Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
-
Już do zeszłego roku (jakoś wcześniej zapomniałem o zmianie napisać
) zamiast cienkim rozbijam sie Asterką II 2.0 DTI (100KM).
Może rakietą nie jest (bo do setki ma 11,2s) ale na trasę bardzo przyjemne autko (VI: 60-100: 9,7s i na V 80-120:13s). I to przy spalaniu w okolicach średnim 5,8ON.Ostatnio edytowany przez Zigi; 2545.40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszamKomentarz
-
Komentarz
-
czym aktualnie jadę ?
a. autobusem
b. tramwajem
c. CZOSNKIEMKomentarz
-
Zapomniałem dopisać iż to na IV i V.
Tak jak pisałem rakietą nie jest ale acz w porównaniu np do benzynowych silników wypada (tabelka na dole strony) całkiem nieźle jak na autko tej klasy.
Tabelka pięknie ilustruje jaki wpływ ma wielkość i waga autek na ich osiągi...Ostatnio edytowany przez Zigi; 2545.40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
-
Nie chcę tu rozkręcać dysputy w bok, ale nie ważne, na jakim biegu. Ważne ile czasu się rozpędza. W trasie manewr wyprzedzania może być poprzedzony redukcją. To żaden problem. Gorzej, jeśli pomimo wszystko wyprzedzanie zbyt długo trwa
Komentarz
-
lol
jeśli już mówimy o wyprzedzaniu to baaardzo często jest on wykonywany nie tak jak trzeba. o co chodzi? generalnie im mniej czasu na przeciwnym pasie tym bezpieczniej - a tu często jadąc jako pasażer musiałem znosic akcje typu siedzenie komuś na ogonie, potem redukcja, zjazd na drugi pas i gaz do dechy. Ludzie zostawcie sobie odstęp 50-70m od wyprzedzanego, i jak chcecie wyprzedzać to redukcja - gaz do dechy a jak już jesteście kilka metrów za wyprzedzanym i nie ma przeciwskazań to jazda na drugi pas - wyprzedzanie.Nie chcę tu rozkręcać dysputy w bok, ale nie ważne, na jakim biegu. Ważne ile czasu się rozpędza. W trasie manewr wyprzedzania może być poprzedzony redukcją. To żaden problem. Gorzej, jeśli pomimo wszystko wyprzedzanie zbyt długo trwa
wracając do tematu - moje auto to golf mk2, 1.6 benzyna, bez wiejskiego tuningu tak czesto spotykanego w tych autach :PLoty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...Komentarz
-
ja się "rozbijam" Fordem Focusem II sedan 1,6 Ti-VCT z 2005 ale ostatnio "choruję"
na nowe Mondeo:grin:
Canon EOS 70D, Canon 100-400 L mk2, Canon 100, Tamron 17-50 1:2,8IF LD XR Di II Aspherical, Manfrotto 190 X PROB + 804 RC2Komentarz
-
-
Z tym przyspieszeniem na IV i V biegu to typowy argument dizlarza
Skrzyni biegow nie mam czy co? Wtedy moze ta elastycznosc mialaby jakies wieksze znaczenie. Nie che rozkrecac kolejnego w mojej karierze flejma pod tytulem dizel vs. benzyna (z dopiskiem "dizel to zlo"
) - to tylko takie moje przemyslenia
Komentarz
-
E tam typowy
- te podałem bo do takich mam dostęp.
Ale weź pod uwagę, iż diesel też ma skrzynkę i nie problem zejść niżej. Tylko trzeba patrzeć na dieselki 100KM i więcej a nie furki które się ledwie toczą. A i z ręką na sercu napisz czy przed każdym wyprzedzaniem redukujesz do 3? Jeśli tak to o tym źle pogadamy na stacji benzynowej gdy kolega sobie tak parę razy pociągnie do wyższych obrotów.40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
-
To bylo ponizej pasa. Nie rozmawiam z Toba
P.S.
Ostatnio na trasie Gdynia-Ostrow (400km) wciagnal mi srednio 13l/100
(z tym, ze ja mam kuchenke gazowa
)
Komentarz
-
-
z tym tdci w grupie vw to czytałem w Autoświecie, jakieś 2-3 miesiące temu .... Wprowadzają chyba w którymś modelu Audi właśnie ...Komentarz
Komentarz