X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • muflon
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 6763

Zamieszczone przez ibsen
    Mnie za komuny uczyli różnych dziwnych rzeczy: od stolic państw afrykańskich poczynając, przez jakieś aktynowce, mejozy, grupy bonitacyjne gleby i równania z trzema niewiadomymi na uproszczonym przebiegu bitwy pod Hohenlinden zakończywszy…
    Wiesz co? Mnie wlasnie to, ze potrafie sie znalezc w kazdej sytuacji, ze wiem co jest stolica Chile, ze wiem czym sie rozni U235 od 238, ze potrafie (no dobra, jak troche pomysle ;-)) calkowac srednio-proste funkcje... itp - to mnie wlasnie napawa straszna duma z bycia Polakiem i daje mi wrecz poczucie wyzszosci w stosunku do "tambylcow" - i czesto wrecz nie moge sie powstrzymac, zeby tej wyzszosci nie zaznaczyc :-P (Jak to, to wy tego nie wiecie?? To tego sie tutaj nie uczy w szkole? Phi....)

A listy do Bravo tez mi sie tylko kojarza z kaszanka ;-) Potega Internetu ;-)

Powazniej mowiac: ja mam o tyle dobrze, ze ja sie czuje dobrze tam gdzie jest dobrze ;-) i nad wszelkie patriotyzmy przedkladam zapewnienie sobie i rodzinie godnego zycia (co zreszta wcale sie nie kloci z w/w duma z bycia Polakiem).

Gorzej z zona (patrz wyzej :-P) - ale poki co jednak rachunek zyskow i strat wychodzi na plus.
    zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• AGO
      Początki nałogu
      • 2005
      • 351

jak widac jest tak:
      - za granica sa zadowoleni tylko (lacznie ze mna), ciezej socjalnie ale stabilnie dla wszystkich
      - w PL jak golisz dobrze to jest OK jak noga sie powinie to ladujesz na twarz i co 2-gi chce stad uciekac

a tak abstrachujac jakbym wrocil to moze mnie w TV pokaza ?!? jeden przyjazd na ponad 300 000 wyjazdow to cos w tym musi byc ostatnio widzialem jak polski plywak nie chcial przyjac innego obywatelstwa + super kasy i woli byc szarym, ale polskim, obywatelem ... dziwne ale tacy jestesmy POLACY ... aha dostal Bartosza (nagroda za patriotyzm)

Komentarz

• emisiaczek
        Uzależniony
        • 2005
        • 548

Widziales jak sie zachowywal gdy to mowil, jakby mial sie poplakac, pewnie zona mu juz nie daje , slowa o patriotyzmie do nikogo nie trafily a kazdy bedzie miec go po cichu za frajera i tylko przed kamerami poklepia go po ramieniu. Jego wybor.

Komentarz

• Jac
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 4813

Ludzie uciekaja z polski az milo.. tylko sie nie mowi ile wraca z niczym i sa jeszcze bardziej wkur****, american dream to bajka zdarza sie raz na jakis czas... ja zostaje ... bez wzgledu na to jak zle by w pl nie bylo... a zwiedizlem troche, i za granica tez pracowalem kiedys.. i fajnie bylo... ale chleba polskiego mi brakowalo bardziej niz kasy ;-)
          Instagram

Komentarz

• AGO
            Początki nałogu
            • 2005
            • 351

Jac: pieczywo + wedliny ... mniami
            w EU jest katastrofa kulinarna, do kazdego produktu chemia + chemia + chemia, a jak nie smakuje to chemia ... i na dodatek chca narzucic taki system 'normujac' przepisy EU.
            Ostatnio znalazlem kielbase w DE z 70% miesa ... smacznego

Komentarz

• Kamila
              Coś już napisał
              • 2004
              • 74

Eeeee z jedzieniem nie jest tak zle. Jest kilka polskich sklepow w Berlinie, a jak tego malo to mozna w weekend wyskoczyc po chleb, benzyne i fajki
              www.kamilaszczesniak.com

Komentarz

• AGO
                Początki nałogu
                • 2005
                • 351

rzucilem palenie
                co do PL sklepow to sa i fakt, ale mnie meczy takie rozdarcie czesciowo tu a czesciowo tam
                Albo sie zniemczac albo polszczyc

