X
-
-
Czy ktoś może mi pomóc? Mam zainstalowaną wersję 3.11.31 razem z innymi programami Canona. Komputer nie widzi żadnego pliku - ani .cr2 ani .jpg. Zdjęcia mam zgrane przez eksplorator. Każdy inny program widzi zdjęcia bez problemu.
Dla testu ściągnąłem z sieci rawa z 5dmk3 (sam mam 7d) - również nie widzi...
Macie jakiś pomysł?Komentarz
-
To właściwie komputer "nie widzi" plików czy DPP "nie widzi"?Czy ktoś może mi pomóc? Mam zainstalowaną wersję 3.11.31 razem z innymi programami Canona. Komputer nie widzi żadnego pliku - ani .cr2 ani .jpg. Zdjęcia mam zgrane przez eksplorator. Każdy inny program widzi zdjęcia bez problemu.
-
-
To dziwne. A masz zainstalowany Canon Raw Codec? Z tym, że nie wiem co on miałby mieć wspólnego z jpeg'ami.
A DPP masz z płyty instalacyjnej plus update 3.11.31?Komentarz
-
Sprawdź czy zdjęcia nie znajdują się w folderach z polskimi znakami. U mnie kiedyś też DPP sfiksowało.Czy ktoś może mi pomóc? Mam zainstalowaną wersję 3.11.31 razem z innymi programami Canona. Komputer nie widzi żadnego pliku - ani .cr2 ani .jpg. Zdjęcia mam zgrane przez eksplorator. Każdy inny program widzi zdjęcia bez problemu.
-
Komentarz
-
Odp: DPP 3.11 z nowym wynalazkiem DLO
Najnowszy DPP podczas instalacji wymagał płyty z poprzednią wersją (na dysku nie był zainstalowany.) wywala błąd i zamyka się jak chcę usunąć jakiegoś rawa.
Przeinstalowywać dpp, najpierw zainstalując starszą wersję (sprzed 2 lat, nie pamiętam wersji)?canon eos 1000d/ tamron 17-50 f2,8 bez vc / sigma 70-300 apo dg /yungnuo 486IIKomentarz
-
Niekoniecznie.
Wymagany jest tylko odpowiedni klucz w rejestrze.
Dla Windowsa 32 bit:
Dla Windowsa 64 bit:Kod:Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Canon\EOS Utility] [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Canon\DPP] [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Canon\ZoomBrowser EX]
Kod:Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Canon\EOS Utility] [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Canon\DPP] [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Canon\ZoomBrowser EX]
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
dzięki, trzeba będzie spróbować, bo już to awaryjne zamykanie jest denerwujące, tym bardziej że przy takim zamknięciu nie zapisuje zmian naniesionych w innych rawachcanon eos 1000d/ tamron 17-50 f2,8 bez vc / sigma 70-300 apo dg /yungnuo 486IIKomentarz
-
jednak po kilku próbach przeinstalowywania na czysto jak również nakładki na starą wersję, porażka
za każdym razem DPP wykłada się podczas usuwania zdjęcia. powróciłem do wersji 3.11.31.0canon eos 1000d/ tamron 17-50 f2,8 bez vc / sigma 70-300 apo dg /yungnuo 486IIKomentarz
-
Pokazano nowe aparaty, M czy 6D, ale ciągle nie ma nowego DPP ze szkłem 40mm, które od czerwca jest dostępne.Komentarz
-
Ciekawe, kiedy pojawi się korekcja KIT-a ??
5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USMKomentarz
-
-
Komentarz
Komentarz