFS 18-55mm, EF 75-300 mm

Komentarz

• lukasz8402
                Coś już napisał
                • 2007
                • 81

ok niech wam będzie :-). tak czy nie to jestem za dieslem - świec nie trzeba wyminiać, przewodów wysokiego napięcia, cewek i innych pierdoł od elektryki silnika... ekonomiczne i fajnie to chodzi. w nowszych już jest więcej nawpychane ale i tak prostsza budowa niż benzyny. A po założeniu gazu do benzyny dodatkowe użeranie się z instalacją gazową bo zawsze albo se "kichnie" albo przerywa (no chyba że seqent to już ok)
                40D+50D+T17-50/2.8+50/1.4+70-200/4+580ex II+580ex

Komentarz

• DoMiNiQuE
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 3548

ekonomiczne i fajnie to chodzi.
                  Noo fajnie Szkoda, ze wiekszosc tego typu dizli chodzi mniej wiecej tak http://pl.youtube.com/watch?v=5qXU5Skysu0
                  Zreszta nowe smordy podobnie kopca jak im sie depnie.

A po założeniu gazu do benzyny dodatkowe użeranie się z instalacją gazową bo zawsze albo se "kichnie" albo przerywa
                  Kurde, mam juz drugie auto z LPG i jakos nie zaobserwowalem tych objawow, o ktorych piszesz.

Komentarz

• 1czarek1
                    Coś już napisał
                    • 2006
                    • 67

nie ma jak golf II 1.6TD :-) z 1986r :-) już niejedna "benzyna" została w tyle...
                    Dla przykładu http://video.interia.pl/obejrzyj,fil...TD_SB_1%2C7bar to autko setkę robi koło 7 s a sa i takie co koło 6 , sam mam pasata z tym silnikiem i wiem co potrafi.
                    Jeszcze jeden golf http://pl.youtube.com/watch?v=3AHriC...elated&search= i jeszcze http://pl.youtube.com/watch?v=2p9skP...016td%20diesel
                    Ostatnio edytowany przez 1czarek1; 8465.
                    2x EOS R3,

Komentarz

• Kolekcjoner
                      Obertroll
                      • 2006
                      • 18766

ok niech wam będzie :-). tak czy nie to jestem za dieslem - świec nie trzeba wyminiać, przewodów wysokiego napięcia, cewek i innych pierdoł od elektryki silnika... ekonomiczne i fajnie to chodzi. w nowszych już jest więcej nawpychane ale i tak prostsza budowa niż benzyny. A po założeniu gazu do benzyny dodatkowe użeranie się z instalacją gazową bo zawsze albo se "kichnie" albo przerywa (no chyba że seqent to już ok)
                      Opowiadasz jakieś banialuki z tym gazem. Mam cztery samochody wszystkie zagazowane i nic takiego mi się nie dzieje - we wszystkich jest najzwyklejsza instalacja gazowa. Natomiast jak widzę czasem jakie męczarnie przechodzą moi znajomi z dieslami zimą to - dziękuję postoję . A zima u nas Panie to pół roku - jak nic .
                      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                      Kapitan Wagner

Komentarz

• DoMiNiQuE
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 3548

Zamieszczone przez 1czarek1
                        Dla przykładu http://video.interia.pl/obejrzyj,fil...TD_SB_1%2C7bar to autko setkę robi koło 7 s a sa i takie co koło 6 , sam mam pasata z tym silnikiem i wiem co potrafi.
                        Jeszcze jeden golf http://pl.youtube.com/watch?v=3AHriC...elated&search= i jeszcze http://pl.youtube.com/watch?v=2p9skP...016td%20diesel
                        Zapomniales tylko dodac, ze wszystkie te dizle sa dlubane i zostawiaja kleby dymu jak ten golfik z linka, ktorego podalem. Fabrycznie ten dizelek moze miec setke po ok 12 sek, lecz trzeba wziasc poprawke na to, ze po dwudziestu paru latach i milionie kilometrow polowa koni z tych dizelkow juz sie rozbiegla gdzies po polach

Zreszta na szczescie dizlomania sie skonczy w europie za pare lat Wejda oplaty, wyzsze akcyzy.
                        W Finlandii juz w tej chwili nie oplaca sie jezdzic dizlem, oplaty za ten rodzaj silnika zabijaja. Poza tym, co oni by z nimi zima zrobili?

Komentarz

• 1czarek1
                          Coś już napisał
                          • 2006
                          • 67

Mój passat ma 20 lat ale pzrebig tylko 210 000 i raczej jeszce ma wszystkie konie znam też auto co ma ponad 500 000 i nie widać utraty mocy
                          2x EOS R3,

Komentarz

• lukasz8402
                            Coś już napisał
                            • 2007
                            • 81

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
                            Zapomniales tylko dodac, ze wszystkie te dizle sa dlubane i zostawiaja kleby dymu jak ten golfik z linka, ktorego podalem. Fabrycznie ten dizelek moze miec setke po ok 12 sek, lecz trzeba wziasc poprawke na to, ze po dwudziestu paru latach i milionie kilometrow polowa koni z tych dizelkow juz sie rozbiegla gdzies po polach

Zreszta na szczescie dizlomania sie skonczy w europie za pare lat Wejda oplaty, wyzsze akcyzy.
                            W Finlandii juz w tej chwili nie oplaca sie jezdzic dizlem, oplaty za ten rodzaj silnika zabijaja. Poza tym, co oni by z nimi zima zrobili?

heh heh he.... połowa koni... tylko że te silniki (szczególnie VW) robia po 500 000tyś km bez remontu :-) a kleby dymu to może zostają ale przy tych "podkręconych" na dawce... ja ci też mogę nakręcić filmik jak silnik bezynowy dymi (wyrąbany). jak kto ma vw z silnikiem diesla 1.6td to wie o czym mówie a silniczki 1.9tdi to wymiatają równo :-)

1czarek1 wcale bym się nie zdziwił jakby licznik szedł 2 raz. :-)

diesel jak i bendzyna mają swoje zalety i wady - jeden woli taki silnik a drugi taki. ja napisalem dlaczego wybralem diesla i jestem pewny ze nastepne auto tez bedzie mialo tego typu silnik.
                            Ostatnio edytowany przez lukasz8402; 10601.
                            40D+50D+T17-50/2.8+50/1.4+70-200/4+580ex II+580ex

Komentarz

• scooter
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 856

a kupiłbym dużą benzynę jakbym miał furmankę pieniędzy w innym przypadku tylko diesla

Komentarz

• tomasek
                                Bywalec
                                • 2007
                                • 169

Kupujac nowe auto niestety za diesle duuuzo wiecej trzeba zaplacic. Koszty przegladow tez sa sporo wieksze....

A "moje" 1.4 16V benzyna we fiaciku pali koło 6 na trasie jadac dynamicznie ;-)
                                Bodajze KvM pisal wczesniej ze tez ma fiata 1.4 i tez kolo tego pali ;-)

Co do starych dizelkow: 1,9 we fiacie uno robi miazge ;]
                                5D mk2 | 7D mk2 | S20/1.8 | C35/2 IS | C100/2.8L IS | C24-70/2.8L II | C70-200/2.8L | 580II

Komentarz

Pracuję...