Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • miklo
    Uzależniony
    • 2006
    • 681

Zamieszczone przez tomalxx
    Scooter, gdzie słyszałeś, że VW odchodzi od pompowtryskiwaczy? Wydaje mi si, że wszystkie aktualne "topowe" diesle grupy VW/Audi: 2,0 TDI 16V i 3,0 TDI V6 są właśnie na pompowtryskiwaczach i są dość udanymi konstrukcjami (u mnie w firmie takie latają i nikt się nie skarży).
    Już jakiś czas temu Audi zaczęło prace nad CommonRail. Po prostu TDI są niekulturalne, głośne i wibrujące zanadto do klasy Audi.

Komentarz

• popi
      Początki nałogu
      • 2007
      • 390

toyota avensis d4d 180
      sigpic

Komentarz

• Zigi
        Uzależniony
        • 2005
        • 532

Już do zeszłego roku (jakoś wcześniej zapomniałem o zmianie napisać ) zamiast cienkim rozbijam sie Asterką II 2.0 DTI (100KM).
        Może rakietą nie jest (bo do setki ma 11,2s) ale na trasę bardzo przyjemne autko (VI: 60-100: 9,7s i na V 80-120:13s). I to przy spalaniu w okolicach średnim 5,8ON.
        Ostatnio edytowany przez Zigi; 2545.
        40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
        Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Komentarz

• miklo
          Uzależniony
          • 2006
          • 681

Zamieszczone przez Zigi
          na trasę bardzo przyjemne autko (60-100: 9,7s 80-120:13s).
          Te czasy skłaniają do nauki zdrowasiek ;-)

Komentarz

• Niedzwiedz
            Uzależniony
            • 2004
            • 578

czym aktualnie jadę ?
            a. autobusem
            b. tramwajem
            c. CZOSNKIEM
            www.mariuszspruch.pl - fotografie ślubne
            www.mariuszspruch.blogspot.com - fotoblog

Komentarz

• Zigi
              Uzależniony
              • 2005
              • 532

Zamieszczone przez miklo
              Te czasy skłaniają do nauki zdrowasiek ;-)
              Zapomniałem dopisać iż to na IV i V.
              Tak jak pisałem rakietą nie jest ale acz w porównaniu np do benzynowych silników wypada (tabelka na dole strony) całkiem nieźle jak na autko tej klasy.
              Tabelka pięknie ilustruje jaki wpływ ma wielkość i waga autek na ich osiągi...
              Ostatnio edytowany przez Zigi; 2545.
              40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...

Komentarz

• miklo
                Uzależniony
                • 2006
                • 681

Nie chcę tu rozkręcać dysputy w bok, ale nie ważne, na jakim biegu. Ważne ile czasu się rozpędza. W trasie manewr wyprzedzania może być poprzedzony redukcją. To żaden problem. Gorzej, jeśli pomimo wszystko wyprzedzanie zbyt długo trwa

Komentarz

• robgr85
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1719

Zamieszczone przez Niedzwiedz
                  czym aktualnie jadę ?
                  a. autobusem
                  b. tramwajem
                  c. CZOSNKIEM
                  lol

Nie chcę tu rozkręcać dysputy w bok, ale nie ważne, na jakim biegu. Ważne ile czasu się rozpędza. W trasie manewr wyprzedzania może być poprzedzony redukcją. To żaden problem. Gorzej, jeśli pomimo wszystko wyprzedzanie zbyt długo trwa
                  jeśli już mówimy o wyprzedzaniu to baaardzo często jest on wykonywany nie tak jak trzeba. o co chodzi? generalnie im mniej czasu na przeciwnym pasie tym bezpieczniej - a tu często jadąc jako pasażer musiałem znosic akcje typu siedzenie komuś na ogonie, potem redukcja, zjazd na drugi pas i gaz do dechy. Ludzie zostawcie sobie odstęp 50-70m od wyprzedzanego, i jak chcecie wyprzedzać to redukcja - gaz do dechy a jak już jesteście kilka metrów za wyprzedzanym i nie ma przeciwskazań to jazda na drugi pas - wyprzedzanie.

wracając do tematu - moje auto to golf mk2, 1.6 benzyna, bez wiejskiego tuningu tak czesto spotykanego w tych autach :P
                  Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• Pitek
                    Coś już napisał
                    • 2007
                    • 68

ja się "rozbijam" Fordem Focusem II sedan 1,6 Ti-VCT z 2005 ale ostatnio "choruję" na nowe Mondeo:grin:
                    Canon EOS 70D, Canon 100-400 L mk2, Canon 100, Tamron 17-50 1:2,8IF LD XR Di II Aspherical, Manfrotto 190 X PROB + 804 RC2

Komentarz

• Canon 350D
                      • 2007
                      • 10

Nissan Primera 1.9 cdi

Komentarz

• DoMiNiQuE
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 3548

Zamieszczone przez Zigi
                        Zapomniałem dopisać iż to na IV i V.
                        Z tym przyspieszeniem na IV i V biegu to typowy argument dizlarza Skrzyni biegow nie mam czy co? Wtedy moze ta elastycznosc mialaby jakies wieksze znaczenie. Nie che rozkrecac kolejnego w mojej karierze flejma pod tytulem dizel vs. benzyna (z dopiskiem "dizel to zlo" ) - to tylko takie moje przemyslenia

Komentarz

• Zigi
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 532

E tam typowy - te podałem bo do takich mam dostęp.
                          Ale weź pod uwagę, iż diesel też ma skrzynkę i nie problem zejść niżej. Tylko trzeba patrzeć na dieselki 100KM i więcej a nie furki które się ledwie toczą. A i z ręką na sercu napisz czy przed każdym wyprzedzaniem redukujesz do 3? Jeśli tak to o tym źle pogadamy na stacji benzynowej gdy kolega sobie tak parę razy pociągnie do wyższych obrotów.

Komentarz

• DoMiNiQuE
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 3548

Zamieszczone przez Zigi
                            A i z ręką na sercu napisz czy przed każdym wyprzedzaniem redukujesz do 3? Jeśli tak to o tym źle pogadamy na stacji benzynowej gdy kolega sobie tak parę razy pociągnie do wyższych obrotów.
                            To bylo ponizej pasa. Nie rozmawiam z Toba

P.S.
                            Ostatnio na trasie Gdynia-Ostrow (400km) wciagnal mi srednio 13l/100 (z tym, ze ja mam kuchenke gazowa )

Komentarz

• firley
                              Bywalec
                              • 2006
                              • 135

Zamieszczone przez Canon 350D
                              Nissan Primera 1.9 cdi
                              mmmm miałem 2.0GT cud miód malina kocham primerkę, który mark?

Teraz muszę się poruszać Yarisem '02 :P
                              Ostatnio edytowany przez firley; 4591.
                              Problemem fotoamatora jest to, że nie ma on powodów do robienia zdjęć...

Komentarz

• scooter
                                Uzależniony
                                • 2005
                                • 856

z tym tdci w grupie vw to czytałem w Autoświecie, jakieś 2-3 miesiące temu .... Wprowadzają chyba w którymś modelu Audi właśnie ...

Komentarz

Pracuję...