Komentarz

• ibsen

Zamieszczone przez muflon
                  Wiesz co? Mnie wlasnie to, ze potrafie sie znalezc w kazdej sytuacji, ze wiem co jest stolica Chile, ze wiem czym sie rozni U235 od 238, ze potrafie (no dobra, jak troche pomysle ;-)) calkowac srednio-proste funkcje... itp - to mnie wlasnie napawa straszna duma z bycia Polakiem i daje mi wrecz poczucie wyzszosci w stosunku do "tambylcow" - i czesto wrecz nie moge sie powstrzymac, zeby tej wyzszosci nie zaznaczyc :-P........
                  Hmmmm U235 i U238? A mówisz o izotopach aktywnych czy o niemieckich łodziach podwodnych? .
                  Co do całej wypowiedzi... zgadzam się, podpisuję się obiema lewymi rękami... Jasne że moje dobro, dobro moich bliskich i mojej psychiki to priorytet. Że to pewne jak dwa a dwa jest cztery... Ja tylko nie rozumiem dlaczego do cholerki jasnej dorabiać do swych decyzji jakąś filozofię. Jadę bo muszę, bo tutaj nie znalazłem satysfakcjonującej mnie pracy lub jadę bo chcę, gdyż czuję się obywatelem świata jestem ciekaw innych kultur itp. Dlaczego od razu wieszać psy na wszystkim co polskie? Obserwując to co się tutaj dzieje ja zaczynam się obawiać o to czy jestem normalny, bo nie chcę wyjeżdżać... a to jakieś takie passe jest a zdecydowanie nie trendy... Bo trendy jest wyjechać, bo ten kraj to bagno bez perspektyw, Burakenlandia rządzona przez BurakenLordów. Nie ma tutaj pieniędzy, nie ma normalności i wogóle życie tutaj boli... A ja wam powiadam... Dla przeciętnego Pakistańczyka Polska to raj! :-D

Komentarz

• Kamila
                    Coś już napisał
                    • 2004
                    • 74

A ja w ogole nie pale
                    Zreszta zrobisz jak bedziesz uwazal, ja juz dawno postanowilam i nie zaluje.
                    www.kamilaszczesniak.com

Komentarz

• emisiaczek
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 548

Hehe kielbasa 70%

Zeby bylo smiesznie to mysl dalej, ze tu jest lepiej, kazdy producent oszczedza i jesli jest 70% to cud nad wisla, a moze przypominasz sobie kielbase constaru , chemia? zakazany w usa benzosean sodu pakuja u nas do wsztystkiego co sie da.

Komentarz

• kami74
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1492

He mam jakieś dziwne przeczucie, że ten temat sooner or later wyląduje w Pralni.
                        5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
                        MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• AGO
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 351

Zamieszczone przez Kamila
                          A ja w ogole nie pale
                          Zreszta zrobisz jak bedziesz uwazal, ja juz dawno postanowilam i nie zaluje.
                          ile czasu mieszkasz w DE i maz krajowy, znaczy PL-owy ?

Komentarz

• swiderski
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 338

Zamieszczone przez AGO
                            Ostatnio znalazlem kielbase w DE z 70% miesa ... smacznego
                            W Pl wcale nie jest lepiej. Zaczynają się pojawiac "wyroby seropodobne", śmietana zmieszana z olejem itp.
                            350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX

Komentarz

• muflon
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 6763

Zamieszczone przez swiderski
                              W Pl wcale nie jest lepiej. Zaczynają się pojawiac "wyroby seropodobne", śmietana zmieszana z olejem itp.
                              Juz dawno byly. "Wedliny wysokowydajne" to pamietam jeszcze sprzed wyjazdu (3 lata).
                              Zamieszczone przez kami74
                              He mam jakieś dziwne przeczucie, że ten temat sooner or later wyląduje w Pralni. ;-)
                              Poki co zupelnie nie ma powodu :-D I dopoki nie wpadnie tu paru gosci, to raczej nie bedzie... ;-)
                              zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• KuchateK
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 4895

Jak juz o kulinariach mowicie to tutaj bynajmniej nie ma najmniejszego problemu z niczym Podejzewam tez, ze sporo jest duzo wyzszej jakosci jak to co teraz zaczynaja sprzedawac po supermarketach w PL (byle taniej).
                                ...

Komentarz

Pracuję...